آثار باستانی خوروین کمتر از نیم قرن پیش از ایران خارج شده بود و در بلژیک نگهداری میشد. این آثار اکنون به کشور بازگردانده شده و در موزه ایران باستان به نمایش درآمده است. در میان این آثار، یادگارهای ارزشمندی شامل سفالها و ظروف فلزی و مفرغی در مجموعهای تماشایی وجود دارند و شما می توانید آنها را در موزه ایران باستان در خیابان سی تیر تهران ببینید.
خوروین یکی از روستاهای باستانی بخش چندار از توابع شهرستان ساوجبلاغ است. این روستا در 67 کیلومتری تهران و 3 کیلومتری شهر کوهسار قرار دارد. این روستا دارای آثار تاریخی مانند دو تپه باستانی به نام های «گنج تپه» و «سیاه تپه» است که آثاری متعلق به هزاره دوم پیش از میلاد مسیح در آن به دست آمده است.این محوطه باستانی در خرداد 1328 شمسی توسط علی حاکمی و محمود راد برای اولین بار مورد تحقیق قرار گرفت و در سال 1333 شمسی نیز بار دیگر توسط واندنبرگ بلژیکی مورد ارزیابی قرار گرفتهاست.
که حاصل تحقیقات فوق کشف گورستانهای قدیمی و کشف سفالینههای زیبا از ظروف و شکل حیوانات و پرندگان و اشیائی از جنس آهن و برنج که نشانگر ارتباط این مردمان با ساکنین خزر است را شامل میشد.در گزارشهای رومن گیرشمن آمدهاست که در خوروین آهن بیشتر مورد استفاده بوده و غالبا منحصر به زینت آلات بودهاست. ظروف به شکل سر قوچ و لولههای طویل سفالی در مراسم تدفین کاربرد داشتهاست.