در این میان، آسارا با مسافت کوتاه از پایتخت و جاذبههای گردشگری از جنگل و درختان قطور کهنسال، رودخانه خروشان، بلندیهای کوهستانی زیبا گرفته تا امامزادهها، آثار تاریخی از جمله کاخ و قلعه، غارها، آتشکدهها، گلهای وحشی، کوچهباغهای روستایی، حیاتوحش، دریاچه و آبشار، وجود دائمی بلورهای سپید برف در ارتفاعات و درههای خوشمنظره، همه و همه چنان فضای دلانگیزی فراهم کرده که هر انسانی را بهسوی خود فرامیخواند.
بیشک آسارا نگینی بر تارک سلسله جبال زیبای البرز جنوبی است که با هزاران سال تاریخ نهفته در خود، گوشهای از قدمت و تمدن ایران زمین را به تصویر میکشد. آسارا یکی از مهمترین قطبهای گردشگری کشور و از مناطق گردشگری هدف استان تهران به شمار میرود چراکه نزدیکترین جاده دسترسی تهران به استانهای شمالی کشور از این بخش میگذرد.
آسارا کجاست؟
آسارا در حدود 80 کیلومتری جاده کرج-چالوس قرار گرفته است که یکی از محورهای مواصلاتی استانهای تهران و مازندران و چند استان دیگر ایران بهشمار میآید. بخش آسارای کرج با دارا بودن سه قله بالای چهار هزار متر از جمله قله کهار و ناز، پیست اسکی بین المللی دیزین (مهم ترین پیست اسکی کشور که دارای دو هتل، 19 کلبه یا شاله و پنج رستوران) و پیست اسکی خور در منطقه زیبای سرزیارت وارنگه یکی از دیدنی ترین گردشگاه های نزدیک پایتخت است.در سفر به آسارا باید کفش مناسب برای پیادهروی در دشت و کوه، پوشاک مناسب و راحت برای حرکت در آبشار و رودخانه، یک دست لباس اضافه همراه داشته باشید.
اولین جاذبهای که در ابتدای ورودی به آسارا از سمت کرج به چشم میخورد، قلعه تاریخی صلصال است که قدمت آن به دوران پیش از اسلام بازمیگردد.
کجا بگردیم؟
در حال حاضر بومیترین مردم کرج ساکن این بخش هستند و سالانه حدود 13 میلیون جهانگرد و گردشگر داخلی دستکم بهصورت عبوری از این منطقه دیدن میکنند. اما اگر گذارتان به این منطقه بیفتد، می توانید رودخانه کرج، سد امیرکبیر، پیست اسکی دیزین و چند مرکز زیارتی و تاریخی را ببینید. کلوان از توابع شهر آسارا هم با قله بلند کاهار یکی از دیدنی ترین روستاهای این بخش است.
اولین جاذبهای که در ابتدای ورودی به آسارا از سمت کرج به چشم میخورد، قلعه تاریخی صلصال است که قدمت آن به دوران پیش از اسلام بازمیگردد.آبشار زیبا و دیدنی هفتچشمه در منطقه آدران آسارا واقع در کیلومتر 17 جاده کرج - چالوس با ارتفاع حدود 70 متر جاذبه بعدی این خطه است که میتوان ساعتها در کنار آن نشست و به زیباییهای آبشار و آسمانی که از میان صخرهها، فضایی رۆیایی را ایجاد کرده است را تماشا کرد.بهطور کلی آبشارهای مواج و خروشان این بخش و تراوش ذرههای آب که بهصورت گرد در اطراف پراکنده میشود از جمله آبشار خور و آبشار روستای کلها از چنان جذابیتی برخوردار است که با کلمات و جملهها چندان قابل توصیف نیست و فقط دیدن آنها از نزدیک میتواند گویای اینهمه طراوت و زیبایی باشد.
وجود رودخانه کرج بهموازات جاده کرج - چالوس، زیباییهای بخش آسارا کرج را دوچندان کرده است. آب این رودخانه که در پشت بلندای سد امیرکبیر کرج، دریاچه نسبتاً وسیعی را تشکیل داده و منظره بدیع و چشمنوازی را ایجاد کرده و بخصوص قرار گرفتن روستای کوچک و زیبای "واریان" همچون جزیرهای کوچک در آنسوی آب که یکی از راههای رسیدن به آن سفر با قایق است، هر گردشگر و مسافر و بهتر است بگوییم هر بینندهای را مجذوب خود میکند.
بخش آسارا کرج با دارا بودن سه قله بالای چهار هزار متر از جمله قله کهار و ناز، پیست اسکی بینالمللی دیزین (مهمترین پیست اسکی کشور که دارای دو هتل، 19 کلبه یا شاله و پنج رستوران) و پیست اسکی خور در منطقه زیبای سرزیارت وارنگه، از ظرفیتها و توانمندیهای این منطقه در گردشگری ورزشی محسوب میشود.
این بخش همچنین از نظر مذهبی میتواند زائران بیشماری را بهسوی خود جذب کند چراکه امامزادههای زیادی از جمله امامزاده حسین روستای گوراب، امامزاده برادران عبدالله روستای کندر، مسجد 900 ساله ارنگه با سنگنوشتهای تاریخی درباره تاریخ احداث منبر و وجود امامزادهای در زیر این مسجد، امامزاده هارون هاشم روستای لیلستان، امامزاده سپهسالار روستای تکیه و امامزاده حسن روستای حسنک در، نمونههایی از مکانهای زیارتی این بخش به شمار میرود.