سامان جنگل دوست پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۰

خانمی را در ماه هشتم بارداری با افت فشارخون، تپش قلب و سردی اندام انتهایی تصور کنید، اولین توصیه شما به این خانم چیست؟ آیا به او اطمینان می دهید که با استراحت بهتر می شود یا شاید توصیه می کنید دارو مصرف کند یا با پزشک مشورت نماید؟خونریزی های نیمه دوم حاملگی در ۳ درصد موارد اتفاق می افتد و ممکن است از یک موضوع بی اهمیت تا یک وضعیت خطرناک را شامل شود. جدی ترین علل خونریزی خطرناک در نیمه دوم حاملگی، وجود جفت سر راهی و کنده شدن جفت می باشد که برای مادر و جنین، بالقوه مرگبار هستند.

 

جفت سرراهی:

کاشته شدن جفت در قسمت تحتانی رحم و جلوتر قرار گرفتن آن از موقعیت جنین می باشد. گرچه علت اصلی ناشناخته است، ولی در زنان با حاملگی های متعدد شایع تر بوده و موارد چندقلویی نیز مستعد جفت سرراهی هستند.در افرادی که سابقه سزارین داشته اند تا ۶ برابر افزایش در بروز جفت سرراهی گزارش شده و همچنین بزرگی جفت، سیگار کشیدن و سقط القایی از دیگر عوامل مستعدکننده می باشند.

 

علائم:

خونریزی بدون درد با حجم زیاد و به رنگ قرمز روشن که از حدود هفته ۲۸ حاملگی شروع می شود. در اغلب موارد خونریزی بدون هیچ گونه علتی ایجاد شده، بیمار ممکن است در اواسط شب در داخل حوضی از خون بیدار شود. این حالت معمولا برای جنین آثار نامطلوبی ندارد مگر این که عملکرد جفت مختل شود.

 

جفت سر راهی زنگ خطر در بارداری !

درمان:

بیمار معمولا استراحت مطلق دارد تا خونریزی قطع و سلامتی بیمار و جنین ثابت شود. یکی از فواید استراحت، مهاجرت تدریجی جفت از قسمت تحتانی رحم به سمت بالاست که این امر خطر جفت سرراهی را کاهش می دهد. روش انتخابی زایمان نیز به طور معمول سزارین است.

 کنده شدن جفت:

جدا شدن زودرس جفت قبل از تولد جنین می باشد. میزان کنده شدن جفت اگر کمتر از چند سانتی متر باشد معمولا بی اهمیت بوده ولی جدا شدن کامل جفت برای مادر و جنین کشنده است. علت اصلی و اولیه ناشناخته مانده اما فاکتورهایی نظیر سیگار کشیدن و مصرف کوکائین و الکل، بندناف کوتاه، سن بالای مادر، فعالیت زیاد بدون تغذیه کافی، گروه خونیO مادر، چندقلویی و فیبروم رحمی، نقش مهمی دارند؛ اما بارزترین فاکتور مستعدکننده، افزایش فشارخون مادر است که تقریبا در نیمی از بیماران دیده شده است.ضربه مستقیم به رحم در نتیجه خشونت یا تصادف از علل مهم و روبه افزایش است. سابقه قبلی کنده شدن جفت، خطر عود آن را در حاملگی های بعدی۱۰ تا ۲۰ برابر می کند.

علائم: خونریزی تیره رنگ که در ۸۰ درصد موارد آشکار و در ۲۰ درصد موارد مخفی است، درد شکم یا پشت، انقباض و حساسیت رحم. اگر خانمی در ۳ ماهه سوم حاملگی ناگهان دچار افت فشارخون، تپش قلب، نبض ضعیف و پوست سرد و عرق کرده شد حتی بدون خونریزی خارجی باید سریع بستری و تحت نظر گرفته شود و اگر افزایش فشارخون حاملگی هم وجود داشته باشد، وضعیت خطرناک تر است.



شارژ سریع موبایل