بدون شک کلمه «جق جق» یک کلمه از زبان گرجی است، چون در فرهنگ لغات فارسی به چنین کلمهای برخورد نمیکنیم. این روستا در جنوب شهر فریدونشهر واقع شده است. و سلسله جبالی به ارتفاع بیش از 10000 فوت آنها را از همدیگر جدا میسازد. ساختمان این روستا بر روی دامنه کوهها در کنار چشمهای به نام سراب واقع شده است. بیشتر واحدهای ساختمانی این روستا بر روی سنگریزهها با شیب داخلی تند در دو طرف درهای بنا شدهاند. این ده همانند روستاهای دیگر که در دور دست واقع شدهاند فاقد باغات و درختان میوه آن چنانی است و کشاورزی در آن به سختی انجام میگیرد و بیشتر زمینهای زراعتی آن جلگههای آبرفتی و پای کوهی بسیار محدود میباشد. در قدیم تنها چشمه آب آشامیدنی منحصر به یک چشمه کم آب به نام قسم دره بوده است.
بدین جهت در گذشته این روستا از لحاظ آب خوراکی بسیار در سختی بوده است. شغل اصلی اهالی این روستا دامداری است و کشاورزی در این روستا، به عنوان یک شغل فرعی به حساب میآید. مهمترین محصولات این ده لبنیات و فرآوردههای دامی است که البته مرغوبیت آنها از روستاهای اطراف بیشتر است. همچنین قسمتی از درآمد اهالی از گزانگبین است که جق جقیها به این منظور همه ساله به جمع آوری آن میپردازند و در این کار مهارت بسیار خوبی دارند و از این راه سود سرشاری در مدتی کوتاه به دست میآورند.
اما متاسفانه مدت جمع آوری گزانگبین بسیار کم است و پس از آن عدهای از روستائیان به تهران و اصفهان رفته و کارهای فصلی در این شهرها انجام میدهند. جق جق حدود 13 کیلومتر با فریدونشهر در استان اصفهان فاصله دارد و تا سال 1352 ارتباط با شهرهای دیگر به سختی انجام میشد. ولی با ساختن راه شوسه و راههای ارتباطی آسفالته سالهای بعد وضع ارتباطی آنها به مراتب بهتر از گذشته شده است. و سرویسهای مسافربری همه روزه در اکثر اوقات به خصوص صبح و عصر از فریدونشهر به مقصد روستای جق جق رفت و آمد میکنند. غیر این راه اهالی به وسیله راههای کوهستانی نیز با روستاهای دیگر در ارتباط هستند. درصد باسوادان در این روستا بیشتر از روستاهای دیگر است. در زبان اصلی اهالی این ده زبان رسمی گرجی است ولی اهالی به زبان لری و فارسی نیز تا حدودی تسلط دارند.