خوشبختانه علاوه بر استراحت، مواد غذایی مفیدی نیز وجود دارند که برای مقابله با این مشکل کارساز هستند. با ما باشید تا با چند ماده ی غذایی ضدخستگی عضلانی آشنا شوید.
اگر بعد از ورزش یا انجام کارهایی که نیاز به تمرکز فکری زیاد دارد و یا حتی بی دلیل احساس خستگی می کنید و عضلاتتان شروع به لرزیدن می کند و یا بی اختیار منقبض می شود به این معنی است که از خستگی عضلانی رنج می برید.
خوشبختانه علاوه بر استراحت، مواد غذایی مفیدی نیز وجود دارند که برای مقابله با این مشکل کارساز هستند. با ما باشید تا با چند ماده ی غذایی ضدخستگی عضلانی آشنا شوید.
خستگی عضلانی چیست؟
خستگی عضلانی یک خستگی فیزیولوژیکی است که خود را با احساس ضعف عمومی نشان میدهد. لازم است که خستگی عضلانی را از خستگی های موسوم به خستگی های پاتولوژیک تمیز داد.
خستگی پاتولوژیک به یک بیماری مربوط می شود که امکان دارد منشا روحی روانی (مانند افسردگی، آنورکسی) یا اورگانیک (مانند فیبرومیلاژی) داشته باشد.
بارزترین علامت خستگی عضلانی، امتناع یک عضله از اطاعت فرمان مغز است. در نتیجه عضله به لرزه می افتد، منقبض و خشک شده و از اراده ی فرد خارج می شود.
مواد غذایی مناسب برای مقابله با خستگی عضلانی
اگر احساس خستگی عضلانی می کنید بهتر است مواد غذایی سرشار از آهن، منیزیم مانند شکلات سیاه، جوانه ی گندم، عدس، غذاهای دریایی، کاکائو، بادام، نان سبوس دار، گردوی برزیلی، میوه های خشک، غلات سبوس دار مصرف کنید.
برای جذب آهن بیشتر نیاز به ویتامین C نیز وجود دارد. در نتیجه لازم است به همراه مواد غذایی حاوی آهن مرکبات، کیوی، طالبی یا نخود فرنگی نیز مصرف کنید. حواستان باشد که چای، قهوه و ادیویه ها جذب آهن را مختل می کنند.
علاوه بر این توصیه می کنیم برای رفع خستگی عضلانی حتما روزانه 7 لیوان آب نیز میل کنید؛ چون خستگی عضلانی اغلب ناشی از دهیدراته شدن (بی آبی) بدن بروز می کند.
کافیست کمی استراحت کنید و مواد غذایی اشاره شده را در برنامه ی غذایی تان بگنجانید. خواهید دید روز به روز سرحال تر شده و خستگی تان به در می رود.