سمانه ربانی سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰

در دنیای امروز که گردشگری حرف اول را در بین صنایع پیشروی جهان میزند اکثر کشورهای جهان سعی می کنند از امتیازات مخصوص به خود بهره بگیرند و با ایجاد تفاوت در بازار بزرگ گردشگری جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند.

آشپزی یکی از این امتیازات بزرگ است که در کنار جاذبه های دیگر فرهنگی می تواند نقش بزرگی در جذب گردشگر به یک کشور داشته باشد.

معمولا پر گردشگر ترین کشورها دارای سبک مخصوص به خود در آشپزی هم هستند. به عنوان مثال هیچ گردشگری نمی تواند پاریس را بدون کافه ها و رستورانهای نام آورش تصور کند. همچنان که هیچ گردشگری در ترکیه  خود را از خوان گسترده فرهنگ غذایی ترکی محروم نمی کنند.

سبک غذایی و حوزه فرهنگی پخت و پز ایرانی گرچه الهام بخش فرهنگ پخت و پز بسیاری از کشورها نظیر ترکیه و لبنان و حتی هند است اما خود به فرهنگی مهجور در صنعت گردشگری جهانی تبدیل شده است.

در جدول زیر برترین کشورها در گردشگری پخت و پز همراه با تعداد کل گردشگران ورودی آنها آورده شده است:

چنان که مشاهده می شو.د این کشورها دارای بالاترین آمار گردشگران ورودی هم هستند کم کشوری را می توان یافت که دارای نرخ بالای گردشگر ورودی باشد بدون آنکه دارای فرهنگ و سبک خاص پخت و پز باشد.

کشور ما که هم اکنون در حال برنامه ریزی برای بیست میلیون گردشگر است و اتفاقات نوینی چون ورود قطار لوکس گردشگران اروپایی در آن افتاده است، متاسفانه در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است.

سبک غذایی و حوزه فرهنگی پخت و پز ایرانی گرچه الهام بخش فرهنگ پخت و پز بسیاری از کشورها نظیر ترکیه و لبنان و حتی هند است اما خود به فرهنگی مهجور در صنعت گردشگری جهانی تبدیل شده است به نحوی که کمتر هتل بین المللی را می توان یافت که در منوی مخصوص به غذای ملل خود ،غذایی ایرانی را گنجانده باشد.

لذا ما در این امتیاز ذاتی فرهنگ ایرانی برای جلب گردشگر بسیار ضعیف عمل کرده و محتاج تحولی جدید در این زمینه هستیم.

گرچه کم نیستند رستورانهای محلی در برخی از شهرستانهای کشور که به اهمیت غذای محلی پی برده و از این امتیاز بهره می گیرند. اما در عرصه بین المللی هنوز تلاشی پیشرو برای جذب گردشگر از طریق امتیاز پخت و پز دیده نمی شود.

 

غذاهای محبوب گردشگران کدامند؟



شارژ سریع موبایل