سارا قاسمی شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰

رسول دیناروند ، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه کالا و یا محصولی که مجوز وزارت بهداشت نداشته باشد، خطرناک است، نسبت به متقاضیان «بوتاکس» که عوارضی همچون تخلیه چشم را در بر دارد، هشدار داد.

وی در مورد استفاده از «بوتاکس» اظهار داشت:

«موارد استفاده های ناآگاهانه و اشتباهی برای اقلامی مثل بوتاکس وجود دارد که گزارش هایی در این خصوص مشاهده شده که فرد پس از مصرف مواد بی کیفیت یا انجام این عمل های زیبایی در کلینیک های غیرتخصصی بدون حضور پزشکان دچار عوارض شده اند که جبران آن غیرقابل بازگشت بوده است.

عوارض بسیار ناگواری مثل تخلیه چشم، تخلیه قسمتی از صورت و عفونت های جدی زیر پوستی از جمله این موارد است.

متاسفانه واقعیت این است که در مورد این نوع مواد تقاضای افزاینده وجود دارد که طبق آمار واردات رسمی وزارت بهداشت، حدود یک تا دو میلیون دلار صرف مصرف این محصولات می شود، اما میزان آنچه به صورت قاچاق وارد می شود به صورت مشخص وجود ندارد.

اگر منابع قانونی نتوانند پاسخگوی این نیازهای هر چند کاذب باشند، فرصت مغتنمی برای سودجویان عرضه کننده کالاهای غیر مجاز ایجاد خواهند شد تا بتوانند علاوه بر تجارت سیاه خود سلامت جامعه را با تهدید جدی مواجه کنند.

مصرف کنندگان باید توجه داشته باشند هنگامی که وزارت بهداشت به کالایی اجازه ورود نمی دهد، یعنی آن کالا را خطرناک و فاقد معیارهای سلامت محور می داند.

مصرف کنندگان باید استفاده از اقلامی مثل «بوتاکس»، را در ابتدا به قصد درمان و سپس تحت نظر پزشکان متخصص انجام دهند.»

دکتر محمدطاهر رجبی ، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، ضمن هشدار درباره عوارض ناشی از تزریق بوتاکس توسط افراد غیرمتخصص گفت:

«بوتاکس دارویی است که باعث فلج عضله می‌شود. با این روش چین و چروک صورت که ناشی از عملکرد زیاد و غیر طبیعی عضلات است برطرف شده و در واقع از میزان و عمق چین و چروک‌ها کاسته می‌شود.

در برخی قسمت‌ها به دلیل نبود عضله یا پایدار شدن چین و چروک نمی‌توان از این مواد استفاده کرد. در اینجا از تزریق نوعی ژل به نام هیالورونیک اسید به عنوان جایگزین استفاده می‌شود و از جمله مزایای آن این است که چون جزو مواد طبیعی تشکیل دهنده پوست و دیگر بافت‌ها است، بنابراین خطر ایجاد حساسیت بسیار اندک بوده و نیاز به انجام تست قبل از تزریق اینگونه ژل‌ها نیست.

ژل تزریق شده پس از مدتی توسط بدن تجزیه و جذب می‌شود و اثر این مواد دایمی نیست.

اگر این روش‌ها توسط افراد غیرمتخصص در این زمینه انجام شود عوارض بسیار زیادی در پی خواهد داشت.

بیماران متعددی به ما مراجعه می‌کنند که تزریقات را نزد افراد دوره ندیده انجام داده‌اند و متاسفانه با مشکلات بسیاری روبرو شده‌اند. به عنوان مثال تزریق بوتاکس بویژه اگر دور چشم به طور غیرتخصصی انجام شود، می‌تواند به سمت چشم گسترش یافته و باعث فلج عضلات و دوبینی چشم بسیار آزاردهنده برای بیمار شود.

همچنین اگر ژل به شکل غیرحرفه‌ای تزریق شود، احتمال دارد وارد عروق شده و در بسیاری موارد به از دست دادن بینایی منجر شود.

فردی که بناست این اعمال را انجام بدهد، باید حتما دوره‌های تخصصی را گذرانده و با ساختمان چشم کاملا آشنا باشد.»



شارژ سریع موبایل