موج جدید ورود گردشگران خارجی به کشور ایران روز به روز در حال افزایش است و گردشگران خارجی از طریق های مختلفی خود را به کشور ایران می رسانند تا از شهر های مختلف ایران دیدن کنند.
پس از لغو برخی از تحریم ها شرایط کشور ایران در میان کشورهای اروپایی متفاوت شده است. خبرگزاری های معتبر خارجی همچون« cnn » و «سایت یاهو» در گذشته ایران را جزو مقاصد نا مطمئن گردشگری اعلام کرده بودند، اما اکنون با یک سیاست متغیرانه، مطالبی را با این عنوان منتشر کردند که «چرا باید ایران را ببینم؟» و مخاطبان خود را به بازدید از ایران تشویق کرده اند.
آلمان یکی از کشورهایی است که تقاضاهای زیادی برای سفر به ایران در ماه های گذشته به ثبت رسانده است و کار تا جایی پیش رفته است که کشور آلمان تقاضا کرده است که یک کارمند به پرسنل سفارت ایران در آلمان اضافه شود تا بتواند خدمات بیشتر و سریعتری به گردشگران آلمانی که خواستار ورود به ایران هستند، ارائه شود.
گردشگران آلمانی با هواپیمای چارتر و قطارهای گردشگری به ایران سفر می کنند و نخستین پرواز چارتر ۳۴ گردشگر آلمانی روز یک شنبه ۲۲ شهریور از طریق سمرقند وارد مشهد شده است .این افراد که جزو طبقه ثروتمند آلمان هستند به شهرهای اصفهان و شیراز سفر کردند.
به گزارش دویچه وله، شرکت هواپیمایی White Airways متعلق به کشور پرتغال روز یک شنبه ۲۲ شهریور (۱۳ سپتامبر) ۱۷ مرد و ۱۷ زن ثروتمند آلمانی را از سمرقند در ازبکستان به شهر مشهد وارد شد تا اولین پرواز چارتر گردشگران اروپایی به ایران رقم بخورد.
34 آلمانی سفرشان را با هواپیمای فول چارتر گردشگری مخصوص از گرجستان آغاز کردند. در حالی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان به تازگی تفاهم نامه ای را با سه شرکت اتریشی برای برقراری خط قطار گردشگری ایران اتریش به امضاء رسانده و ورود گردشگران خارجی با قطارهای چارتری به ایران رو به فزونی رفته، اکنون نوبت آمدن هواپیماهای فول چارتر گردشگری به ایران شده است. این گردشگران بعد از دیدن تاجیکستان و ازبکستان به ایران رسیدند و توقف نخست در مشهد و تنها مکان مورد بازدید در این شهر هم حرم امام رضا (ع) بود.
گردشگران آلمانی به نظر می رسد با یک فضای جالب روبرو شده اند. چادرهای رنگارنگ به سر می کنند و در صحن امام رضا (ع) عکس دسته جمعی می اندازند، برای شان تنوع لباس است و جالب می آید. آن را دوست دارند و از پوشیدن آن استقبال می کنند. در داخل هواپیما مهماندارهای آلمانی هم حجاب دارند، روسری های سفید با روپوش های آبی روشن، چهار روز سفر هوایی در ایران را با این لباس ها سر کرده اند، برای شان حکم یونیفورم دارد و آزاردهنده نیست.
عباس پیرمرادیان، راهنمای این گردشگران آلمانی در این باره به ایسنا می گوید: حیاط، کاشی کاری ها، معماری و بزرگی حرم امام رضا (ع)، آن چنان به نظر این گردشگران قابل توجه بود که به یقین رسیدند امام رضا (ع) برای ایرانی ها خیلی مهم است.
او اضافه می کند: تردد دائم و زیاد مردم در حرم، آن همه شلوغی و حضور مسلمانانی از دیگر کشورها این گردشگران را متعجب کرده بود.
مقصد بعدی این گروه در ایران اصفهان بود، راهنمای آلمانی زبان آن ها می گوید: دو روز در اصفهان، یعنی اهمیت این شهر برای گردشگران خارجی. آن ها تمام آثار تاریخی این شهر را دیدند و از تجمع این همه زیبایی و هنر در یک شهر ابراز حیرت کردند.
آن ها مثل تمام گردشگران دیگر تحت تاثیر برخورد و مهمان نوازی ایرانی ها قرار گرفتند و از غذاهای ایرانی رضایت کامل را ابراز کردند.
پیرمرادیان ادامه می دهد: به دلیل تنوع غذایی که یک راهنما می تواند در تور تامین کند، تاکنون گردشگری را ندیده ام که از خوردن غذای ایرانی اعلام نارضایتی کرده باشد. من در این سفر کوتاه سعی کردم برنامه ی غذایی متنوعی را برای آن ها داشته باشم.
وی در ادامه به بازدید این 34 نفر از شهر شیراز می پردازد و می گوید: با آن که کل سفر آن ها در شیراز به تماشای تخت جمشید و باغ دلگشا خلاصه شد، اما همین هم برای شان جالب بود. حتی تعدادی از آن ها که به کمک عصا حرکت می کردند سعی کردند این بخش از سفر را از دست ندهند.
او یادآور می شود: گردشگران خارجی که به ایران سفر می کنند، مطالعات زیادی درباره ی تخت جمشید دارند و معمولا وقتی به دیدار آن می روند ظاهرا خاطرات شان را زنده می کنند.
این گروه که چهارشنبه (25 شهریور) ایران را به مقصد ارمنستان ترک کرد، طبق آن چه راهنما روایت می کند، از سفر کوتاه مدت خود به ایران نارضایتی نداشتند. او می گوید: فقط ترافیک سنگینی که باعث شد وسیله ی نقلیه آن ها با تاخیر برسد و یا ناهماهنگی کوچکی که برای اقامت در یکی از هتل ها پیش آمد، برخی از آن ها را کمی شاکی کرده بود. البته آن ها گردشگران پولداری بودند که به ازای هزینه هایی که پرداختند توقعاتی داشتند. در هر حال ترافیک از اختیار ما خارج است، برای همین تمام سعی به کار گرفته شد تا آن ها ناراضی ایران را ترک نکنند که این اتفاق هم افتاد.
ورود نخستین هواپیمای اختصاصی گردشگری به ایران نتیجه ی سفر تحقیقاتی راهنمای این گروه آلمانی در سال گذشته به کشورمان بوده است. پیرمرادیان توضیح می دهد: راهنمای این گروه آلمانی که شخصی کاملا شناخته شده در عرصه گردشگری است، سال گذشته یک سفر تحقیقاتی به ایران داشت و این تور هوایی را ترتیب داد. او در پایان این سفر نیز اعلام کرد؛ تصمیم دارد سال آینده همین برنامه را با گروه دیگری اجرا کند.