دانشمندان مرکز تحقیقات سیلیکات مؤسسه فرانهوفر آلمان جورابهای مجهز به حسگر فشار ارائه دادهاند که برای نجات پای دیابتیها طراحی شده است. یکی از راههای جلوگیری از بروز زخمهای دیابتی جلوگیری از تحت فشار قرارگرفتن نقاطی از پا است.
جوراب ارائهشده میتواند کاربر را از وجود فشار بر روی ناحیه خاصی از پا آگاه کرده و در پیشگیری از بروز زخم دیابت کمک کند. هر یک از لنگههای نمونه اولیه این جوراب از دو لایه پارچه مصنوعی/کتان جاذب رطوبت تشکیل شده که بین آنها یک فیلم سیلیکونی کشآمدنی فشرده شده است.
هر دو طرف این فیلم با 40 الکترود قابلانعطاف دیالکتریک پوشیده شدهاند که این الکترودها، خود از گرافیت یا کربن سیاه ساخته شدهاند. یک ماژول الکترونیکی به انتهای جوراب متصل شده و این ماژول، شکل یک واحد قابلحذف به اندازه دگمه را در نسخه تجاری جوراب خواهد داشت.
زمانی که فشار به ناحیهای از پا اعمال میشود، فیلم سیلیکونی موجود در آن ناحیه جوراب، فشرده و نازکتر میشود و بنابراین، ناحیه سطحی آن افزایش مییابد؛ این موضوع به نوبه خود موجب افزایش ظرفیت الکتریکی و خازنی فیلم در آن ناحیه میشود. ماژول الکترونیکی با استفاده از نخهای رسانا که به حسگرهای آن بخش از جوراب متصل هستند، این تغییر در ظرفیت الکتریکی را شناسایی میکند و با ارسال بیسیم یک هشدار به تلفن همراه کاربر، وی را از این موضوع آگاه میکند.
حسگرها در کنار پاشنه، کف، قوزک و بخش فوقانی پا قرار میگیرند و این موضوع، امکان خوانش اطلاعات دریافتی در سهبعد را فراهم میکند.نسخه نهایی این جوراب قابلشستوشو خواهد بود و ماژول الکترونیکی را میتوان به طور موقت برداشت. دانشمندان آلمانی معتقدند این ابزار نه فقط توسط دیابتیها بلکه میتواند توسط افرادی پوشیده شود که قصد دارند سبک دویدن خود و وضعیت پایشان را تحلیل کنند.