به گفته متخصصان بیماریهای عفونی، ویروس ابولا خطرناکترین ویروس موجود در جهان است زیرا 70 تا 90 درصد کسانی که به این بیماری مبتلا میشوند از بین میروند.
اخبار بسیار زیادی از شیوع ویروس ابولا (Ebola Virus) در نقاط مختلف جهان به گوش میرسد که باعث کنجکاوی مردم برای کسب آگاهی درباره این بیماری مهلک شده است. این گزارش کمک میکند تا خطرناک ترین ویروس دنیا را بهتر بشناسید.
ابولا تبی خونریزیدهنده است که توسط ویروسی به همین نام منتقل میشود. اولین بار در سال 1976 در کشور جمهوری دموکراتیک کنگو کشف شد و سپس در کنار رودخانهای موسوم به ابولا در آفریقای غربی شیوع پیدا کرد و به ابولا موسوم شد.
به گفته متخصصان بیماریهای عفونی، ویروس ابولا خطرناکترین ویروس موجود در جهان است زیرا 70 تا 90 درصد کسانی که به این بیماری مبتلا میشوند از بین میروند.
بیماری ابولا در 2 ماه گذشته سیری پیشرونده در آفریقا داشته است. این امر باعث شده است تا سازمان جهانی درخصوص بیماری ابولا شرایط اضطراری اعلام كرده است و به همه كشورهای دنیا توصیه کند كه نظام مراقبت از این بیماری را در كشورشان تقویت كنند.
به دلیل خاصیت سرایت بالای این بیماری پرسنل بهداشتی ناگزیر از رعایت شدید و دقیق اصول بهداشتی برای پیگیری از انتشار بیماری و ابتلای خود هستند.
آنها برای پوشش کامل بدن از لباس، دستکش و پوتینهایی استفاده میکنند که پس از استفاده باید نابود شود.
پزشکان ، پرستاران و بهیارانی که مشغول درمان مبتلایان ابولا بودند هم بکرات در حین انجام وظیفه خود به این بیماری دچار شدند، که علت آن عدم رعایت مسائل بهداشتی و مراقبتی لازم و عدم آگاهی از نحوه انتقال در سالهای اول شناسایی این بیماری بود. به هر حال ، این ویروس به هر شکلی که به بدن وارد شود، بعد از ۲ تا ۲۱ روز علایم آن ظاهر میشود.
به هر حال ، اگر چه روشهایی که گفته شد تشخیص بیماری را تسهیل کردهاند، اما خطر انتقال بیماری به پرسنل آزمایشگاه بسیار بالاست و در خین انجام چنین آزمایشهایی باید بشدت مراقب بود. روز پنجم همین ماه میبود که یک محقق زن روسی در یکی از آزمایشگاههای بشدت محافظت شده در سیبری به دلیل وارد شدن سرنگ حاوی ویروس ابولا به دستش بیمار شد و ۲ هفته بعد جان سپرد. این آزمایشگاه یکی از دو نقطه روی زمین است که واکسن آبله در آن نگهداری میشود.
علایم بیماری ابولا:
بیمار با بروز ناگهانی تب ، ضعف شدید، درد عضلانی ، سردرد و گلودرد به پزشک مراجعه میکند. معمولا بعد از مدت کوتاهی ، تهوع ، استفراغ ، اسهال ، بثورات پوستی ، اختلال عملکرد کبد و کلیه و حتی در بعضی موارد خونریزی داخلی و خارجی نیز به دنبال علایم و نشانههای اولیه بروز خواهند کرد و وضعیت بیمار بشدت رو به وخامت میرود.
درمان ابولا
درمان ابولا در موارد وخیم ، مانند بیمارانی که بشدت دهیدراته هستند، بیمار باید به بخش مراقبت های ویژه انتقال یابد. تاکنون هیچ گونه درمان اختصاصی یا حتی واکسنی برای ابولا کشف نشده و تمام داروها و واکسنهایی که فعلا پیشنهاد میشوند به سالها تحقیق برای رسیدن به مرحله بالینی احتیاج دارند.
احتمال سرایت این بیماری از طریق مسافرت به كشورهای درگیر بیماری به دیگر مناطق دور از انتظار نیست.
برای این که به سادگی با ریشهها، راههای انتقال و آسیبهای ابولا آشنا بشوید، اینفوگرافی زیر را ببینید.
عکسهای ویروس ابولا: