مهناز حسنی جمعه ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۰

 آیا می دانید که چگونه می توان از شر درد گردن و شانه خلاص شد ؟ پیشنهاد می کنم این مطلب را دقیقا بخوانید و توصیه های آن را به کار ببرید.عوامل متعددی باعث ایجاد درد در گردن و متعاقب آن دردهای تیر کِشنده و طاقت فرسایی در دست ها می شود از جمله این عوامل: التهاب بافت های نرم اطراف مفصل های مهره ای خشکی،مفاصل، وضعیت نامناسب سر و شانه ها، تغییر شکل مهره ها،به طور اولیه یا ثانویه ، آرتروز، دیسک و بیماری های ناشی از گرفتگی های عضلانی، و کشیدگی های لیگامانی است.

 

چکار کنیم ؟ چگونه زندگی کنیم که از مهره های گردنمان به خوبی محافظت کنیم تا دچار هیچ یک از بیماری های فوق نشویم و برای همیشه از دردهای جسمی و روانی و اقتصادی بیماری های گردن دور بمانیم؟قبل از اینکه پاسخ این سوالات را به شما بگوئیم در ابتدا بر لزوم رعایت و انجام کلیه ی دستورات و توصیه های زیر در محیط های کار ، در محیط های کارمندی یا حتی در خانه و … تاکید می کنیم.بیشترین علل وجود دردهای مختلف در ناحیه گردن ناشی از سه بیماری شایع اسپوندیلوزیس یا همان آرتروز ، فتق دیسک و سندرم های عضلانی است .

 

توجه: در صورت وجود درد در ناحیه گردن و انتشار آن به دست ها حتی در مراحل اولیه آن بایستی به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص قطعی در مراحل اولیه صورت گیرد چرا که درمان در این مراحل بسیار مفیدتر و مؤثرتر واقع می گردد.

 

نکات زیر را برای جلوگیری از به وجود آمدن دردهای گردن و شانه رعایت کنید :

 

همیشه گردن خود را چه در حالت ایستاده، نشسته، یا راه رفتن،صاف و عمود بر بدن نگهدارید به طوری که هیچ زاویه ای با بدن نسازد.هرگز گردن خود را خم نکنید بلکه اگر لازم است صندلی خود را کوتاه تر کنید یا ارتفاع میز خود را بالاتر ببرید تا مجبور به خم کردن گردن خود نباشید. چرا که بسیاری از بیماری های گردنی ناشی از خم بودن گردن به مدت طولانی است. بنابراین حتی الامکان گردن خود را خم نکنید و اگر مجبور به این کارهستید، هر از چند گاهی گردن خود را صاف کنید.از نرمش ها و حرکاتی که در آنها مجبور به خم کردن گردن هستید دوری کنید.

 

حتماً با یکی از دستانتان از وزن اگر کارتان نشسته است و مجبور به خم کردن گردن خود هستید ،سرتان و فشار آن بر روی مهره های گردنی بکاهید تا کمتر دچار صدمات گردنی شوید. بهتر است از میزهایی استفاده کنید که شبیه میز تحریر مدارس است و پایه های جلویی آن، کمی بلندتر از پایه های عقبی است به این ترتیب کمتر ناچارمی شوید گردنتان را خم کنید.نه این که گردنتان را خم کنید.

 

مدت های مدیدی موقع مطالعه سعی کنید کتاب یا روزنامه را بالا نگهدارید  اینگونه مطالعه کردن ممکن است به گردن شما آسیب بزند.به طوری که سرتان در امتداد بدن قرار گیرد نه این که خم شود. حتی الامکان هنگام خوابیدن از بالش کوتاه استفاده کنید. در حین رانندگی تا آنجا که می توانیدبه فرمان نزدیکتر بنشینید تا مجبور نباشید دست هایتان را دراز کنید و به فرمان برسانید چرا که به طور مستقیم و غیر مستقیم باعث ایجاد گردن درد خواهد شد.

 

صندلی که روی آن می نشینید و رانندگی می کنید حتماً بایستی دارای تکیه گاهی جهت گردن باشد. چرا که در بسیاری از حوادث رانندگی از قبیل ترمزهای شدید که باعث حرکت شدید رو به جلوی گردن می شود و برخورد شدید اتومبیل دیگری از پشت که باعث حرکت شدید رو به عقب گردن می شود سبب آسیب نخاع در اثر شکستن و جابجایی مهره ها می گردد.

 

تمرینات و حرکات مفید برای پیشگیری و درمان دردهای گردن و شانه :

 

گردن را ضمن سفت کردن عضلات آن به سمت عقب، چپ و راست حرکت دهید. از حرکات چرخشی گردن و سر خودداری کنید. شانه ها و عضلات اطراف را تقویت نمایید.چرا که با افزایش قدرت و تحمل این عضلات، فشار کمتری روی مهره و دیسک های بین مهره ای وارد می شود.

 

۱- شانه هایتان را بالا ببرید و به گوشهایتان نزدیک کنید.۵ ثانیه نگه دارید، سپس آزاد نمایید. این حرکت را روزی سه مرتبه هر مرتبه ۳۰ بار تکرار نمایید.

 

۲- شانه هایتان را به سمت عقب حرکت دهید به طوری که کتف هایتان از پشت به یکدیگر نزدیک شوند این حرکت را روزی سه مرتبه هر مرتبه ۳۰ بار تکرار نمایید.

 

۳- روی یک تخت دراز بکشید و گردن تان را از پایین به بالا حرکت دهید.این حرکت را روزی یک بار و هر بار ۴۰ مرتبه انجام دهید. همیشه حالتی نظامی وار داشته باشید.

 

۴- سر صاف و مستقیم ، نگاه به جلو، شانه ها عقب و بالا و سینه بیرون، شکم داخل، چه در حالت ایستاده و یا راه رفتن یا نشستن.



شارژ سریع موبایل