امین شجاعی يكشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰

بنفشه آفریقایی یكی از زیباترین گیاهان گلداراست كه نه تنها دارای گلهایی زیبا بلكه شاخ و برگ آن نیز از جذابیت خاصی برخورداراست زادگاه این گل افریقای شرقی است. در بنفشه آفریقایی برگهای سبز مخملی و کرک‌دار روی ساقه فشرده و کوتاه قرار دارند. بنفشه آفریقایی نسبت به طول روز بی تفاوت است و به همین علت در طول سال گل می‌دهد.

رنگ گلهای بنفشه آفریقایی متنوع و به رنگ بنفش- آبی- قرمز - صورتی- سفید ظاهر می‌شوند. گلها به صورت کم پر و پر پر و پرچمها طلایی و به طرز زیبایی از وسط گلها بیرون زده‌اند بطوری که تناقض در رنگ پرچمها و گلبرگها گل را به صورت یکی از زیباترین مینیاتورهای گیاهی در آورده است.

 

شرایط نگهداری بنفشه آفریقایی

 

پرورش بنفشه آفریقایی در محیط کم نور

در صورتی كه بخواهیم بنفشه آفریقایی را در محیط سرپوشیده و كم نور پرورش دهیم می توانیم از لامپ های فلورسنت (مهتابی) استفاده كنیم، این لامپ ها باید در فاصله سی تا چهل سانتی متری گل بنفشه آفریقایی نصب شوند. لازم نیست چراغ ها به طور مرتب روشن باشند، بلكه می توانید در ساعات مشخص چراغ ها را خاموش كنید. مزیت استفاده از نور مصنوعی برای پرورش بنفشه آفریقایی نسبت به نور آفتاب اینست كه برگ ها دچار سوختگی نخواهند شد.

 

آبیاری بنفشه آفریقایی

در مورد مقدار آب و فاصله زمانی بین دو آبیاری گل بنفشه آفریقایی عواملی چون نور، گرما، خاك، جنس و حجم گلدان و سن گیاه دخالت دارد. ریشه بنفشه آفریقایی نسبت به آب زیاد حساس است و دچار پوسیدگی می گردد. بنابراین بهتر است در مورد مقدار و دفعات آبیاری توجه بیشتری داشته باشید و این كار را با دقت و احتیاط كامل انجام دهید.

بهترین زمان برای آبیاری بنفشه آفریقایی موقعی است كه خاك كاملاً خشك شده و گل بنفشه احتیاج زیادی به آب داشته باشد؛ اگر هنوز خاك خیس است به گیاه آب ندهید. با لمس كردن خاك می توانید از خشكی آن مطمئن شوید. مقدار آب در هر مرتبه آبیاری گل بنفشه آفریقایی باید به اندازه ای باشد كه آب از منفذ زیر گلدان خارج نشود.

 از پاشیدن آب روی برگ های بنفشه آفریقایی خودداری كنید. یكی از روش هایی كه امروزه برای آبیاری بنفشه آفریقایی مرسوم شده، استفاده از زیر گلدانیِ گود است. در این روش زیر گلدانی را از آب پر كنید، بعد از پانزده دقیقه آب از راه منفذ كف گلدان جذب خاك می گردد. بعد آب اضافی زیر گلدانی را خالی كنید.

 

خاک و گلدان مورد نیاز بنفشه آفریقایی

برای پرورش بنفشه آفریقایی از خاكبرگ آماده استفاده كنید. در فصول گرم هر پانزده روز یك بار به وسیله غذاهای كمكی، گیاه را تقویت كنید.

با توجه به حساسیت بنفشه آفریقایی به سرما بهتر است آنها را در گلدان های پلاستیکی پرورش دهیم و ازگلدانهای سفالی استفاده نكنیم زیرا سفال در طول ماههای سرد، سرما را جذب می كند و نتیجه این تنش سرمایی در گل بنفشه آفریقایی قهوه ای شدن و مرگ برگها است. در صورت ضرورت تعویض گلدان این كار را در بهار انجام دهید.

 

کوددهی بنفشه آفریقایی

بنفشه های آفریقایی را باید در هر آبیاری با یك كود رقیق حاوی فسفر بالا (14-12-36) تغذیه نمود. هیچگاه غلظت كود را از میزان توصیه شده بالاتر نبرید و خاك را هر 2 تا 3 ماه یكبار شستشو دهید و اجازه دهید خاك با خروج كامل آب از زهكش كف گلدان كاملاً شسته شود. با اجرای یك برنامه كود دهی منظم و مداوم املاح در خاك گلدان تجمع می یابند و در صورت عدم شستشوی خاك، ریشه ها صدمه می بینند.

 

دمای مطلوب برای پرورش بنفشه آفریقایی

درتمام طول سال درجه حرارت مطلوب برای این بنفشه آفریقایی 16 درجه سانتی گراد است (در صورتی که رطوبت بالا باشد تا 27 درجه سانتی گراد نیز مقاومت می کند).

 

تکثیر بنفشه آفریقایی

کاشت بذر در بهار، گرفتن قلمه برگ در تابستان و  تقسیم بوته در بهار از روشهای ازدیاد و تکثیر بنفشه آفریقایی هستند.

 

شرایط نگهداری بنفشه آفریقایی

 

در صورت مشاهده این تغییرات در گل بنفشه آفریقایی چه باید کرد:

گلهای بنفشه آفریقایی ریز و متفرق هستند: گلهای پژمرده را حذف و گیاه را کود دهی کنید.

لکه‌های قهوه‌ای روی برگهای بنفشه آفریقایی مشاهده می‌شوند: غبار پاشی در آفتاب و یا آبیاری از بالا عامل آن است. گیاه احتیاج به غبارپاشی ندارد و آبیاری طبق روش گفته شده انجام گیرد.

گیاه بنفشه آفریقایی سالم ولی بطور ناگهانی زرد شده است: گاز آشپزخانه و یا گاز نفت و هوای کثیف عامل آن است. گیاه را به هوای مملو از اکسیژن انتقال دهید.

برگهای بنفشه آفریقایی پیچیده، خشک و خم شده‌اند: هوا گرم و خشک و احتیاج به آبیاری دارد. هرگز غبار پاشی نکنید.

برگهای بنفشه آفریقایی پژمرده و خم می‌شوند: هوا سرد است. گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید.

تمام شرایط برای بنفشه آفریقایی  مساعد ولی گیاه گل نمی‌دهد: گیاه را کود دهی نمایید.

گلهای بنفشه آفریقایی شفاف و کمرنگ شده‌اند: عامل آن غبار پاشی است. این گیاه را غبار پاشی نکنید.

گلها و برگهای گیاه بنفشه آفریقایی  می‌پوسند: آبیاری بیش از اندازه است. در تمام طول سال هفته‌ای دوبار آبیاری کافی است.

برگهای جدید ریز و تعداد آنها زیاد است: احتیاج به تعویض گلدان دارد. گلدان بنفشه آفریقایی  را با یک گلدان بزرگتر تعویض کنید.

گیاه بنفشه آفریقایی سالم است اما گل نمی‌دهد: گلدانها خیلی بزرگ انتخاب شده است تا دو سال آینده گلدانها را تعویض نکنید.

برگهای بنفشه آفریقایی رنگ پریده هستند: یا نور زیاد است یا احتیاج به کود دهی دارد. گیاه را به محلی با نور غیر مستقیم منتقل کنید.

برگهای بنفشه آفریقایی سیاه می‌شوند: عامل آن استفاده از مواد براق کننده شیمیایی است. از آنها استفاده نکنید. برای تمییز نمودن برگها از برس نرم مخصوص استفاده نمایید.



شارژ سریع موبایل