ندا نیک روش جمعه ۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰

رودخانه، کوه، جنگل، غار، دریاچه، سد، امامزاده و روستا. کمتر می شود با یک تیر این همه نشان زد و جاده چالوس، تیری است به همه این نشان ها. جاده چالوس با چم و خم های دیدنی اش اگرچه مسیری سه چهار ساعته است برای رساندنه مسافران از تهران به شمال و به عکس اما می توان ده ها مقصد بکر و دیدنی را در همین جاده انتخاب کرد.

ضمن اینکه خود جاده چالوس، با خم هایش و در همجواری کوه های بلند و رود خروشان و درختان دل فریب، مسیری فراتر از یک محل عبور و سرشار از لذت و طراوت است.

اگر همیشه به خاطر فرصت کم از این جاده تنها برای رفتن و بازگشتن بهره برده اید، اکنون در فرصتی فراخ، به جذابیت های پرشمار جاده هم دل بدهید. هر چند هر کدام از فرعی های جاده چالوس، شما را به منطقه ای بکر و زیبا و مظهری از مظاهر طبیعت می رساند اما در این متن با برخی از جاذبه های مشهورتر این مسیر آشنا می شوید؛ جاذبه هایی که هر کدام از آنها می توانند سفر شما را کامل و نوروزی به یادماندنی برایتان بسازند.

در میان کوه ها

دریاچه آب شیرین ولشت

دریاچه آب شیرین ولشت، محصور شده در میان کوه ها، یکی از زیباترین دریاچه های ایران است. این دریاچه در حوالی مرزن آباد قرار دارد و بسیاری از گردشگران در سفر به جاده چالوس سری به آن می زنند.

معمولا آب تنی در این دریاچه ممنوع است، اگر هم آزاد بود این را بدانید که ناگهان عمق آن زیاد می شود و به همین دلیل بسیار خطرآفرین است.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

کجا بمانیم؟

مهمان جنگل

در سفر به شمال ایران هر چه را جا می گذارید، چادر و وسایل برپایی کمپ را فراموش نکنید. هر چند که در این فصل ممکن است به علت ریزش باران و برف، مجبور به کرایه کردن اتاق باشید که البته در منطقه شمال ایران از این جهت هیچ وقت با مشکلی مواجه نمی شوید.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

چطور برسیم؟

برای رفتن به جاده چالوس باید در مرکز خود را به کرج یا در شمال به چالوس برسانید.

جاده چالوس از شمال شهر کرج آغاز و به شهر چالوس در مازندران ختم می شود. مسیر 160 کیلومتری این جاده را در صورت نبودن ترافیک یا موانع طبیعی مثل ریزش کوه، می توان در کمتر از چهار ساعت پیمود؛ چرا که این جاده نزدیکترین راه برای سفر به غرب یا شرق خزر است. البته پیچ های این جاده در خطر معروف اند؛ وقت رانندگی در این جاده باید بسیار احتیاط کرد.

از دست ندهید

در اواخر مسیر، جاده برایتان چند گزینه عالی گردشگری کنار گذاشته است.

25 کیلومتر مانده به چالوس می توانید سراغ روستاها و دریاچه ای بروید که شهرت شان به اندازه خود جاده است.

کلاردشت

نیازی به معرفی نیست. کلاردشت را همه می شناسند. منطقه ای که به یکی از قطب های گردشگری شمال ایران تبدیل شده که این را از دریاچه، جنگل، آب و هوای مطبوع و مناظر طبیعی دل انگیزش وام دارد. راه رسیدن به کلاردشت از جاده چالوس، مرزن آباد است. 25 کیلومتر قبل از چالوس از این دو راهی به سمت غرب منحرف می شوید و 20 کیلومتر بعد به کلاردشت می رسید.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

منطقه کلاردشت خود متشکل از چندین روستای زیبای به هم چسبیده است. جنگل زیبای «مازیچال» در ابتدای جاده «عباس آباد»، جنگل «آزو» و جنگل «مجل» در دو سمت دره کلاردشت، جنگل انبوه عباس آباد در انتهای شمال غربی کلاردشت و آبشار «آکاپل» رودبارک از دیدنی های دیگر این دهکده رویایی هستند.

دریاچه ولشت

ولشت، دریاچه آب شیرنی محصور در کوه های بلند البرز است که حدود 20 هکتار وسعت دارد. برای رفتن به ولشت دو راه دارید، راه اول دو کیلومتر بعد از مرزن آباد است که به سمت غرب منحرف می شود و حدود 13 کیلومتر بعد شما را به دریاچه خواهد رساند که 7 کیلومتر آن آسفالت و مابقی خاکی است.


 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

بعد از چند دقیقه رانندگی در این جاده خاکی به یک سربالایی تند می رسید. این گردنه پیچ در پیچ با انبوه درختان کاج را که پشت سر بگذارید، دیگر به دریاچه رسیده اید.

مسیر دوم هم از روستای «کلنو»، درست وسط راه مرزن آباد به کلاردشت است. در ولشت می توانید از کناره های دریاچه یا روی قایق های کرایه ای ماهی بگیرید. بیش از هر چیز دل به سکوت و آرامش و خنکای کوهستان بدهید و از بکر بیکرانه آن لذت ببرید. اطراف ولشت، امکاناتی نیست و فکر همه چیز را باید از قبل بکنید.

کندلوس

در روستای تاریخ و طبیعت، کندلوس، به شگفتی ها و زیبایی های کم نظری دعوتید. پنج کیلومتر بعد از مرزن آباد و از دوراهی «دوآب» که به سمت کجور حرکت کنید، تابلوی «روستای فرهنگی تاریخی کندلوس 42 کیلومتر» بهترین راهنما خواهد بود.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

در کندلوس یکی از زیباترین بافت های روستایی اقلیم شمال کشور را خواهید دید و در کوچه های سنگفرش، کنار پنجره های چوبی و پرچین های کوتاه آن دل را تازه خواهید کرد.

کندلوس در منطقه کجور و در تنگه «میخساز» قرار دارد که قدمتی طولانی دارد. اگر بازدید از موزه کندلوس را از دست ندهید، با بخشی از این تاریخ آشنا خواهید شد. قصه مینا و آن پلنگ معروفش مربوط به این روستا و خانه اش هنوز پابرجاست.

چه می بینیم؟

از همان ابتدای جاده چالوس می توانید منتظر جاذبه های مختلف طبیعی، تاریخی و مذهبی باشید.

سد امیرکبیر

سد زیبای کرج یا همان امیرکبیر، از اولین دیدنی های مسیر است. می توانید کنار سد توقف کنید و در صورت داشتن امکانات از ماهیگیری در فضای دل انگیز و ساکت سد لذت ببرید یا با سفری چند دقیقه ای با قایق روی دریاچه سد، می توانید از روستای زیبای «واریان» در آن سوی دریا دریاچه هم دیدن کنید.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

روستای سپهسالار

روستای سپهسالار در 15 کیلومتری سد کرج هم می تواند گزینه بعدی تان باشد. روستایی که امامزاده ای به نام ابراهیم (ع) از نوادگان حضرت علی (ع) و همسفران حضرت معصومه (س) و آبشار و تنگه زیبایی هم برای دیدن دارد. سپهسالار، در 5 کیلومتری غرب جاده چالوس است.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران


آبشار نوجان

آبشار نوجان، در مسیر روستای زیبای نوجان است و این روستا هم در کیلومتر 15 جاده کرج به چالوس قرار گرفته. اگر بخواهید از آبشار زیبای نوجان دیدن کنید، بعد از «پورکان» باید وارد فرعی «نوجان» شوید و این مسیر پرپیچ و خم و ناهموار را 8 کیلومتر ادامه دهید. اگر مسیر روستای «نوجان» را باز هم ادامه دهید به روستاهای «خووارس»، «دوروان» و «آتشگاه» هم می رسید که دیدن آنها هم خالی از لطف نیست.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

آبشار خور

17 کیلومتر بعد از کرج و نرسیده به سد کرج، اگر وارد مسیر فرعی «خوزنگلا» شوید و این مسیر را هم 17 کیلومتر پر پیچ و تاب دیگر از میان کوه ها و ابرها ادامه دهید و از خوزنکلا، ارنگه و سیجان عبور کنید به روستای خور می رسید.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

در مجاورت روستای خور، بعد از نیم ساعت پیاده روی در میان درختان سیب و آلو و گیلاس به دیدار آبشار زیبایش بروید که از 50 متر بالاتر سقوط می کند. در روستای ارنگه که بین دو کوه زیبای پورا و گورا، در دشتی سرسبز محصور است، به زیارت امامزاده حسین (ع) بروید. هم زیارت کنید، هم بنای صفوی امامزاده را سیاحت کنید وهم از دیدن قدیمی ترین چنار ایران در حیاط امامزاده که در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است، لذت ببرید.

شهرستانک

در 55 کیلومتری کرج و در دامنه های توچال، شهرستانک، روستای سرسبز با صنوبرهای بلندقامت و هوای مطبوع است. روستای محبوب ناصرالدین شاه که هنوز هم یادگارهای او در این روستا هست. برای رفتن به شهرستانک باید در کیلومتر 44 جاده، بعد از روستای آسارا و با راهنمایی تابلوی بزرگ سبز رنگ وارد دوراهی شهرستانک شوید و 10 کیلومتر بعد به مقصد می رسید. البته این روستا مسیر کوهنوردی از غرب توچال در شمال تهران نیز دارد. در شهرستانک بازدید از کاخ ناصری و کتیبه قدیمی اش، کوچه باغ های قدیمی، چشمه گاه گیله، قلعه دزبند و درخت اورست یا هورست را هم از دست ندهید.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

غار یخ مراد

اگر تفریح های ماجراجویانه را دوست دارید، چهار کیلومتری گچسر از جاده فرعی «شاه پل» و «کهن ده» می توانید به سمت غار یخ مراد در منطقه «آزادبر» بروید. این غار به خاطر شکل و زیبایی های کم نظیرش بین طبیعت گردان حرفه ای معروف و محبوب است.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

بهترین زمان برای دیدن این غار همین فروردین است که قندیل های آن در یکی از زیباترین وضعیت ها هستند. در صورتی که غار از مقصدهایتان هست، ابزار و وسایل مناسب همراه خود بردارید. ضمنا اگر اهل کوهنوردی باشید از همین مسیر آزادبر می توانید به قله زیبای «کرچان» هم صعود کنید و از یک سو دریای خزر و از سوی دیگر منظره ای به یادماندنی از تهران بزرگ را ببینید.

روستای میدانک

در کنار طبیعت، جاده چالوس برای شما یادگارهای تاریخی دارد. در کیلومتر 60 جاده کرج به روستای «میدانک» می رسید. اینجا سراغ برج تاریخی معروف این شهر را بگیرید. برج میدانک، بنایی آرامگاهی متعلق به سده 7 و 8 هجری و با بنای هشت ضلعی است که البته از شخصیت مدفون در آن اطلاعات زیادی در دسترس نیست. میدانک غار زیبایی هم دارد که در شمال شرقی این روستا واقع شده است.

دیزین

در جاده چالوس، از جاذبه های ورزشی هم لذت ببرید. در کنار چندین قله معروف برای کوهنوردی، می توانید در پیست بین المللی اسکی دیزین در 75 کیلومتری شهر کرج، تفریحی جذاب و ورزشی مفرح را تجربه کنید.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

این پیست دارای سه مسیر تله کابین، دو تله سیژ، 23 پیست اسکی و هفت تله اسکی بشقابی و تله اسکی چکشی و پیست چمن است. در کنار اینهاز مین تنیس و والیبال و بازی کودکان و اسب سواری هم هست.

از دو مسیر شمشک و جاده چالوس می توان به دیزین رفت. اگر از کرج وارد جاده چالوس بشوید 65 کیلومتر بعد از کرج و از گچسر می توانید به جای ادامه مسیر شمال به «دلکوه» و سمت روستای «ولایت رود» بروید. بعد از روستای «ولایت رود» و پشت سر گذاشتن چندین مجتمع مسکونی به پیست اسکی دیزین می رسید.

روستا و آبشار هریجان

روستای هریجان در حاشیه منطقه حفاظت شده هریجان قرار دارد و اگر بخواهید شانس خود را برای دیدن کبک و کل و خرس و پلنگ های منطقه بیازمایید، باید قبلش از سازمان حفاظت محیط زیست مجوز بگیرید. برای این کار می توانید با شماره اداره حفاظت محیط زیست چالوس به شماره 33364022(011) تماس بگیرید.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

هریجان به آبشار باریک و بلند و برازنده اش هم مشهور است و البته به دشت های سرسبز و روح انگیز اطرافش. مسیر روستای هریجان در حوالی گردنه هزار چم و چهار کیلومتر بعد از سیاه بیشه از پشت رستوران جعفر میردار سلطانی است. حدود چهار و نیم کیلومتر که در مسیر خاکی اما کوبیده و جدا شده پیش بروید به روستا می رسید تا پای آبشار یک ربع پیاده راه است. در هریجان از بافت زیبای روستایی و کلبه های با سقف چوبی هم لذت ببرید.

کجا بگردیم؟

انتهای جاده چالوس به شهر چالوس و ساحل خزر می رسد.

ساحل دریا

در شهر چالوس می توانید از ساحل گرم خزر لذت ببرید. البته باید چند دقیقه ای را تا ساحل دریا طی کنید. ساحل «رادیودریا» در 5 کیلومتری شهر چالوس از معروف ترین ساحل های شنا در نزدیکی این شهر است. در این مناطق ساحلی امکاناتی مثل آلاچیق، پارک جنگلی، مناطق سالم سازی شده شنا، پارک بازی کودکان و انواع فروشگاه و سوییت اجاره ای در دسترس است.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

کاخ چای خوران

یکی از آثار تاریخی زیبای چالوس، کاخ چای خوران است که در دوره رضاخان ساخته شد و همانطور که از نامش پیداست، مخصوص استراحت های موقت و کوتاه بوده. این کاخ که در فهرست آثار ملی هم ثبت شده، در جنوب میدان معلم قرار دارد و فعلا اداره میراث فرهنگی چالوس در آنجا مستقر است.


 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران
 

مرداب کندوچال

در مسیر رسیدن به چالوس از جاده چالوس، می توانید به مرداب کندوچال در نزدیکی جنگل «فی ین» سری بزنید. غیر از درختان جنگلی که دورتادور آن را فرا گرفته اند، نیزار و گیاهان مردابی در این منطقه کم نیست. برای رسیدن به این مرداب باید تا پنج کیلومتری چالوس و روستای «سی نوا» بروید، اگر هم خواستید می توانید در محوطه اطراف مرداب چادر بزنید.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران


چه بخریم؟

سه شنبه های چالوس

شهر چالوس یک «بازار روز»دارد که می شود آنجا انواع میوه های خوش آب و رنگ روز را به اضافه انواع ترشی و رب انار و آلو بخرید. چالوس یک «سه شنبه بازار» معروف هم دارد که از صبح تا غروب آفتاب در منطقه «هَچی رود» برپا می شود و انواع محصولات روستایی و صنایع دستی منطقه در آن فروخته می شود.

 

 راهنمای خوش گذرانی در دیدنی ترین جاده ایران



شارژ سریع موبایل