هادی بیابانی شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰

شاید صندلی و نحوه نشستن روی آن در ظاهر چندان هم مهم نباشد اما بهتر است بدانید برخی از بیماری‌ها و مشکلات مربوط به کمر و ستون فقرات به دلیل بد نشستن روی صندلی ایجاد می‌شوند. پس اگر می‌خواهید از دردهای ستون فقرات دور بمانید و کمردرد راتجربه نکنید، در چند موقعیت آداب درست نشستن را تمرین کنید. 

وقتی پشت میز می‌نشینید

بیشتر افرادی که در شرکت‌ها و ادارات مختلف مشغول به کار هستند باید بخشی از روز را پشت میز بنشینند. از طرفی ممکن است در خانه هم روزانه چند ساعت برای کار با اینترنت و جست و جو در شبکه‌های اجتماعی وقت بگذارید و بی توجه به روش نشستن صحیح، ستون فقرات، مهره‌ها یا سایر بخش‌های بدن را در معرض آسیب هایی قرار دهید. بنابراین از همین امروز قبل از اینکه روی صندلی پشت میز کامپیوتر یا میز تحریر معمولی بنشینید، اصول نشستن صحیح را به یاد بیاورید و بعد آن را موبه مو اجرا کنید. 

 

نشستن صحیحروی صندلی
 

- اولین و مهمترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید ارتفاع صندلی است. هنگامی که روی صندلی می‌نشینید ارتفاع آن باید در حدی باشد که وقتی کف پاها را روی زمین می‌گذارید، زانوها با کمر در یک راستا قرار گیرند و زانوها بالاتر از سطح ران‌ها یا پایین تر نباشند. در صورتیکه ارتفاع صندلی برای قد شما بلند است، یک زیرپایی پایین پای تان قرار دهید تا به وضعیت استاندارد برسید. 


- بهتر است آرنج‌ها به بدن چسبیده و عمود بر میز قرار گیرند. اگر قرار است روی میز کار کنید بیشتر قسمت‌های ساعد را روی میز قرار دهید و آنها را درحالت موازی با زمین روی میز حفظ کنید.

- درد مچ و انگشتان یکی از مشکلاتی است که بیشتر کاربران کامپیوتر به دلیل طرز نشستن اشتباهی با آن روبه‌رو می‌شوند. به همین دلیل هنگام نشستن مچ دست های‌تان را در حالت صاف نگه دارید و سعی کنید مچ تان خم نشود. هنگام کار با موس به این نکته دقت کنید. 

- به چپ و راست صندلی خم نشوید یا وزن تان را روی دسته‌ها نیندازید. وقتی روی صندلی می‌نشینید کمرتان باید کاملا صاف باشد. حواس‌تان باشد که هنگام تایپ کردن پشت تان خم نشود و قوز نکنید. این حالتی است که ممکن است هنگام نشستن پشت میز کامپیوتر پیش بیاید و اگر از همین امروز به آن توجه نکنید تا چند سال آینده دیگران شما را با گوژپشت نتردام اشتباه می‌گیرند!

- یکی دیگر از اصول نشستن صحیح به وضعیت گردن شما مربوط است. سر شما باید به گونه‌ای مقابل مانیتور باشد که صفحه مانتیور کمی پایین تر از سر قرار داشته باشد. با این حال نباید گردن تان را زیاد خم کنید. 

وقتی پشت فرمان می‌نشینید

دانستن این نکات برای افرادی که شغل آنها رانندگی است و باید ساعت زیادی از روز را پشت فرمان بنشینند، بیشتر اهمیت دارد اما این روزها با وجود ترافیک‌های سنگین درون شهری هر شخصی ممکن است چند ساعت در روز را در حال رانندگی باشد. تحقیقات زیادی در زمینه کمر درد و علل بروز آن انجام شده که یکی از آنها بین 7000 نفر از مردم پاریس صورت گرفته است. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که دردهای بخش پایینی کمر بیشتر در بین خانم‌ها دیده می‌شود ولی کمر دردی که در اثر رانندگی طولانی مدت به وجود می‌آید، در بین مردان شایع تر است و افرادی را در بر می‌گیرد که حداقل 4 ساعت از روز را پشت رل می‌نشینند. تا وقتی ماشین شما حرکت نمی‌کند درست مثل این است که روی یک صندلی ثابت نشسته اید ولی به محض اینکه ماشین به راه افتاد قضیه فرق می‌کند. چپ و راست شدن ماشین، افزایش و کاهش سرعت آن، نوسانات جانبی و حرکت ارتعاشی به بالا و پایین به بدن شما به ویژه بخش پایینی فشار وارد می‌کند. اگر صندلی تان خوب نباشد کمرتان زیر این فشار‌ها دچار مشکل می‌شود. از این رو برای پیشگیری از کمر درد بهتر است وقتی پشت فرمان می‌نشنید به این نکات دقت کنید. حتی در سفرهای طولانی و نشستن روی صندلی وسایل نقلیه دانستن این نکات اهمیت دارد:

-  قبل از اینکه روی صندلی وسایل نقلیه بنشینید آن را بر حسب قدتان تنظیم کنید. صندلی باید به گونه ای باشد که پاهای شما به راحتی روی زمین قرار بگیرد و فضای کافی برای جابه جایی پاها وجود داشته باشد.اگر جای کافی برای پاها وجود ندارد صندلی تان را عقب ببرید.

- کمر شما باید در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد و صندلی را کمی عقب یا جلو ببرید تا قوس کمر به طور کامل روی صندلی قرار گیرد. 

-  به وضعیت سر دقت کنید. سر باید به پشتی صندلی بچسبد. در صورتی که فاصله سر تا پشتی صندلی زیاد است از بالش‌های کوچکی استفاده کنید تا این فاصله پر شود. 

-  هنگامی که روی صندلی اتومبیل می‌نشینید زانوهای شما باید با لگن هم تراز باشد. 

-  صندلی را به اندازه کافی به جلو بکشید تا مجبور نباشید برای رساندن پاها به کلاچ، گاز و ترمز کمرتان را خم کنید. اگر صندلی از پاهای شما دور باشد و برای رسیدن به پدال پاهای تان را می‌کشید، این شیوه نشستن به کمر شما آسیب می‌رساند. 

- پشت فرمان صاف بنشینید و روی صندلی قوز نکنید. با یک دست روی فرمان خم نشوید. 

 

 نشستن صحسح روی صندلی
 

-  اگر گودی کمر دارید بالش کوچکی را پشت تان قرار دهید تا قوس کمرتان پر شود. 

- پشتی صندلی را به اندازه کافی عقب ببرید، بطوریکه زاویه آن با نشیمن گاه صندلی 100 تا 120 درجه باشد.

-  در صورتیکه صندلی ماشین تان خراب شده یا نیاز به تعمیر دارد هر چه سریعتر برای رفع این مشکل اقدام کنید.

-  هر یک ساعت یکبار به بهانه ای از ماشین پیاده شوید، کمی راه بروید و چند حرکت کششی ساده را انجام دهید.

- از ژست گرفتن و فیگورهای مختلف پشت فرمان بپرهیزید چون کج و کوله نشستن پشت فرمان کلاس شما را بالاتر نمی‌برد و فقط به بدن تان آسیب می‌رساند. 

-  مرتب ورزش کنید.  انجام ورزش هایی مانند شنا، پیاده روی و دوچرخه سواری خطر ایجاد کمر درد ناشی از نشستن طولانی مدت پشت فرمان اتومبیل را کاهش می‌دهد.

وقتی روی مبل راحتی لم می‌دهید

هنگامی‌که درخانه روی کاناپه یا مبل‌های راحتی می‌نشینید باید به قوانین درست نشستن توجه کنید. ممکن است لم دادن شما و تماشای چند ساعته تلویزیون در دراز مدت سبب کمر درد و ناراحتی هایی ستون فقرات شود، چرا که روش‌های درست نشستن را رعایت نمی کنید. پس این نکات را به خاطر بسپارید و این بار که روی کاناپه می‌نشینید، این نکات را با دقت تمرین کنید. 

- بیشتر مبل‌های راحتی ارتفاع کوتاهی دارند و به علت نرم بودن، داخل آنها فرو می‌روید. اگر قد بلندی دارید سعی کنید به کمک کوسن‌های اضافی سفت، ارتفاع مبل را افزایش دهید. می‌توانید این کوسن‌ها را در بخش زیرین تشک اصلی مبل قرار دهید تا ظاهر مبل شما به شکل فعلی حفظ شود. در این صورت زانوها در ارتفاع مناسب تری قرار می‌گیرند. 

-  ارتفاع مبل راحتی شما باید به اندازه ای باشد که وقتی روی مبل می‌نشینید و کف هر دو پا را روی زمین قرار می‌دهید، فشاری به زانوهای تان وارد نشود. هنگام خرید مبل‌های راحتی به این استاندارد توجه کنید. 

-  اگر مبل شما دسته‌های بسیار کوتاهی دارد یا اصلا دسته ای روی آن نیست کنار آن یک بالش یا کوسن به جای دسته قرار دهید تا بازوهای تان روی آن قرار گیرد، در این صورت وقتی در طولانی مدت روی مبل راحتی می‌نشینید، دچار گردن درد  نمی‌شوید. 

- هنگامی که روی مبل نشسته اید و می‌خواهید کتاب بخوانید، کتاب را روی یک کوسن قرار دهید تا در سطح بالاتری قرار گیرد. در این صورت مجبور نیستید برای خواندن کتاب سرتان را پایین نگه دارید و بدین ترتیب دچار گردن درد نمی‌شوید. 

- اگر می‌خواهید زیر پای تان یک صندلی کوچک قرار دهید، مراقب باشید که زانوها بالاتر از سطح بدن قرار نگیرد و حالت نشستن شما از وضعیت استاندارد خارج نشود. 

-  برای اینکه قوس کمر شما در وضعیت طبیعی قرار گیرد یک بالش کوچک در بخش گودی کمرتان قرار دهید تا ضمن نشستن روی مبل‌های راحتی، ستون فقرات شما قوس طبیعی اش را حفظ کند. 

-  به مدت طولانی روی مبل ننشینید و مشغول تماشای تلویزیون نشوید. بهتر است بعد از هر نیم ساعت یا 45 دقیقه بلند شوید و کمی راه بروید. در این صورت جریان خون در بدن شما بهتر به حرکت در می‌آید و به دلیل یک جا نشینی دچار کسالت و کرختی نمی‌شوید. 

-  وقتی مشغول تماشای تلویزیون هستید و پخش آگهی‌های بازرگانی شروع می‌شود، فرصت مناسبی است تا از جای تان بلند شوید. ضمن اینکه می‌توانید وضعیت نشستن تان را کنترل کنید تا طبق عادت قبلی روی مبل لم ندهید. 

- وقتی به مدت چند هفته روش درست نشستن را تمرین کنید، این کار به عادت روزانه شما تبدیل می‌شود و از آسیب‌های احتمالی و صدمه به کمر و ستون فقرات در امان می‌مانید. 



شارژ سریع موبایل