«تیم هاوارد» همه را به وجد آورد، وقتی که بلژیک بی محابا حمله می کرد، وقتی که مهاجمان عجیب و غریب تیم اروپایی به دروازه آمریکا می کوبیدند؛ این تیم هاوارد بود که یک تنه تیمش را نجات می داد اما او تنها نبود.
این جام، جام دروازه بان ها بود. جام بازیکنانی که آخر زمین می ایستند و رویای هواداران تیم مقابل را دود می کنند. در مورد درخشش دروازه بان های جام بیشتر بدانید.
تیم هاوارد
- ملیت: آمریکا
- سن: 35
- قد: 187
- بازی ملی: 103
- بازی جام: 4
- نجات دروازه: 6
- درصد نجات دروازه: 82.4
- درصد پاس سالم: 80.2
- گل خورده: 6
- بازی گل نخورده: -
- نمره: 7.83
برای نمره دادن به تیم هاوارد همان بازی بلژیک کافی بود. او در آن بازی 16 بار دروازه را سد کرد و یک رکورد عجیب و غریب از خودش به جا گذاشت. بلژیکی ها در اصل خیلی خوش شانس بودند که توانستند آمریکا را شکست دهند چون تیم هاوارد عملا در آن بازی گل نمی خورد.
تیم بلژیک در آن بازی هم ضد حمله و تک به تک را امتحان کرد. هم پاس های عمقی و هم پاس های عرضی در محوطه جریمه اما تیم هاوارد 90 دقیقه یک گل هم نخورد و در وقت های اضافه هم تلاش زیادی کرد. با این همه عملکرد هاوارد در جام جهانی خیلی ویژه نبود. او در همه بازی ها گل خورد و نمره 8.7 گرفت. هر چند که درصد پاس های سالم او و همچنین درصد دفعاتی که دروازه را نجات داده، شگفت آور است.
مانوئل نوبر
- ملیت: آلمان
- سن: 28
- قد: 193
- بازی ملی: 49
- بازی جام: 5
- نجات دروازه: 5
- درصد نجات دروازه: 85.7
- درصد پاس سالم: 80.9
- گل خورده: 3
- بازی گل نخورده: 3
- نمره: 8.47
کم کم خودش را به عنوان بهترین دروازه بان جهان ثابت می کند. مانوئل نویر دومین جام جهانی اش را در حالی پشت سر می گذارد که غیر از کلین شیت در 3 بازی عملکرد بسیار ویژه ای از خود برابر الجزایر به نمایش گذاشت.
او اینقدر در ضد حمله های تیم آفریقایی خوب عمل کرد که لقب سوییپر یا مدافع آخر را به او دادند. آلمان در آن دیدار سراسر حمله می شد و الجزایری ها امید داشتند در ضد حمله دروازه تیم اروپایی را باز کنند اما نویر تقریبا در همه ضد حمله ها ناکامشان گذاشت. به نمودار حرکتی او در زمان بازی اگر دقت کنید، می بینید که رسما یک مدافع مرکزی بوده تا یک دروازه بان.
شماره یک بایرن مونیخ هر چند در سال های گذشته گاها اشتباهاتی داشته که سبب می شده کاسیاس یا بوفون به او ترجیح داده شوند اما با نزدیک شدن آن دو ستاره به روزهای پایانی فوتبالی نویر هم کم اشتباه تر می شود.
سن دروازه بان آلمانی هم یکی از عواملی است که درخشش را کامل می کند. نویر در اوج دوران فوتبالی اش است و آلمان حداقل می تواند یک جام جهانی دیگر هم روی درخشش او و گل نخوردنش حساب کند.
ژولیو سزار
- ملیت: برزیل
- سن: 34
- قد: 179
- بازی ملی: 84
- بازی جام: 5
- نجات دروازه: 3
- درصد نجات دروازه: 60
- درصد پاس سالم: 76.2
- گل خورده: 4
- بازی گل نخورده: 1
- نمره: 6.46
ژولیو سزار را پنالتی ها نجات داد. شاید هم او با گرفتن پنالتی ها، کشور را نجات داد. دروازه بان 34 ساله تیم ملی برزیل اصلا جام خوبی را پشت سر نگذاشت. او به غیر از بازی مقابل مکزیک که دروازه اش را بسته نگه داشت، به هیچ تیمی نه نگفت. شاید شانس بزرگ سزار حضور بهترین زوج دفاعی جهان مقابلش است.
تیاگو سیلوا و دایوید لوییز عملا به هیچ مهاجمی اجازه نمی دهند که به دروازه تیم شان نزدیک شود. سزار 60 درصد توپ هایی که به سمت دروازه اش آمده را دفع کرده و این آمار در مقایسه با دروازه بان های دیگر بسیار بد به حساب می آید. حتی دو بار هم تیر دروازه به کمکش آمد و گل های خورده اش را زیاد نکرده اما به هر حال ماجرای پنالتی ها چیز دیگری است. او در بازی مقابل شیلی 2 پنالتی گرفت و یک پنالتی هم به تیر دروازه خورد تا هم تیم برزیل در جام بماند و هم سزار با نمایش متوسطش ستاره شود.
گیلر مو اوچوا
- ملیت: مکزیک
- سن: 28
- قد: 185
- بازی ملی: 61
- بازی جام: 4
- نجات دروازه: 6
- درصد نجات دروازه: 76.9
- درصد پاس سالم: 71.4
- گل خورده: 3
- بازی گل نخورده: 2
- نمره: 8.74
شروع اوچوا در جام رویایی بود. او در بازی مقابل کامرون و بعد مکزیک دروازه اش را بسته نگه داشت تا سر زبان ها بیفتد و یاد خورخه کامپوس را زنده کند. دروازه بان 28 ساله مکزیکی البته بلندقدتر بود و نمایش بهتری هم داشت.
گیلرمو البته یک خط دفاع رویایی هم مقابلش داشت و با اینکه درصد سیوهایش بالا نبوده، در 4 بازی فقط 3 گل خورده است. او یکی از بدشانس ترین دروازه بان های جام بوده که مقابل دو تیم مرحله نیمه نهایی جام جهانی بازی کرده. دروازه بان مکزیکی در حال حاضر دروازه بان تیم آژاکسیو است؛ تیمی در لیگ دسته دوم فرانسه. او و تیمش فصل قبل در لیگ یک بیستم شدند و سقوط کردند.
با پایان جام جهانی و نمایش قابل قبول دروازه بان مکزیکی به نظر می رسد پیشنهادهای خوبی در انتظارش باشند.
سرخیو رومرو
- ملیت: آرژانتین
- سن: 27
- قد: 192
- بازی ملی: 52
- بازی جام: 5
- نجات دروازه: 3
- درصد نجات دروازه: 82.4
- درصد پاس سالم: 72.3
- گل خورده: 3
- بازی گل نخورده: 3
- نمره: 8.58
حضور او بین دروازه بان های برتر جام جهانی 2014 پیش از شروع جام یک شوخی به حساب می آمد. سرخیو که از سامپدوریا به موناکو رفته بود و روی نیمکت جا خوش کرده بود، با مدافعانی که همه آنها را یکی از ضعیف ترین مدافعان تاریخ جام می دانستند یک دفعه نمایشی ویژه داشت.
رومر پیش از رویارویی با بلژیک در 4 بازی فقط 3 گل خورده؛ آن هم در حالی که در دو بازی اصلا گلی نخورده. شاید سادگی حریفان آرژانتین در 4 بازی اول دلیل اساسی حضور رومرو در این جایگاه باشد اما به هر حال به لطف نمایش خوبش مقابل تیم ملی ایران و نجات دادن دروازه اش برای چندین بار، او یکی از بهترین نمره های دروازه بان ها را به خودش اختصاص داده؛ نمره ای بسیار بهتر از سزار برزیلی.
کیلور ناواس
- ملیت: کاستاریکا
- سن: 27
- قد: 184
- بازی ملی: 58
- بازی جام: 5
- نجات دروازه: 5
- درصد نجات دروازه: 91.3
- درصد پاس سالم: 56.1
- گل خورده: 2
- بازی گل نخورده: 3
- نمره: 9.04
تا پیش از دیدار یک چهارم نهایی بین هلند و کاستاریکا ناواس دومین دروازه بان جام است. او که نقش بسیار ویژه ای در حضور تیمش بین 8 تیم برتر دنیا داشته، آمار عجیب و غریبی هم به جا گذاشته. ناواس دو کلین شیت دارد و در دو بازی دیگر هر کدام یک گل خورده. میانگین گل خورده ناواس (هر دو بازی یک گل) از همه دروازه بان های جام کمتر است. او در دو بازی این جام به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شده و نمره اش نشان می دهد که چه درخششی داشته است.
ناواس فصل قبل در تیم لوانته در لالیگا حضور داشت اما بیشترین پیشنهاد را در میان دروازه بان های جام برای سال بعد دارد. باشگاه های آرسنال، لیورپول، اتلتیکو مادرید و رئال مادرید مشتری های دروازه بان 27 ساله کاستاریکایی هستند.
علیرضا حقیقی
- ملیت: ایران
- سن: 26
- قد: 193
- بازی ملی: 8
- بازی جام: 3
- نجات دروازه: 4
- درصد نجات دروازه: 75
- درصد پاس سالم: 47.4
- گل خورده: 4
- بازی گل نخورده: 1
- نمره: 6.91
وقتی می گویند جام، جام دروازه بان هاست؛ در مورد جامی صحبت می کنند که دروازه بان ایران علی رغم داشتن نمره کم باز هم ستاره می شود. علیرضا حقیقی هر چند بدشانس بود که در بازی با بوسنی دو توپ به تیر دروازه اش خورد و وارد دروازه اش شد اما در بازی های دیگر نمایش خوبی داشت.
با این همه آنچه دروازه بان ایرانی را در شبکه های اجتماعی ستاره کرد، هیچ ربطی به نمایشش نداشت. دروازه بان ایرانی خوش چهره و خوش تیپ بود و همین سبب شد که در موردش بحث زیادی شود.
حقیقی اینقدر در بازی مقابل نیجریه چهره بود که پس از پایان بازی مأمور فیفا سراغش بیاید و پیراهنش را برای موزه بگیرد. پسر 26 ساله ایرانی که مدت ها بود در بازی رسمی به میدان نمی رفت، بازی 6 و 7 و 8 ملی اش را در جام جهانی گذراند؛ به این امید که کی روش بماند و او دروازه بان اصلی شود و جام جهانی دیگری را هم تجربه کند.
دیوید اوسپینا
- ملیت: کلمبیا
- سن: 25
- قد: 183
- بازی ملی: 48
- بازی جام: 5
- نجات دروازه: 4
- درصد نجات دروازه: 84
- درصد پاس سالم: 64.5
- گل خورده: 4
- بازی گل نخورده: 2
- نمره: 8.75
کلمبیا 12 گل در 5 مسابقه زده که این یعنی بیش از 2 گل در هر بازی چنین آمار عجیب و غریبی حمله های همه جانبه می خواهد و حمله های همه جانبه امکان گل خوردن را زیاد می کند. این تیم اما فقط 4 گل در 5 مسابقه خورده که دو گلش در بازی آخر و مقابل میزبان بوده.
همه اینها از درخشش دروازه بان نشأت می گیرد که مقابل یونان و ساحل عاج داشت. پسر 25 ساله کلمبیایی هر چند در بازی مقابل برزیل نمایش ویژه ای نداشت و گل دوم روی اشتباه او به ثمر رسید اما در سایر بازی ها بارها دروازه تیمش را نجات داد تا نمره خوبی بگیرد.
اوسپینا دروازه بان تیم نیس فرانسه است که فصل قبل رتبه چهارم لاشمپیونه را به دست آورد. او حتما برای جام جهانی بعدی نقشه دارد و به احتمال زیاد این شانس را خواهد داشت که 2 جام دیگر را هم تجربه کند.
کلودیوبراوو
- ملیت: شیلی
- سن: 31
- قد: 185
- بازی ملی: 83
- بازی جام: 4
- نجات دروازه: 10
- درصد نجات دروازه: 81.8
- درصد پاس سالم: 67.8
- گل خورده: 4
- بازی گل نخورده: 1
- نمره: 9.26
بهترین دروازه بان جام جهانی بدون شک اوست. نمره ای که فیفا برای براوو انتخاب کرده، فقط یکی از دلایلی است که می شود به این حقیقت رسید. براوو هر چند آمار گل خورده اش شبیه سزار است اما 10 بار دروازه تیمش را نجات داده که از این نظر بدون رقیب است.
نمایش فوق العاده براوو در جام جهانی سبب شد که باشگاه بارسا به صرافت بیفتد رقیبی برای دروازه بان آلمانی تیمش ترشتگن درست کند. آنها که تازه یک دروازه بان درجه یک خریده بودند، با درخشش براوو وسوسه شدند و دومین خرید را هم انجام دادند.
شاید بدشانسی براوو حضورش در تیم شیلی بود؛ تیمی که در گروه مرگ قرار داشت و بعد از صعود هم به میزبان رسید. براوو در این جام مقابل اسپانیا، هلند، استرالیا و برزیل بازی کرد. 4 گل خورد و مقابل اسپانیا حتی دروازه اش را هم بسته نگه داشت. البته بازی با پای او خیلی خوب نیست و امکان زیادی دارد که مجبور شود ذخیره ترشنگتن در بارسا باشد.
وینسنت انیاما
- ملیت: نیجریه
- سن: 31
- قد: 185
- بازی ملی: 95
- بازی جام: 4
- نجات دروازه: 3
- درصد نجات دروازه: 80.8
- درصد پاس سالم: 65.5
- گل خورده: 5
- بازی گل نخورده: 2
- نمره: 8.96
قوچان نژاد حتما همچنان حسرت آن ضربه ای را می خورد که در بازی نیجریه به سمت مخالف دروازه حریف فرستاد و دروازه بانشان آن را گرفت. انیاما در این بازی و بعد بازی بوسنی و بعد بازی آرژانتین و فرانسه نمایش قابل قبولی داشت.
شماره یک 31 ساله نیجریایی پیش از شروع جام جزو گزینه های درخشش بود. او که از باشگاه لیل فرانسه به صورت قرضی واگذار شده بود، فصل خوبی را پشت سر گذاشته و تقریبا همه می دانستند باید منتظر درخشش او در جام باشند.
وینسنت هر چند در دو بازی اول فوق العاده بود و دروازه اش را بسته نگه داشت اما در دو بازی بعدی 5 گل خورد و همین گل ها تیمش را از جام جهانی حذف کرد. انیاما البته در بازی مقابل فرانسه هم موفق شد چندین بار دروازه اش را نجات دهد اما در نهایت با شکست تیم نیجریه با جام خداحافظی کرد.