سید محمدرضا صفایی ، متخصص بیماری های گوارشی گفت: «بعد از مصرف غذا، گردش خون در بدن زیادتر میشود و با توجه به افزایش گردش خون، باید فاصله بین صرف نهار و استراحت حداقل نیم ساعت باشد.
اگر این فاصله نیم ساعتی رعایت نشود، روند جذب غذا در بدن مختل شده، در نتیجه موجب بروز مشکلاتی چون سنگینی معده، سوءهاضمه، اسیدی شدن معده و یبوست در فرد میشود.
با توجه به گرم شدن هوا در این فصل، هر فرد عادی باید روزانه هشت لیوان آب مصرف کند.
افرادی که به دلیل شرایط شغلی در معرض تابش نور آفتاب قرار دارند، طبیعتا باید مصرف آب را افزایش دهند.
کمک به هضم غذا، شادابی پوست، کاهش استرس، کاهش غلظت خون، پایین آوردن ضریب سکتههای قلبی و مغزی، از بین بردن یبوست، جلوگیری از گرمازدگی و... گوشهای از فواید و مزایای مصرف آب است.
عموم مردم بر این باورند که مصرف آب صرفا به تابستان محدود میشود، اما باید بگویم چنین نیست و بدن افراد در فصول دیگر نیز نیازمند آب است.»
با توجه به گفته های این پزشک متخصص می توان نتیجه گرفت که نباید بلافاصله بعد از خوردن ناهار بخوابید، ولی اگر با فاصله زمانی مناسب (حداقل نیم ساعت) از صرف ناهار بخوابید، برای مغزتان مفید است.
دانشمندان متوجه شدند که خوابیدن به اندازه یک ساعت در هنگام بعد از ظهر میتواند قدرت مغز را افزایش دهد و به طور شگفت آوری قدرت یادگیری را زیاد کند.
از سوی دیگر هرچه ما ساعات بیشتری را بیدار بمانیم، ذهن ما تنبلتر خواهد شد و توانایی آن برای ذخیره اطلاعات جدید کاهش پیدا میکند.
خوابیدن باعث میشود شما از قبل از زمان خواب بسیار بهتر شوید.
این تحقیقات نشان میدهد بیدار ماندن در شبهای امتحان سبب میشود قابلیت یادگیری شما برای مطالب جدید تا 40 درصد کاهش پیدا کند.
دلیل این موضوع آن است که بعضی از قسمتهای مغز به دلیل بیخوابی دچار مشکل میشوند و حافظه کوتاه مدت شما نیز پر میشود.
در هنگام خواب، معمولا حافظه کوتاه مدت خالی میشود و به این ترتیب مغز شما برای یادگیری مطالب جدید آماده میشود.
برای انجام این تحقیق ، دانشمندان مطالعه ای را روی 39 فرد جوان انجام دادند و آنها را به دو گروه تقسیم کردند.
یکی از این گروهها بعد از ظهر استراحت کوتاهی داشتند و گروه دیگر در تمام مدت بیدار ماندند.
در طول روز محققان تمرینات یادگیری متفاوتی را برای دو گروه آماده کردند و متوجه شدند افرادی که در تمام مدت بیدار مانده اند، در یادگیری بسیار ضعیفتر عمل میکنند، در حالی که افرادی که بعدازظهر خوابیده اند، عملکرد بهتری داشتند و قابلیتهای یادگیری آنها بهبود پیدا کرده بود.
این تحقیقات نشان میدهد خوابیدن در هنگام ظهر برای خالی کردن حافظه کوتاه مدت از یافته ها و فراهم کردن فضای جدید برای یادگیری مطالب تازه لازم است.