بسیاری افراد از کمردرد به عنوان بیماری قرن یاد می کنند، چون هر روز بر تعداد کسانی که دچار این مشکل می شوند، افزوده می گردد. در اکثر موارد علت بروز این مشکل، عادت های نادرست روزانه ی ما است.
خیلی از ما در طول روز وسایل سنگینی جابجا می کنیم، در وضعیت نامناسبی می نشینیم، بدتر اینکه زیاد یکجا نشین شده ایم و غیره. تمام این عادت ها سلامت کمر را به خطر انداخته و دردسرساز می شوند. در این مطلب پنج کاری را که کمردردی ها نباید انجام دهند، عنوان می کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
خم شدن به جلو برای برداشتن چیزی از روی زمین
همیشه به همین شکل است. ما برای برداشتن چیزی که روی زمین افتاده است، ناخودآگاه و با عجله از ناحیه کمر خم می شویم تا آن را برداریم. این کار اشتباه و آسیب رسان است. این امکان وجود دارد که مهره ای از ستون فقرات قفل و یا کمردرد تشدید شود.
چه باید کرد؟
هیچ وقت به سمت زمین خم نشوید. یادتان باشد برای بلند کردن چیزی از روی زمین، زانوها را خم کرده و به صورت نیمه نشسته آن شی را بردارید، به طوری که فشار به پاها وارد شود نه به کمر.
این کار را زمانی که می خواهید کفش تان را بپوشید نیز مد نظر داشته باشید. هیچ وقت به سمت جلو خم نشوید، بلکه روی زانوها بنشینید و کفش ها را به پا کنید. اگر صندلی یا پله در اختیار دارید، پایتان را روی آن قرار داده و کفش بپوشید. اگر چنین امکانی برایتان مهیا نیست یکی از زانوها را روی زمین بگذارید و کفش را بپوشید. در این صورت فشار کمتری به ستون فقرات و کمرتان وارد می شود.
زمانی که نشسته اید، نباید لم بدهید. درست است که در این صورت احساس راحتی می کنید. اما واقعیت این است قرار گرفتن در این وضعیت، یک شکنجه ی واقعی برای کمرتان محسوب می شود.
بلند کردن اشیا سنگین
اگر کمرتان درد می کند دست به بار سنگین نزنید، چون این کار باعث تشدید کمردرد خواهد شد. برای جابه جا کردن وسایل سنگین حتما از اطرافیان تان کمک بگیرید. اگر مجبور هستید که به تنهایی این کار را انجام دهید نکاتی را در نظر داشته باشید.
چه باید کرد؟
برای بلند کردن هر شی سنگینی قبل از هر چیزی یادتان باشد که نباید به سمت آن خم شوید. مقابل آن شی روی زانوها بنشینید، با دو دست شی را گرفته و با کمک ران ها بلند شوید. نباید فشاری به کمرتان وارد شود. شما باید از پاها و ران ها برای بلند کردن اشیا سنگین استفاده کنید.
روی مبل یا صندلی ولو شدن
فرقی نمی کند در محل کار، منزل یا سینما باشید. زمانی که نشسته اید، نباید لم بدهید. درست است که در این صورت احساس راحتی می کنید. اما واقعیت این است قرار گرفتن در این وضعیت (در عین راحتی شما) یک شکنجه ی واقعی برای کمرتان محسوب می شود.
چه باید کرد؟
باید به گونه ای بنشینید که نشیمنگاه به انتهای صندلی بچسبد. بالاتنه به طور جزئی به سمت جلو باشد، چون حفظ زاویه ی 90 درجه بین ران ها و کمر برای مدت طولانی کمی دشوار است.
حواستان باشد که کف پاهایتان به طور کامل روی زمین قرار بگیرند. ساعد دست ها باید روی میز کار قرار گرفته و چشم ها هم راستا با بلندی صفحه ی رایانه باشد.
زمانی که در حالت ایستاده قرار دارید، پاها را به طور جزئی با فاصله قرار دهید تا کمرتان در حالت راحتی قرار بگیرد. هیچ گاه دمر (روی شکم) نخوابید.
ورزش نکردن به بهانه ی کمر درد
برخی افراد به خاطر اینکه از کمردرد رنج می برند ترجیح می دهند ورزش را تعطیل کنند. اما این کار اشتباه است.
تقویت عضلات کمر برای حفظ سلامت ستون فقرات لازم است. البته حواستان باشد که هر نوع ورزشی مناسب شما نیست، اما برخی حرکات و ورزش ها به ویژه برای شما لازم است.
چه باید کرد؟
شنا برای کمردردی ها فوق العاده است. در حین شنا کردن، وزن بدن را احساس نمی کنید.
یوگا نیز برای شما مفید است، چون باعث کشش مناسب در ستون فقرات شده و تحرک آن را حفظ می کند.
در نهایت اینکه پیاده روی همیشه ساده ترین و راحت ترین ورزش برای سلامت شماست، البته به شرطی که کفش مناسبی به پا داشته باشید.
کفش پاشنه بلند پوشیدن
یکی از اشتباهاتی که خانم ها مرتکب می شوند، پوشیدن مداوم کفش های پاشنه بلند است، یعنی اینکه به هر قیمتی باید بلند قد به نظر برسند.
اما کفش های پاشنه بلند پاها و ران ها را به سمت بالا هدایت می کنند و حالت بدن را تغییر می دهند. در این صورت نیز وزن بدن به سمت جلو می افتد و انحنای کمر را بیشتر کرده و کمردرد ایجاد می کند.
البته یادتان باشد که کفش های کاملا تخت نیز مناسب نیستند، چون در این صورت نیز مرکز ثقل بدن به سمت عقب حرکت می کند. در این صورت نیز عضلات کمر فشار زیادی تحمل می کنند.
چه باید کرد؟
بهترین کار این است که پاشنه ی کفش تان بین حداکثر 4 تا 5 سانتی متر باشد. کفش های پاشنه بلند را برای میهمانی ها و مواقع خاص نگه دارید. هیچ گاه یک روز کامل را با کفش پاشنه بلند راه نروید.