فرهنگ اسلامی برخی از شاهكارهای معماری را به جهان هدیه داده است. جزئیات و تزئینات موشكافانه امضا و ویژگی یگانه معماری اسلامی است. در این مطلب ۱۰ بنای بسیار زیبا و شگفتانگیز از معماری اسلامی را به شما معرفی میكنیم.
فرهنگ اسلامی برخی از شاهكارهای معماری را به جهان هدیه داده است. جزئیات و تزئینات موشكافانه امضا و ویژگی یگانه معماری اسلامی است. در این مطلب ۱۰ بنای بسیار زیبا و شگفتانگیز از معماری اسلامی را به شما معرفی میكنیم.
۱. حمام سلطان امیر احمد، كاشان، ایران
این بنا در قرن ۱۶ ساخته شده و امروز یكی از جاذبههای گردشگری و پرطرفدار شهر كاشان است. این بنا توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است. این حمام دارای كاشیهای تزئینی زیبا است كه برخی از آنها طلایی و فیروزهای هستند.
چرا به این حمام بروم؟
این حمام دارای معماری و دكور فوقالعادهای است و از اهمیت تاریخی و فرهنگی زیادی برخوردار است. این بنا از محبوبترین بناهای شهر كاشان است.
۲. شِفشوئن (Chefchaouen)، مراكش
این روستا در قرن ۱۵ كشف شده است و در میان كوههای ریف (Rif) محصور شده است. این روستا بسیار تاریخی و دارای فرهنگ غنیای است اما آنچه بیش از هر چیز گردشگران را به خود جذب میكند رنگهای آبی موجود در معماری آن است. گردشگران همچنین از قدم زدن در خیابانها، بازدید از بازارهای صنایع دستی، و خوردن غذاهای محلی لذت میبرند.
چرا به این روستا بروم؟
زیرا این روستا بسیار تاریخی است و دارای مناظر فوقالعاده زیبایی است.
۳. قصر مونتازا، آلكساندریا، مصر
این قصر در سال ۱۹۳۲ ساخته شده است و از آن به عنوان قصر تابستانی پادشاه فواد اول استفاده میشده است. این قصر در ساحل دریای مدیترانه واقع شده و در معماری آن سبكهای تركی و فلورنتین تركیب شده است. امروزه بازدید از این قصر و باغهای پادشاهی گسترده آن برای عموم آزاد است.
چرا به این قصر بروم؟
این قصر مكانی بسیار خوب برای گشتوگذار و لذت بردن از فضای سبز آن است.
۴. برجالعرب، دوبی، امارات متحده عربی
یكی از لوكسترین و تنها هتل هفت ستاره دنیا برجالعرب است كه دل هر كسی را میبرد. از بیرون شبیه یك كشتی است و از دورن لوكس و جذاب است.
چرا به این هتل بروم؟
برجالعرب معروفترین و لوكسترین هتل دنیاست.
این مسجد تماشایی حاصل ساختوساز مدامی است كه از قرن هفتم تا قرن بیستم ادامه یافته است. با این حال، این مسجد قدیمیترین عبادتگاه اصفهان است و شاهكاری از معماری ایرانی است.
چرا به این مسجد بروم؟
مسجد جامع اصفهان دارای معماری ایرانی خارقالعادهای است و در عین حال بسیار معروف است.
۶. مسجد حسن دوم، كازابلانكا، مراكش
این مسجد چند ركود را به نام خود ثبت كرده است: این مسجد بزرگترین مسجد آفریقا و مناره ۲۱۰ متری آن مرتفعترین مناره جهان است. كار ساخت این مسجد مرمری در سال ۱۹۹۳ به پایان رسیده است و در ساحل اقیانوس آتلانتیك قرار دارد كه از سالن اصلی مسجد كه دارای كفپوشهای شیشهای است میتوان این اقیانوس را دید.
چرا به این مسجد بروم؟
مسجد حسن دوم یكی از مهمترین بناهای كشور مراكش است.
۷. الحمرا، آندولس، اسپانیا
این كاخ تماشایی و مجموعه مستحكم در دوره حكومت مسلمانان در اسپانیا ساخته شده است. زیبایی آن از این حقیقت سرچشمه میگیرد كه هدف از طراحی این كاخ ساخت بنایی شبیه بهشت بوده است. بنابراین كل این مجموعه زیبا و خارقالعاده است: باغها، فوارهها، آبراههها، و جزئیات هنرمندانه.
چرا به این كاخ بروم؟
این كاخ مهمترین نمونه معماری عربی در اروپا است.
۸. مسجد نصیرالملك، شیراز، ایران
این مسجد در سال ۱۸۸۸ ساخته شده و یك مسجد سنتی است. با این حال، شیشههای رنگی زیبا و شگفتانگیز این بنا را تبدیل به بنایی خاص و دیدنی كردهاند. وقتی آفتاب در هنگام طلوع از درون این پنجرهها وارد مسجد میشود، كل فضا در نورهای رنگی غرق میشود.
چرا به این مسجد بروم؟
این مسجد هم از نظر تاریخی و هم از نظر معماری بسیار بااهمیت است.
چه زمانی به این مسجد بروم؟
هنگام صبح، وقتی این مسجد از نور پر میشود.
۹. مسجد سلیمیه، ادیرنه، تركیه
این مسجد در قرن ۱۸ ساخته شده و یكی از معروفترین مسجدهای عثمانی است. مسجد سلیمیه نمونهای كامل از معماری اسلامی است. سبك، طراحی، و عناصر ساده این مسجد تا به امروز توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب كرده است. این مسجد از سوی یونسكو به عنوان میراث جهانی ثبت شده است.
چرا به این مسجد بروم؟
مسجد سلیمیه نمونه معروفی از معماری اسلامی است، بسیار زیباست، و یكی از جاذبههای گردشگری پرطرفدار كشور تركیه است.
۱۰. مسجد جامع شیخ زاهد، ابوظبی، امارات متحده عربی
این مسجد به دستور آخرین رئیسجمهور امارات ساخته شده است و هدف از ساخت آن تركیب ارزشهای سنتی، معماری، و طراحی با انواع مدرن آن است. این مسجد بزرگ نماینده كل دنیاست: مواد و مصالح آن از كشورهای مختلف شامل كشورهای غیراسلامی وارد شده است.
چرا به این مسجد بروم؟
این مسجد دارای اهمیت فرهنگی، معماری، و معنوی است.
موضوعات داغ