سارا قاسمی پنجشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۰

در ٩٥كیلومتری کرمانشاه یکی از شهرهای استان كرمانشاه به نام کنگاور واقع شده است.

کنگاور از آن رو که در مسیر تاریخی مرکز و غرب ایران به بین النهرین قرار گرفته، از گذشته های دور اهمیت فراوانی داشته است. نشانه این اهمیت وجود خرابه های یک بنای باستانی بسیار عظیم است که اغلب باستان شناسان و تاریخ پژوهان آن را معبدی می دانند از آن آناهیتا، ایزد بانوی آب ها در ایران باستان؛معبد " آناهیتا " دومین بنای سنگی ایرانیان باستان پس از تخت جمشید است که در مركز شهر كنگاور قرار دارد. این شهر، بر سر راه همدان به كرمانشاه واقع شده است.

آناهیتا ایزد بانوی آب های روان، زیبایی، فراوانی و برکت و نماد باروی، عشق و دوستی در دوران پیش از اسلام بوده است.

معبد آناهیتا محلی برای نیایش آب بوده که یکی از چهار عنصر مقدس و مورد احترام ایرانیان باستان است.

کاوش های علمی در سال ۱۳۴۷ شمسی در کنگاور ثابت کرد که معبد آناهیتا تحت نفوذ هنر هخامنشی قرار داشته است. قدمت این بنا را به دوره های اشکانی و ساسانی هم نسبت داده اند، گورستانی صخره ای متعلق به دوران پارتی درپای دیوار شرقی این معبد کشف شده است که اموات در این قبرها رو به بنای آناهیتا دفن شده اند.

بنای اصلی معبد آناهیتا چهار ضلعی برپشته ای سنگی و برروی تپه ای طبیعی با ارتفاع 32 متر در ابعاد ۲۰۹ در ۲۲۴ متر در سه طبقه ساخته شده است. طبقه نخست بزرگتر، طبقه وسط کوچکتر و طبقه آخر هم آتشکده مقدس است. هیچ ستونی شگفت انگیز تر از ستونهای معبد آناهیتا کنگاور نیست. ارتفاع ستونهای این بنا نسبت به قطر آنها سه به یک است و این باعث شده در میان تمام معابد دنیا بی نظیر و منحصر به فرد باشد که درمقایسه بدست آمده معماری آن شبیه به قصر عامون در مصر بوده است.

 

شهر الهه آب ها

 

کنگاور شهر کوچکی است که طبیعتی زیبا و آب و هوایی معتدل دارد و یکی از گزینه های مناسب سفر در اوایل پاییز است. البته جاذبه های گردشگری کنگاور به اندازه ای نیست که مسافران بتوانند چند روز را در این شهر اتراق کنند اما کسانی که از تهران به سمت کرمانشاه می روند، می توانند با چند ساعت توقف در کنگاور از آثار تاریخی این شهر دیدن کنند یا نیم روزی را در دامن طبیعت سرسبز این شهرستان بگذرانند.

حوالی معبد آناهیتا،در دهستان گودین؛١٠ کیلومتری شرق کنگاور،تپه گودین واقع شده و به لحاظ ارزش تاریخی در رده تپه های تاریخی همچون تپه سیلک کاشان قرار می گیرد که دوره های تاریخی ایران را با نسبت دادن به این تپه ها دسته بندی می کنند. این تپه آشپزخانه معبد آناهیتا محسوب می شده که پس از گذشت نزدیک به ۱۳۵۵ سال از ساخت آن، تنها آثار چند بنا مربوط به حدود ۵۰۰ سال پیش در آن باقی مانده است.

بیرون از شهر کنگاور اما فضاهای طبیعی برای گردش و کمپینگ بسیار است و در شعاع 10 تا 20 کیلومتری مرکز شهر کنگاور چشمه های آب زیادی وجود دارد که نزد مردم استان کرمانشاه به «سراب» معروف اند. مهم ترین این سراب ها عبارت اند از: سراب فَش در 17 کیلومتری شمال غربی كنگاور؛ سراب خرم آباد یا بوجان در 10 كیلومتری شمال كنگاور و سراب ماران در 10 كیلومتری جنوب غربی كنگاور.

کنگاور تنها یک واحد اقامتی به نام مهمان پذیر افشار دارد و از رستوران های مهم آن هم یکی رستوران صدف است و دیگری رستوران یکتا. البته با توجه به فاصله نسبتا کم کرمانشاه تا کنگاور اکثر مسافران این شهر ترجیح می دهند که از هتل های کرمانشاه استفاده کنند.



شارژ سریع موبایل