پس از زایمان خانم های باردار به سراغ روش های ضدبارداری از جمله قرص ضدبارداری می روند و از عوارض آن بی اطلاعند که در این مطلب اشاره ای به آنان داریم.
دکتر افسانه محمدزاده عضوهیئت مدیره انجمن متخصص زنان و زایمان، درباره عوارض قرص های ضد بارداری اظهار کرد:این قرص ها داروهای هورمونی هستند که باید به صورت مرتب و با نظم خاصی مورد استفاده قرار گیرند .ضمن اینکه این قرص ها برای افرادی به طور مداوم ازآنها استفاده می کنند نیز عوارض ایجاد می کند.
عضوهیئت مدیره انجمن متخصص زنان و زایمان، مهمترین عوارض قرص های ضد بارداری را ایجاد پریودهای نامنظم و تاثیر گذاری بر روی تخمک گذاری دانست و خاطر نشان کرد: استفاده مداوم از این قرص ها موجب کیست های تخمدانی می شود .ضمن اینکه مصرف قرص های ضد بارداری سر درد های میگرنی و مشکلات عروقی افراد را هم تشدید می کند.
وی ادامه داد: همچنین مصرف نامنظم قرص های ضد بارداری می تواند زمینه بیماری را برای افرادی که مشکلاتی مانند لخته شدن خون در پا، واریس وبیماری قلبی دارند را نیز تشدید کند.
دکتر محمدزاده اضافه کرد: بعضی افراد نیز ممکن است در صورت استفاده نامنظم از این قرص ها بدون آنکه متوجه شوند باردار شوند و درحالی که باردار هستند نیز این قرص ها را مورد استفاده قرار دهند.
فلوشیپ ناباروری زنان با بیان اینکه قرص های ضد بارداری ۲ نوع هستند عنوان کرد: در گروهی از قرص های ضد بارداری میزان استروژن بالا است که به آنHD می گویند. گروهی دیگر هم هستند که میزان استروژن در آن ها کمتر است که در حال حاضر انواع مختلفی از این قرصها مانند، LD ، یاسمین و ماربلون در بازار موجود است.
عضوهیئت مدیره متخصص زنان و زایمان توصیه کرد:زنان از قرص هایی که سطح هورمون هایشان نسبت به قرص های HD کمتر است استفاه کنند و به طور منظم نیز از این قرص ها مصرف کنند.
وی افزود: افراد حتما در مورد بیماری های زمینه ای که می تواند عوارض قرص های ضد بارداری را در آنها تشدید کند با یک متخصص مشورت کنند و تحت نظارت پزشک داروها را مصرف کنند.
دکتر محمدزاده تاکید کرد: زنانی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند باید چکاپ های منظم و روتین داشته و به طور منظم به پزشک مراجعه کنند تا پزشک بتواند عوارض مصرف قرص ها را پیگیری کند.