تصورش هم حال آدم را خوب می کند چه برسد به اجرایی شدن آن، هرچند شاید این خاطره زیبا و نمدار، تکراری ترین صحنه های طبیعی روزانه خیلی از افرادی باشد که کارشان تردد در مسیرهای بارانی و جاده های همیشه مرطوب شمال کشور است ولی بهتر است برای ماندگاری و ثبت خاطره شیرین این تجربه پاییزی نکاتی را رعایت کنید تا این اتفاق روشن ترین یادگاری از جاده های بارانی پاییز باشد.
به نقل از آمار راهنمایی و رانندگی جاده ای ایران دلیل اصلی افزایش تصادفات رانندگی در روزهای بارانی و برفی، کاهش ضریب اصطکاک لاستیک ها با زمین و همچنین کاهش دید رانندگان است. رعایت نکات مهم در مورد کیفیت لاستیک خودرو و اطمینان از سلامت آن، یکی از اصلی ترین اقدامات رانندگان قبل از تردد در جاده های بارانی است.
البته پلیس راهنمایی هم در این مورد بیشتر دقت داشته و معمولاً با نزدیک شدن ایام پربارش در جاده های اصلی و فرعی با بازرسی اتومبیل ها و تأیید صحت و سلامت اتومبیل امکان و اجازه تردد در این جاده ها را می دهند. البته از نقش تجربه و آگاهی در پیشگیری و کنترل حوادث جاده های بارانی نباید غافل شد که هیچ چیز به اندازه تجربه عملی و البته سربلند بیرون آمدن از آن نمی تواند به کنترل و گذشتن از آن کمک کند. در این مطلب به نکاتی اشاره شده است که خواندنش به شما آگاهی و اعتماد به نفس بیشتری در کنترل شرایط بحرانی خواهد داد.
هنگام سر خوردن، چگونه خودرو را متوقف کنیم؟
بهترین کار این است که اعتماد به نفس داشته و به خود مسلط باشید. از ترمز کردن خودداری کنید زیرا ضربه زدن به ترمز روی سطح لغزنده، چرخ ها را قفل می کند و باعث لغزش و سر خوردن بیشتر می شود. باید در جهتی حرکت کنید که قسمت عقب خودرو سر می خورد (فرمان را به همان طرف بچرخانید) و هر زمان خودرو به حالت مستقیم درآمد، در جهت دلخواه خود حرکت کنید.
خیلی آهسته روی ترمز فشار دهید تا از سرعت خودرو کاسته شود یا آرام روی گاز فشار دهید تا خودرو به حرکت خود ادامه دهد. در این موارد نقش تجربه خیلی پررنگ تر از امکانات اتومبیل می تواند به شما در مدیریت شرایط بحرانی کمک کند. بنابراین اگر تازه فرمان هستید و تجربه رانندگی در جاده های بارانی را ندارید بهتر است موارد ایمنی را به خوبی رعایت کنید یا اگر مجبور به ادامه یا شروع سفر نیستید آن را به زمانی غیر از روزها و شب های بارانی موکول کنید.
جاده لغزنده است با احتیاط برانید
رعایت این نکات هنگام رانندگی در روزهای بارانی و برفی، ایمنی شما را افزایش می دهد
* زمان بارندگی دقت بیشتری داشته باشید تا مبادا مناظر زیبا، هوای خوش و بوی نم باران، حواستان را از رانندگی پرت کند.
* قبل از حرکت در جاده، از سالم بودن تیغه برف پاک کن شیشه جلو و عقب مطمئن شوید.
* تیغه های برق پاک کن را از نظر ظاهری و مکانیکی بررسی کنید. گاهی این تیغه ها از نظر ظاهری سالم هستند ولی بخش پلاستیکی تیغه ها کارایی و کیفیت اصلی را ندارند.
* منبع آب شیشه شوی را به طور مرتب کنترل کنید و یک گالن آب تمیز برای پر کردن مجدد آن همراه داشته باشید.
*در زمستان داخل منبع شیشه شوی اتومبیل، مایع تمیز کننده شیشه که در نظافت خانه از آن استفاده می کنید بریزید این کار دو مزیت دارد اول اینکه تمیزی بیشتری دارد دوم اینکه مانع یخ بستن منبع آب و شیشه اتومبیل می شود.
* پس از باران، تردد اتومبیل های جلویی، شیشه اتومبیل را گل آلود خواهد کرد که تمیز کردن شیشه اتومبیل بدون آب تقریباً ممکن نخواهد بود.
* بسته به شدت باران، سرعت برف پاک کن را تنظیم کنید. این کار به دو صورت فاصله زمانی حرکت و سرعت حرکت آن قابل تنظیم است.
* یک راهکار تجربی نشان می دهد که تمیز کردن شیشه جلوی اتومبیل با سیب برش زده شده به تمیزی و لغزندگی تیغه برف پاک کن کمک زیادی می کند، به خصوص در جاده های برفی و بارانی.
* هنگام بارندگی، حداکثر سرعت های مجاز تعیین شده کاهش پیدا می کند و شما باید با سرعت کمتری رانندگی کنید.
* در طول مسیر فاصله ایمنی با اتومبیل جلویی را رعایت کنید. این فاصله در زمان بارش بیشتر و ضروری تر خواهد بود.
* زمانی که باران تازه شروع به باریدن می کند، سطح جاده ها و خیابان لغزنده تر هستند چون ترکیب خاک و آلودگی های معمولی جاده ها با باران سطحی لیز ایجاد می کند.
* اگر هنگام بارش باران مجبور به گرفتن ترمز شدیدی شدید، چند بار پشت سر هم پا را روی ترمز فشار دهید. با این کار از لیز خوردن ماشین جلوگیری خواهید کرد.
* ماشین هایی که ترمز آن از فناوری ABS بهره می گیرد خیالشان از این بابت راحت تر است، زیرا این ترمزها برای لیز نخوردن در چنین شرایطی طراحی شده اند.
* گاهی در مکانی مناسب توقف کنید و علاوه بر رفع خستگی از چشمانتان و رفع خواب آلودگی، چراغ های اتومبیل را تمیز کنید تا روشنایی کافی داشته باشد.
* در ارتفاعات معمولاً بارش با مه همراه است. در این موقعیت از چراغ مه شکن اتومبیل کمک بگیرید تا اتومبیل های عقبی موقعیت و سرعت شما را متوجه بشوند.
* از سبقت گرفتن و تغییر خط عبوری خودداری کنید. علاوه بر لغزندگی مسیر، خیسی شیشه ها و احیاناً بخار گرفتن شیشه ها مانع از دید کامل راننده می شود.
* چرخاندن فرمان به مقدار زیاد، ضربه ای به عقب خودرو می زند و موجب سر خوردن آن شده و باعث می شود وسیله نقلیه در جهت عکس حرکت برگردد.
* سعی کنید خودرو را در حالت دنده نگه دارید و از خلاص کردن آن بپرهیزید، زیرا این حالت به کم شدن سرعت کمک می کند و راننده کنترل بیشتری بر اتومبیل خواهد داشت.