مهریز در 9 كیلومتری غرب شاهراه یزد به كرمان قرار دارد و منگاباد یکی از محله های معروف و تاریخی آن است. بنا به روایت تاریخ شفاهی منگاباد (Mongabad) را یکی از زردشتیان به نام "منگ" ساخته است. حاج ناصر نامی هم بعدها 8روز از 12روز آب و ملک آن را ازناصرالدین شاه خریداری کرد و بعد از مدتی قلعه ای به نام خود در آن ساخت و کشاورزان را در آن جای داد.
بعدها هرکسی در منگاباد برای خود باغی و خانه ای ساخت و این منطقه آباد شد. قبلا علاوه بر کشاورزی در این منطقه شترداری هم رونق داشت. اما امروز اگر گذارتان به منگاباد بیفتد می بینید که شغل بیشتر مردم آن رانندگی است. اهالی منگاباد که قبلا با شتر و کاروان به کار حمل و نقل کالا می پرداختند امروز با کامیون بار جا به جا می کنند. عده ای از آنها هم سنگ معدن را به مناطق مختلف کشور جا به جا می کنند. عده ای کمی هم از مردم این شهر، مقنی گری می کنند. هنوز بهترین مقنی های مهریزی از محله منگاباد هستند.
دیدنی های منگاباد
سرو 1500ساله
در محله منگاباد مهریز سروی كهن به چشم می خورد كه هم اكنون به عنوان یكی از آثار دیدنی مهریز شناخته می شود. این سرو که قدمت آن به 1500 سال می رسد 26 متر ارتفاع دارد و محیط بدنه آن 5 متر است.
قلعه منگاباد
این قلعه را «علی حاج حسین علی مهرپادینی» معمار، به خواست خیر معروف، حاج «ناصر»، روحانی به نام یزد بنا کرد. این قلعه البته روزگار خوشی را نگذراند. بعد از فوت حاج ناصر، بنا بین فرزندانش تقسیم شد. پسر کوچک سهم خود را فروخت و این بخش از 40 سال پیش به حسینه تبدیل شد اما سالها دیوارهای قلعه برای زدن اسکلت داربست در حیاط آن سوراخ شده بود و نه تنها نمای بدی داشت که احتمال تخریب دیوارهای تاریخی آن هم می رفت. امروز اما وضع این قلعه رو به بهبود است و می توانید در سفر به مهریز و محله منگاباد از آن دیدن کنید.
مسجد جامع منگاباد
مسجدجامع منگاباد بعد از تخریب اولیه توسط «حاجی ناصر» تجدید بنا شده است. سنگ محراب مسجد که دور تا دور آن آیه الکرسی به خط نسخ منقوش شده، قدیمی ترین و براساس روایت تاریخی از قرن نهم هجری است.
امامزاده شاه صفیالدین
این امامزاده یکی از بناهای تاریخی و زیارتگاه های مهم منگاباد است که در نزدیکی مجتمع گردشگری منگاباد قرار گرفته.