هادی بیابانی پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰

ا نگشت‌‌تان زرد و ملتهب شده؟ موهای روی پای‌‌تان یكدفعه ریخته یا اینكه درد كف و پاشنه پا كلافه‌‌تان كرده؟ گرچه ممكن است این مشكلات با كمی استراحت و مراقبت‌های بهداشتی كمتر شوند اما از نظر متخصصان پاهای شما می‌توانند از بیماری‌های جدی‌تری خبر دهند؛ بیماری‌هایی كه اگر دیر تشخیص داده شوند دیگر اعضای بدن‌تان را هم درگیر می‌كنند و مسیر درمان‌شان هر روز طولانی‌تر و پرهزینه‌تر می‌شود.

پس به جای اینكه نگران زیبایی انگشت‌ها و پای‌تان شوید و به فكر تغییر ظاهر‌شان با كمك محصولات آرایشی بیفتید، با خطرات و بیماری‌هایی كه ممكن است در این اندام‌ها خود را نمایش دهند آشنا شوید.

پاها و انگشتان مو ندارند؟

شاید مشكل جدی در گردش خون‌‌تان وجود دارد.

درست است كه موهای زائد روی پا، یك دردسر همیشگی برای زیبایی‌‌تان به حساب می‌آیند، اما از نظر پزشكان اگر روی انگشتان یا پای شما مو رشد می‌كند، باید خوشحال باشید. متخصصان معتقدند اگر رشد موهای پا و انگشتان‌تان یكباره متوقف شود، معنایش این است كه به اندازه‌ای كه برای رشد دوباره موها لازم است، خون به پاهای‌‌تان نمی‌رسد.

اگر تنها در مدت چند ماه رشد موهای پای‌تان متوقف شده، بهتر است هر چه سریع‌تر با یك متخصص مشورت كنید. چراكه ممكن است گردش خون‌تان حتی برای سالم ماندن قلب‌تان كافی نباشد.

 

پاهای‌تان مدام اسپاسم می‌شود؟

شاید به كم آبی و كمبود مواد غذایی دچارید.

گرفتگی گهگاهی پاها، مشكلی است كه اغلب آدم‌ها با آن روبه‌رو هستند. این مشكل ممكن است به دلیل مشكلات گردش خون یا عصبی یا به دلیل كمبود برخی مواد غذایی اتفاق بیفتد. اگر اهل ورزش كردن هستید، در تمرین‌های‌‌تان به اندازه كافی آب بنوشید، چرا كه كم‌آبی، گرفتگی عضلات را هم به همراه دارد. گذشته از این، بد نیست ذخیره پتاسیم، منیزیم و كلسیم بدن‌تان را هم بیشتر كنید.

برای آزاد شدن گرفتگی‌ها، بد نیست یك دوش آب گرم بگیرید و انگشتان‌تان را به جای پایین كشیدن، به سمت بینی‌‌تان بكشید. اگر این راه‌ها به شما كمكی نكرد و رژیم مناسب غذایی هم موثر واقع نشد، از پزشك‌‌تان بخواهید از مناسب بودن گردش خون در بدن و سلامت عصب‌های‌تان هم مطمئن شود.

زخم‌تان خوب نمی‌شود؟

شاید دیابت یا سرطان پوست دارید

مراقب زخم‌هایی كه با وجود گذشت چندوقت از ایجاد‌شان ترمیم نمی‌شوند، باشید. از نظر متخصصان این زخم‌ها می‌توانند یكی از نشانه‌های جدی ابتلا به دیابت باشند. یاد‌تان نرود كه زخم‌های باز در معرض عفونت قرار دارند، پس تا پای‌تان با مشكل جدی‌تری روبه‌رو نشده دلیل اصلی این زخم‌ها را پیدا كنید و خطر ابتلا به سرطان را هم نادیده نگیرید. تومورهای پوستی می‌توانند در هر گوشه بدن‌تان، حتی روی انگشتان پای‌تان جا خوش كنند.

اگر مدت‌هاست سطح گلوكز خون‌‌تان را كنترل نكرده‌اید و این زخم‌ها هم رهای‌‌تان نمی‌كنند، هر چه زودتر به آزمایشگاه بروید و با كمك یك متخصص از نبود توده‌های سرطانی روی پوست‌تان مطمئن شوید.

پاهای‌تان همیشه سرد است؟ 

شاید تیروئید‌تان كم كار است

كم‌كاری تیروئید یكی از اصلی‌ترین دلایل سردی مداوم پاهاست. اگر سن‌تان از 40 گذشته باشد، ممكن است بدون اینكه بدانید گرفتار تنبلی تیروئید شده باشید. متاسفانه در چنین شرایطی سردی پاها كمترین مشكلی است كه با آن روبه‌رو می‌شوید. تیروئید كم كار باعث ریزش مو می‌شود، افسرده‌‌تان می‌كند و بدون هیچ دلیل اضافه‌ای وزن شما را بالا می‌برد.

تشخیص این موضوع دشوار نیست. با یك آزمایش خون ساده می‌توانید از وجود یا نبود چنین مشكلی باخبر شوید و اگر دلیل سردی پاهای‌تان تیروئید بود، با خوردن روزانه دارو از شر آن راحت شوید.

شست پای‌تان بزرگ شده؟

شاید به نقرس یا مشكلات دیگر التهابی دچارید

تورم، گرما، سرخ شدن و دردناك شدن ناگهانی شست پا را ساده نبینید و در صورتی كه با این نشانه‌ها روبه‌رو شدید، فورا به یك متخصص مراجعه كنید. گرچه ضربه ساده‌ترین و كم‌خطرترین دلیل بروز چنین نشانه‌هایی است اما نباید هنگام روبه‌رو شدن با این مشكلات، احتمال آرتریت‌های التهابی، عفونت یا نقرس را نادیده بگیرید.

درست است كه برخی از مشكلات پا به راحتی و سرپایی درمان می‌شوند اما اگر اختلالات درون بدن‌‌تان باعث تغییر ظاهر پاهای‌‌تان شده باشد، چاره‌ای جز درمان بیماری اصلی ندارید.

پای‌تان پینه بسته؟

شاید این مشكل را به ارث برده‌اید

اگر فكر می‌كنید كفش‌های ناراحت‌كننده شما باعث پینه بستن پاهای‌تان شده، بهتر است از سرزنش كردن وارد كنندگان كفش دست بردارید. پینه‌ها نشانه ناقص بودن ساختار پا هستند كه اغلب به ارث می‌رسند و كفش‌های ناراحت‌كننده تنها باعث بروز و تشدید‌‌شان می‌شوند.

چنین مشكلی ممكن است دردناك باشد و به زیبایی پاهای‌تان لطمه بزند اما تنها راه برای خلاص شدن از آن، جراحی است. استخوان‌های پای شما به شكلی قرار گرفته‌اند كه تنها با كمك یك جراح قابل اصلاح هستند. اما اگر میلی به جراحی ندارید، می‌توانید با كمك یك كفش راحت، پینه بستن پای‌تان را به تعویق بیندازید.

پاشنه درد دارید؟

شاید كف پای‌تان ملتهب است

وقتی از تختخواب بیرون می‌آیید یا از روی صندلی بلند می‌شوید، ممكن است درد شدید پاشنه پا كلافه‌‌تان كند. این مشكل می‌تواند به دلیل كشیدگی رباطی ایجاد شود كه از قوص كف پای‌تان نگهداری می‌كند و اگر كفش‌های تنگ بپوشید یا كتانی‌های‌‌تان زهوار در رفته باشد، احتمالا به زمان طولانی برای خلاص شدن از این درد نیاز خواهید داشت.

احتمالا اولین توصیه‌ای كه پزشك‌تان به شما می‌كند، این است كه برای مدتی كمتر روی پا بایستید و به پاشنه‌‌تان فشار نیاورید. گذشته از این، باید كفش مناسبی انتخاب كنید و تمرین‌های كششی مناسبی را برای كم شدن درد‌تان انجام دهید. اما اگر درد پاشنه‌تان همیشگی نیست، نگاهی به کف‌پوش خانه‌تان بیندازید. برخی بررسی‌ها ثابت کرده‌اند که پابرهنه رفتن روی سرامیک به پادرد منجر می‌شود.

مراقب قارچ‌ها باشید!

7 دلیل گفته شده، تنها مواردی نیستند که به ظاهر و سلامتی پاهای شما آسیب می‌زنند. اگر مشکل خود را در میان آنچه گفته شد پیدا نکردید، با این دو عامل هم آشنا شوید. شاید درمان ناهنجاری پای شما از آنچه تصور می‌کنید آسان‌تر باشد.

پوسته شده و خارش دارد؟

شاید عفونت قارچی دارید

حتی اگر هیچ وقت پای‌تان به استخر‌ها باز نشده باشد، احتمال اینكه به عفونت‌های قارچی دچار شوید كم نیست. قارچ‌ها اصلی‌ترین عامل خارش و لایه‌لایه شدن پوست هستند. اگر بعد از مشورت با یك متخصص پوست مطمئن شدید كه مشكل شما به‌خاطر قارچ‌ها ایجاد شده، می‌توانید كرم ضد قارچ استفاده كنید و با كمك شلوار‌های خنك نخی، پاهای‌تان را در گرمای تابستان در برابر عرق كردن كه یكی از دلایل اصلی رشد قارچ‌هاست، حفظ كنید.

اگر مشكلات پوستی‌‌تان جدی‌تر و طولانی‌تر شد، بهتر است با كمك یك متخصص پوست نمونه‌ای از قسمت آسیب‌دیده پوست‌تان بگیرید و از ابتلا به اگزما یا بیماری صدف كه یكی از مشكلات پوستی است مطمئن شوید.

ناخن پای‌تان زرد شده؟

شاید پدیكور كردن به پاهای‌تان آسیب رسانده‌است

اگر انگشتان پای‌تان زرد شده، نترسید. اگر ماه‌هاست پاهای‌‌تان را مانیكور می‌كنید و چند هفته فاصله میان دفعات استفاده از سوهان ناخن و لاك زدن نمی‌اندازید احتمال زرد شدن انگشتان پای‌تان وجود دارد. گذشته از این، زردی ناخن‌ها با بالا رفتن سن خود به خود ایجاد می‌شود. اگر زردی پاهای‌تان با پوسته پوسته شدن هم همراه است، احتمال اینكه انگشت‌تان گرفتار قارچ‌ها شده باشند هم كم نیست.

شاید بهتر باشد یك ست مانیكور شخصی بخرید و سراغ سوهان ناخن‌هایی كه در سالن‌های آرایشی همه از آن استفاده می‌كنند، نروید. گذشته از این، بعد از چند روز لاك داشتن ناخن‌ها، یكی دو روز آنها را پاك كنید تا از آسیب دیدن و زرد شدن‌شان جلوگیری شود.



شارژ سریع موبایل