کمرد، روستایی در 25 کیلومتری شهر تهران است که در جاده هراز و مسیر آبعلی قرار دارد. آب و هوای کوهستانی و مطبوع این روستا آن را در تابستان به یکی از بهترین مناطق گردشگری کشور تبدیل کرده است اما اگر این روزها که هنوز وارد سرمای پاییزی نشده ایم هم گذارتان به کمرد بیفتد، می توانید از سبزی و پاکی و خنکای آن بهره مند شوید.
کمرد با بافت سنتی و خانه های کاه گلی و گاهی صد ساله اش، جلوه های بصری زیبایی دارد که در کمتر جایی از شهر می توانید ببینید. هرچند که بخشی از روستا را ویلاهای نوساز مهاجران پر کرده اند اما ماهیت این روستا هنوز سنتی است.
دیدنی های کمرد
مسیر روستای کمرد، کوره راهی است که به جای مشخصی نمی رسد. بنابراین بهترین کار این است که گشت و گذارتان را در خود روستا پی بگیرید. کمرد به جز کوه های زیبا، طبیعت سبز و آب و هوای خنک، جاذبه های توریستی دیگری هم دارد. مهم ترین آنها، آبشار معروف کمرد است که به ارتفاع 20 متر در این روستا قرار گرفته و شامل مجموعه آبشارهای کوچکی می شود که با ارتفاع کم از صخره ها سرازیر هستند. در واقع آبشار کمرد بین جاجرود و شهر جدید پردیس قرار گرفته است.
در دیواره آبشار کمرد اما یک غار به مساحت 10 متر مربع به نام غار چهلدختر وجود دارد. افسانه های محلی از ورود چهل دختر به غار و برنگشتن آنها حکایت می کند. اما از صحت و صغم این روایت ها خبر چندانی در دست نیست.
در اطراف آبشار درختان تنومند کهنی دیده می شوند که برای استراحت و پیک نیک بسیار مناسب هستند. در فضای سبز منطقه می توانید گیاهانی مثل چای کوهی، والک، سیرچه، گل بنفشه و شقایق، بوته های زرشک و گونه های دیگری از گیاهان معطر را ببینید. این منطقه همچنین محل سکونت حیواناتی مثل کبک، روباه خاکستری و عقاب است.
در دیواره آبشار کمرد اما یک غار به مساحت 10 متر مربع به نام غار چهلدختر وجود دارد. افسانه های محلی از ورود چهل دختر به غار و برنگشتن آنها حکایت می کند. اما از صحت و صغم این روایت ها خبر چندانی در دست نیست.
روستای کمرد دو امامزاده دارد. یکی به نام طیب ابن طاهر که در شرق روستا قرار دارد و منسوب به امام زین العابدین (ع) است و دیگری به نام دو برادران که مزار آنها در کنار چشمه کوچکی بنام چشمه دوبرادران و تنها با یک سنگ بزرگ مشخص شده است. این امامزاده در کمرکش کوه جنوبی روستا به نام نسوم قرار گرفته است.
چطور برسیم؟
تهران را که از جاده هراز به سمت آبعلی ترک کنید، بعد از حدود 20 کیلومتر و عبور از پل رودخانه جاجرود و پیمودن 3 کیلومتر به سمت بومهن، به یک جاده فرعی آسفالته در سمت شمالی جاده هراز می رسید که به روستا کمرد منتهی می شود. این راه ماشین رو است و با توجه به اینکه کمرد در میان کوه ها قرار گرفته بیشتر از راه های دیگر برای عبور و مرور مسافران مناسب به نظر می رسد.