سارا قاسمی شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰

سبزیجات همیشه جزو مواد غذایی مقوی و مغذی بوده که سلامت بدن را تضمین می‌کند، اما در این میان، خانواده چلیپاییان به دلیل ترکیبات شیمیایی خاصی که دارند جایگاه ویژه‌ای بین سایر سبزیجات دارند.

این خانواده حاوی ترکیبات گوگردی است که عامل طعم تند این قبیل سبزیجات هستند. وقتی با دندان این نوع سبزی‌ها را برش می‌دهیم، نوعی واکنش شیمیایی ایجاد می‌شود که این ترکیبات را به مواد دیگری تبدیل می‌کند و مانع از بروز سرطان شده و در واقع، قابلیت تقویت سیستم ایمنی بدن را دارد.

سبزیجات، حاوی عوامل ضد ویروسی و ضد باکتریایی هستند که مانع از بروز انواع بیماری‌ها می‌شوند. افزودن این مواد به رژیم روزانه مانند خوردن یک عدد قرص سرطان است و تا حد قابل توجهی از بروز این بیماری جلوگیری می‌کند. از جمله سبزیجات چلیپایی می‌توان به انواع کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ، گل‌کلم، کلم برگ، ترب کوهی، کلم قرمز، تربچه، شلغم، شاهی و کلم قمری اشاره کرد.

سیر: سیر به عنوان یک داروی طبیعی حاوی مواد فعال «آلیسین» است که به ترکیباتی تبدیل می‌شوند که سلول‌ها را از تمام فرآیندهای مخرب سلولی که باعث بروز بیماری‌های مزمن می شوند، ایمن نگه می‌دارد. سیر یک ماده طبیعی ضدعفونی‌کننده است، از بروز سرطان جلوگیری می‌کند، با عفونت‌ها مبارزه می‌کند و مانع از سرماخوردگی می‌شود. این ماده همچنین از بروز بیماری‌های مرتبط با بالا رفتن سن مانند تصلب شرایین، سکته، سرطان، اختلالات ایمنی، پیرشدن مغز، آب مروارید و آرتروز جلوگیری می‌کند.

پیاز: این ماده غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان «کوئرسین» است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. پیاز هم مانند سیر، حاوی ترکیبات «آلیسین» است. پیاز قرمز و بنفش حاوی «آنتوسیانین‌»‌ها در واقع آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که قدرت درمان و بهبود بیماری‌ها را افزایش می‌دهند. «کوئرسین» علاوه بر جلوگیری از بروز سرطان و کمک به درمان آن، درمان مطمئنی نیز برای انواع حساسیت‌ها به شمار می‌رود و از بروز بیماری قلبی جلوگیری می‌کند و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

قارچ: قدرت قارچ‌ها از توانایی آنها در تقویت فعالیت‌های قاتلان طبیعی یعنی سلول‌های T ناشی می‌شود. سلول‌های T، به سلول‌هایی که توسط ویروس‌ها آسیب دیده یا عفونی شده‌اند حمله می‌کنند یا آنها را از بین می‌برند. قارچ‌ها با کاهش بیشتر انواع سرطان و کاهش چشمگیر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط است. این سلول‌ها مانع از بروز آسیب‌های DNA، کاهش رشد سرطان یا تومور و جلوگیری از رسیدن منابع خونی به تومورهای سرطانی می‌شود.

گوجه‌فرنگی: این ماده غذایی، غنی‌ترین ماده حاوی آنتی‌اکسیدان «لیکوپن» است که از بروز سرطان و بویژه سرطان پروستات جلوگیری می‌کند. گوجه‌فرنگی مقادیر بالایی بتاکاروتن دارد که جزو آنتی‌اکسیدان‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن است. در آن همچنین فیبر بالایی را می‌توان یافت.

 

سیستم ایمنی قوی با مصرف سبزیجات

 

چغندر: نوعی تصفیه‌کننده عالی خون به شمار می‌رود. چغندر منبع غنی از آهن است و باعث تولید سلول‌های سفید خون می‌شود که خاصیت تدافعی در بدن دارد. چغندر همچنین باعث تحریک تولید سلول‌های قرمز خونی می‌شود و اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها را تقویت می‌کند. این ماده خوراکی مانع از بروز سرطان و بیماری قلبی می‌شود و این ویژگی‌های سم‌زدا، آن را برای اندام‌های بدن مفید کرده است. چغندر سرشار از فیبر و مواد تغذیه‌کننده است که سلامت سیستم هاضمه و گوارش را به دنبال دارد. ‌

اسفناج: این نوع سبزی مملو از بتاکاروتن است و در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود که واکنش ایمنی بدن را فعال نگه می‌دارد. اسفناج از ایجاد سرطان و بیماری قلبی جلوگیری می‌کند و مقادیر فراوانی روی دارد که با بروز بیماری مبارزه می‌‌کند. ویتامین C موجود در اسفناج مقاومت بدن را در برابر سرماخوردگی و عفونت بالا می‌برد و سلامت پوست را حفظ می‌کند. از سوی دیگر، ویتامین B موجود در آن نیز انسان را آرام و پرانرژی نگه می‌دارد.

مارچوبه: مهم‌ترین ویژگی که برای این ماده غذایی می‌توان برشمرد، توانایی دفع سموم از بدن به دلیل قابلیت طبیعی ادرارآور بودن آن است. مارچوبه علاوه بر خاصیت پاک‌کنندگی، ضدالتهاب نیز هست و آنتی‌اکسیدان «گلوتاتیون» موجود در آن، خطر بروز بیماری قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین برای کاهش التهاب و درمان آرتروز و سندرم روده تحریک‌پذیر مفید است.

کنگرفرنگی: یک محافظ طبیعی خوب برای کبد محسوب می‌شود. ماده «سینارین» موجود در کنگر، خاصیت سم‌زدایی دارد و همچنین با دارا بودن مقادیر بالایی ویتامین‌های خانواده B باعث هوشیاری ذهنی و بالا بردن ایمنی بدن می‌شود.

فلفل دلمه‌ای قرمز: این ماده غذایی سرشار از ویتامین C است که ایمنی بدن را تا حد قابل ملاحظه‌ای بالا می‌برد. فلفل دلمه‌ای قرمز سرشار از بتاکاروتن است که به ویتامین D تبدیل می‌شود و در دفاع از بدن در برابر بیماری‌ها مفید است. با وجود این که فلفل سبز و زرد نیز خواص فراوانی دارند، ولی فلفل دلمه‌ای قرمز از نظر فوایدی که دارد قابل مقایسه با سایر فلفل‌های دلمه‌ای نیست و در مقایسه با انواع سبز و زرد، ویتامین‌ C و بتاکاروتن بالاتری دارد.

سیب‌زمینی شیرین: این نوع سیب‌زمینی نسبت به سیب‌زمینی سفیدی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، از خواص بالاتری برخوردار است. سیب‌زمینی، حاوی بتاکاروتن است که خواص آنتی اکسیدان، آنتی‌ویروس و ضد سرطانی دارد و نیز سرشار از فیبر و ویتامین E است که برای پوست بسیار مفید است.



شارژ سریع موبایل