اگر طی 5 سال آینده، هیچ چیزی در زندگی تان تغییر نکند، آیا به نظرتان اشکالی ندارد؟
آیا فردی هستید که اهدافش را در زندگی تعیین می کند؟ آیا معمولا در ابتدای هر سال اهدافی را برای خودتان تعیین می کنید؟ اگر نه، چرا؟
اگر در سال آینده به دنبال نتایج متفاوتی هستید، خواهان انجام چه تغییراتی در اعمال فعلی تان هستید؟
مدارک و شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد انتظارات شما از آینده تان، در حقیقت آینده تان را خلق می کند. معمولا مردم تقریبا به جایی می رسندکه خودشان انتظار دارند. این موضوع کاملا منطقی و معقول به نظر می رسد، بنابراین زمانی را صرف تعیین انتظارات مشخص و با ارزشی کنید که زندگی تان را معنادارتر خواهند کرد.
اگر برای زندگی تان یک برنامه مکتوب ندارید، این موضوع هماننرانندگی با اتومبیلی بدون فرمان است. بهترین روش برای پیشگویی و پیش بینی آینده، خلق آن است. تردید و تصمیم گیری نکردن، بزرگترین سارق فرصت هاست.
موفقیت: تحقق تدریجی اهداف با ارزش یا هدف، رویایی است در یک چارچوب زمانی. اهداف کوچک و جزیی برای خودتان در نظر نگیرید، آنها هیچگونه قدرت جادویی برای جنبش در آوردن روح انسان ها ندارند. (دنیل برنهام)
به دانشگاه اتومبیل بپیوندید. اگر سالانه 25 هزار مایل را با سرعت متوط 46 مایل بر ساعت رانندگی کنید، در واقع این زمان برابر با زمانی است که یک دانشجوی متوسط در کلاس سپری می کند. پس سوال این است که شما در آن زمان چه می کنید؟ می توانید به فایل های صوتی آموزنده یا الهام بخش گوش کنید و موفقیت تان را دگرگون کنید.
هرگز متکی به موفقیت های قبلی تان باقی نمانید. همیشه استعدادهای پنهانی و پتانسیل بالقوه تان را پرورش دهید. (دنیس ویتلی)
روش های تعیین و طراحی اهداف
الف) دستورالعمل
اصلاحات جزیی و به ظاهر بی اهمیت، آرزوها و خواسته هایتان را به نتایج و پیامدها تبدیل می کنند.
1- فقط به اهداف تان فکر نکنید، آنها را روی کاغذ بنویسید.
کمرنگ ترین جوهرها از قوی ترین حافظه ها ماندگارتر هستند. تا وقتی که اهداف تان را روی کاغذ ننویسید، آنها اغلب در برابر بی نظمی ها و هیجانات ناشی از مشکلات، چالش ها و تصمیم های جدید، گم می شوند. این مزاحمت های خارجی را برطرف کنید.
«اهداف تان را روی کاغذ بنویسید... وقتی این کار را انجام می دهید، قطعا به آرزوهای نامریی تان، شکلی محسوس و ملموس خواهید داد.» (ناپلئون هیل)
2- واقعیت را معلق کنید
وانمود کنید که این فقط یک بازی است و برای مدتی در دنیای خیالی بازی کنید. اجازه دهید غول خفته درون تان بیرون بیاید و بازی کند. اگر همه انواع مهارت، منابع یا توانایی های موجود در جهان را در اختیار داشتید، چه کاری را انجام می دادید؟ چه چیزی را تعیین می کردید که انجامش دهید؟ افکارتان را فیلتر، اصلاح و قضاوت نکنید.
«همان تفکراتی که شما را به جایگاه فعلی تان رسانده اند، شما را از رسیدن به جایی که می خواهید بروید، باز می دارند.» (آلبرت انیشتین)
به یاد داشته باشید که درباره توانایی ها یا شایستگی هایتان برای داشتن یا دست یافتن به هر آنچه که ذهن تان تصو رمی کند، پیشداوری نکنید. اجازه دهید تا افکارتان به جریان درآیند.
درک کنید شما در ابتدا خودتان را به هر چیزی که می نویسید، متعهد نمی کنید. شما به روش توفان فکری تفکر می کنید و اجازه می دهید تا تخیل تان به هر جایی برود. برای جدا کردن افکار بلندپروازانه یا نامعقول وقت هست. برای شروع، تنها با رهاسازی بی پروا فکر کنید. اگر فرشته آرزوها ناگهان ظاهر شود و بتواند ده مورد از خواسته ها و آرزوهای شما را در هر یک از این دسته بندی ها برآورده کند، چه چیزهایی را می نویسید؟ با این ذهنیت خواسته هایتان را بنویسید.
3- بزرگ فکر کنید
به خودتان اجازه دهید که رویاهای بزرگ را در سر بپرورانید و ریسک های بزرگی انجام بدهید. اگر می دانستید که موفقیت تان حتمی است، دنبال انجام چه کاری می رفتید؟ اگر می توانستید برای نقش شخصیت خودتان در زندگی متن نمایشنامه بنویسید که می توانست هر چیزی باشد، چه نقشی را برای خودتان می نوشتید؟ آرزوهای محرمانه شما چیست؟ چه چیزی است که همیشه می خواستید انجامش دهید، یا آن را داشته باشید یا آنگونه باشید یا آن را تجربه کنید اما خیلی از آن می ترسیدید؟
بزرگترین و شجاعانه ترین هدف شما چیست؟ چه چیزی است که حتی تصور و فکر به آن، مو را به تن تان سیخ می کند؟
اگر انتظارات تان کوچک باشد، در نتیجه آن، نتایج تان هم کوچک خواهد بود.
4- مثبت بیان کنید
تصمیم بگیرید که می خواهید به سوی چه چیزی بروید، نه اینکه می خواهید از چیزی فرار کنید.
مثال ها:
«من در مدت ... روز به وزن ایده آل خودم یعنی ... کیلوگرم می رسم» جای اینکه بگویید «می خواهم 10 کیلوگرم از وزنم را کم کنم.»
یا «من در مدت ... روز به ارزش خالص ... می رسم.» جای اینکه بگویید «می خواهم از شر بدهی هایم خلاص شوم.»
یا «من یک رابطه صمیمانه با همسرم دارم.» به جای اینکه بگویید «می خواهم زندگی زناشویی ام را بهبود بخشم.»
5- جمله هایتان را به صورت «من ... هستم» بیان کنید
جای اینکه بگویید«من می خواهم ... باشم»، بگویید «من ... هستم». حالت اول فقط خواسته ها را تقویت می کند، نه داشته ها را.
اگر هدفی را اینگونه بنویسید که «می خواهم یک میلیونر باشم»، نیروی خلاق تان فقط دقیقا مقدار بیشتری از آن نتیجه (خواهان میلیونر بودن) را به وجود می آورد. اگر بگویید «من تا 31 دسامبر 2014 یک میلیونر هستم» نیروی خلاق تان روی ایجاد چیزی که اعلام کرده اید تا درست و واقعی باشد، متمرکز می شود.
6- مطمئن شوید که آنها اهداف تان هستند
خیلی از افراد جای آنچه که واقعا برای خودشان می خواهند، اهدافی را تعیین می کنند که فکر می کنند «باید» داشته باشند. اجازه ندهید که ایده آل ها یا انتظارات اعضای خانواده، همکاران یا جامعه بر خواسته های شما تحمیل شود. در واقع، اگر اهداف مکتوب شما برخاسته از قلب و خواسته های درونی تان نباشند، روحیه خلاق شما به هیچ وجه برای به وجود آوردن آنها وارد عمل نمی شود. این کار تنها موجب ناامید کردن شما و ارائه این خیال باطل است که شخصی شکست خورده و ناتوان هستید، در حالی که شما در حقیقت با موفقیت از چیزی اجتناب کرده اید که روحیه درونی تان واقعا به هیچ وجه آن را نمی خواست.
ب ) سیستم طراحی هدف
اکنون می خواهیم اهداف موجود در هر یک از هشت عرصه مهم زندگی را فهرست کنیم. باز هم صادق و روراست باشید. به یاد داشته باشید که هیچ کس دیگری پاسخ هایتان را نمی بیند. هر چیزی را که به ذهن تان می رسد، بنویسید. درباره آنها خیلی فکر نکنید، با جرأت جلو بروید و به ندای قلب تان گوش کنید. هر چه پیش آمد، آن را یادداشت کنید.
کسب و کار
راهنمایی: افزایش درآمد، افزایش سود، جایگاه در بازار، پروژه های بزرگ، اعتبار برند، عملکرد رضایت مشتری، توسعه تیم، مهارت های جدید، بهبود عملکرد، پیدا کردن یک مربی، مربی شخص دیگری شدن و ...
1. 5.
2. 6.
3. 7.
4. 8.
وضعیت مالی
راهنمایی: درآمد، پس اندازها، ارزش خالص دارایی ها، برنامه شروع پس انداز، آغاز سرمایه گذاری، رهایی از بدهی ها، از بین بردن کارت های اعتباری، خرید خانه، حساب بازنشستگی، پس انداز برای دانشگاه فرزندان، کمک های خیره و ...
1. 5.
2. 6.
3. 7.
4. 8.
وضعیت جسمانی
راهنمایی: وزن ایده آل، انجام دوی ماراتن، کسب انعطاف پذیری، افزایش استقامت، افزایش انرژی، کاهش مقدار کلسترول، بهبود شاخص توده عضلانی، آغاز کردن یوگا و مدیتیشن، استفاده از متخصص تغذیه، بهبود حالت ظاهری بدن، برنامه آزمایش های سالانه پزشکی، کاهش قند، کافئین و غذاهای چرب، زودتر خوابیدن، زودتر بیدار شدن و ...
1. 5.
2. 6.
3. 7.
4. 8.
مسائل ذهنی و روانی
راهنمایی: 30 دقیقه مطالعه روزانه، 30 دقیقه گوش دادن روزانه به سی دی های آموزشی، شرکت در دوره های آموزشی جدید، شرکت در سمینارها، استخدام یک مربی، ملحق شدن به سازمان های حمایت کننده، کسب مهارت های جدید، اختصاص زمان بیشتر به برنامه ریزی، بالا بردن سطح دانشی در موضوعی خاص و ...
1. 5.
2. 6.
3. 7.
4. 8.
خانواده
راهنمایی: سپری کردن زمان بیشتر با خانواده، هر شب برای صرف شام در خانه حضور داشتن، داستان خوانی شبانه برای فرزندان، قرار صمیمانه با همسرتان، بحث و بررسی اتفاقات با همسرتان هر هفته، برنامه ریزی ملاقات با والدین، بخشیدن یا عذرخواهی کردن از یکی از اعضای فامیل، برنامه ریزی سفرهای کوتاه خاص، اختصاص وقت خصوصی به هر یک از فرزندان و ...
1. 5.
2. 6.
3. 7.
4. 8.
مسائل معنوی
راهنمایی: خالصانه تر انجام دادن امور مذهبی، شرکت در کارهای داوطلبانه، مطالعه کتاب های دینی و معنوی، زندگی کردن همانند یکی از الگوهای باورهای مذهبی، آموزش دادن به دیگران، مطالعه عمیق تر...
2. 6.
3. 7.
4. 8.
سبک زندگی
راهنمایی: مسافرت، ماجراجویی، تجملات، زبان های مختلف، سرگرمی ها، یادگیری نواختن ساز، محل زندگی، نحوه زندگی، اوقات فراغت، نوع دوستان و ...
1. 5.
2. 6.
3. 7.
4. 8.
روابط
راهنمایی: وقت گذاشتن برای بودن در کنار بهترین دوستان، رابطه بیشتر با افراد موفق همفکر، ارسال کارت تبریک تولد برای همه دوستان، وقت گذاردن با حداقل یکی از دوستان، ایجاد روابط جدیدی که دوست دارید، گسترش دادن برخی از ارتباط هایتان، محدود کردن برخی از ارتباط هایتان، قطع کردن برخی از روابط تان و ...
1. 5.
2. 6.
3. 7.
4. 8.