نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد کارهای ساده ای مانند انجام کارهای خانه، مسواک زدن دندان ها، استفاده از تلفن همراه و غیره می تواند از ابتلا به برخی بیماری های مهلک و خطرناک جلوگیری کند.
برخی از بیماری ها مانند سرطان سینه، سرطان خون، آلزایمر، سکته ی قلبی و حتی افسردگی جزو بیماری هایی هستند که نه تنها فرد بلکه اطرافیان را نیز به دردسر می اندازند.
اما از آنجایی که همیشه گفته می شود پیشگیری بهتر از درمان است، بهتر است شما نیز قبل از هر کاری به فکر مقابله با بروز این بیماری ها باشید.
شاید کمی عجیب به نظر بیاید، اما نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد کارهای ساده ای مانند انجام کارهای خانه، مسواک زدن دندان ها، استفاده از تلفن همراه و غیره می تواند از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کند.
در این مطلب پنج کار ساده ای که از بروز برخی بیماری های خطرناک و مهلک پیشگیری می کنند را عنوان می کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
کارهای خانه برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه
شاید کارهای خانه مانند گردگیری، شستشوی ظروف، جارو کشیدن و غیره، در ظاهر بیهوده و تکراری و البته خسته کننده ای به نظر برسند، اما باید بدانید که همین کارهای ساده جان شما را نجات می دهند.
نتایج یک پژوهش انگلیسی که در سال 2006 انجام شده است نشان می دهد کارهای خانه از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری می کنند.
در این پژوهش محققان روی نزدیک به دویست هزار زن از نه کشور اروپایی بررسی هایی انجام دادند. آنها به این نتیجه رسیدند خانم های یائسه ای که در هفته 16 تا 17 ساعت کار خانه مانند آشپزی، گردگیری و غیره انجام می دهند، به میزان 20 درصد کمتر در معرض سرطان پستان قرار می گیرند.
علاوه بر این، مشخص شد خانم های کمتر از 50 سالی که این کارها را انجام می دهند نیز به میزان 30 درصد کمتر از خانم هایی که دست به سیاه و سفید نمی زنند، به سرطان سینه مبتلا می شوند.
پس لطفا دستمال گردگیری و جاروبرقی را بردارید و خانه تاان را مثل دسته ی گل کنید.
ارتباط مهدکودک و پیشگیری از لوسمی
بچه ها با رفتن به مهدکودک در یک محیط اجتماعی قرار می گیرند و اطلاعات مفیدی می آموزند. از طرف دیگر والدین نیز در این فاصله زمانی، نفسی می کشند و استراحتی می کنند.
نتایج پژوهشی که در سال 2008 انجام شده است نشان می دهد رفتن به مهدکودک باعث کاهش خطر ابتلا به لوسمی یا همان سرطان خون در بچه ها می شود.
محققان نتایج 14 پژوهشی که در خصوص سرطان روی بیست هزار کودک از سرتاسر جهان انجام شده بود را بررسی کردند.
آنها به این نتیجه رسیدند کودکان یک یا دوساله ای که به مهدکودک می روند، به میزان 30 درصد کمتر در معرض ابتلا به لوسمی قرار می گیرند.
اگر دنبال دلیل آن می گردید باید بگوییم که این سرطان در کودکان اغلب به دلیل یک عفونت بروز می کند.
در مهدکودک، بچه ها در معرض میکروب هایی قرار می گیرند که سیستم ایمنی بدن آنها را قوی تر می سازند.
اگر چه ابتلا به لوسمی در کودکی بیماری شایعی نیست (20 تا 30 کودک از هر یک میلیون کودک به این بیماری مبتلا می شوند)،اما می توان با گذاشتن بچه ها در مهدکودک احتمال آن را به حداقل رساند.
مسواک زدن برای پیشگیری از سکته ی قلبی
محققان معتقد هستند که بهداشت و سلامت دهان و دندان ارتباط نزدیکی با سلامت قلب دارد.
محققان دانشگاه بیسترول به این نتیجه رسیده اند که باکتری استرپتوکوک که مسئول تخریب دندان هاست، با ورود به بدن باعث تشکیل لخته های خونی نیز می شود.
پس یادتان نرود که هر روز حتما دندان هایتان را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
تلفن همراه برای پیشگیری از آلزایمر
احتمالا تاکنون شنیده اید که تلفن های همراه برای سلامتی مضر هستند و علاوه بر افزایش خطرات تصادفات جاده ای، احتمال ابتلا به سرطان را نیز بالا می برند.
با این حال این وسیله به قدری در زندگی ما نقش پیدا کرده است که به نظر می رسد جدا شدن از آن غیرممکن باشد.
اما جالب تر این است که محققان تاثیر امواج ساطع شده از این تلفن ها را روی احتمال ابتلا به آلزایمر بررسی کردند.
بر خلاف آنچه تصور می شد به این نتیجه رسیدند که امواج الکترومغناطیس تلفن همراه که وارد مغز می شوند، باعث دفع ذخیره یک نوع پروتئین می شود که تجمع آن باعث برخی آسیب ها و زوال عقل می شود.
در واقع محققان این پژوهش به این نتیجه رسیدند که تلفن همراه مانند واکسن آلزایمر عمل می کند و می تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.
البته به نظر می رسد انجام آزمایش های تکمیلی بیشتری مورد نیاز باشد.
زود خوابیدن برای مقابله با افسردگی
نتایج پژوهشی که در دانشگا کلمبیا و روی 15 هزار نوجوان انجام شد، نشان می دهد که خوابیدن به میزان کافی ضامن سلامتی است.
محققان مشاهده کردند از بین این پانزده هزار نوجوان، دو هزار نفر به فکر خودکشی بوده اند.
محققان این نوجوان ها را مجبور کردند که از ساعت 22 شب به رختخواب بروند و بخواند.
بررسی های بعدی نشان داد که فکر خودکشی در این نوجوانان به میزان 20 درصد کاهش یافته است.
به عقیده محققان خوابیدن به میزان کافی یعنی حدود 9 ساعت خواب شبانه، باعث کاهش رفتارهای تهاجمی، افسردگی و فکر خودکشی در نوجوانان می شود.