ندا نیک روش سه شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۰

طرفداران بادکش درمانی معتقدند مکش ایجادشده توسط این فنجان ها باعث جریان بهتر خون می شود که برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است.

تاریخچه بادکش درمانی به مصر باستان، چین و خاورمیانه بر می گردد. یکی از قدیمی ترین کتاب های مرجع پزشکی می گوید که مصریان باستان در سال 1550 قبل از میلاد از بادکش درمانی استفاده می کرده اند.

اما به طور کلی جوامع پزشکی غرب، روش بادکش درمانی را خیلی قبول ندارند و انجم سرطان آمریکا می گوید: شواهد علمی موجود، بادکش درمانی را برای سرطان ها و هر بیماری دیگری موثر نمی دانند و گزارش های مبنی بر تاثیر بادکش درمانی در درمان بیماری ها، بیشتر داستان گونه است تا بر اساس تحقیقات علمی.

اما یک بررسی در سال 2012 که در مجله PLoS ONE منتشر شده نشان داد که تاثیر بادکش درمانی بیشتر از یک تلقین است.محققان استرالیایی و چینی، 135 تحقیق مربوط به بادکش درمانی را که بین سال های 1992 تا 2010 منتشر شده بود، بررسی کردند.

بعد از این بررسی آنها دریافتند وقتی بادکش درمانی همراه با سایر روش های درمانی مانند طب سوزنی و یا داروها در درمان بیماری ها مورد استفاده قرار بگیرد، تاثیر خواهد کرد، بیماری هایی مانند زونا، آکنه، فلج صورت و ساییدگی مهره های گردن.

البته این محققان معتقدند که بسیاری از این تحقیقات دارای تعصباتی نسبت به این روش هستند و برای نتجه گیری قطعی، تحقیقات بیشتر و بهتری لازم است.

با انواع بادکش درمانی آشنا شوید

دو نوع بادکش درمانی به طور کلی وجود دارد:

1- بادکش درمانی خشک (فقط مکش پوست)

2- بادکش درمانی تر (مکش پوست همراه با خون آمدن کنترل شده از آن)

 

 بادکش درمانی مفیده، ولی عارضه هم داره


در هر دو نوع روش بادکش درمانی، ابتدا یک ماده اشتعال زا مانند یک تکه پنبه آغشته به الکل را آتش می زنیم و آن را داخل فنجان مخصوص بادکش درمانی قرار می دهیم (تصویر کناری).بعد از خاموش شدن آتش، فنجان را روی پوست بیمار بر می گردانیم (یعنی دهانه فنجان روی پوست قرار بگیرد).

زمانی که هوای داخل فنجان سرد شود، درون آن خلا به وجود می آید که باعث می شود پوست به داخل فنجان کشیده شود و پوست در اثر گشاد شدن رگ های خونی، قرمز می شود.معمولا 5 تا 10 دقیقه فنجان روی پوست باقی می ماند و بعد از این مدت، فنجان را بر می داریم.در روش های جدیدتر بادکش درمانی، از یک پمپ پلاستیکی روی فنجان برای ایجاد خلا استفاده می شود (قسمت بالای تصویر روبرو).

 

 بادکش درمانی مفیده، ولی عارضه هم داره


گاهی اوقات هم متخصص بادکش درمانی از فنجان های سیلیکونی (از نوع پزشکی) استفاده می کند، زیرا این فنجان ها به راحتی خم می شوند و می توان آنها را از یک قسمت پوست روی قسمت دیگر گذاشت و اثر ماساژمانند روی پوست دارند (قسمت پایین تصویر روبرو).

در طی بادکش درمانی تر یا مرطوب که همان حجامت است، فرد متخصص ابتدا مدت سه دقیقه فنجان دارای خلا را روی پوست بیمار قرار می دهد تا مکش ملایمی ایجاد شود.سپس فنجان را بر می دارد و با یک تیغ یا چاقوی جراحی کوچک، چند برش سطحی روی پوست بادکرده می زند.مجددا فنجان دارای خلا را روی بریدگی ها می گذارد تا کمی خون از پوست خارج شود (تصویر پایین).

بعد از این کار، روی محل بریدگی پماد آنتی بیوتیک می مالند و باند می بندند (گاز استریل) تا چرک نکند.طی 10 روز هم ظاهر پوست به حالت عادی برمی گردد، یعنی قرمزی و ورم آن از بین می رود.

طرفداران بادکش درمانی معتقدند بادکش درمانی تر یا حجامت، مواد مضر و سموم را از بدن خارج می کند و بهبودی از بیماری ها و سلامت فرد را ارتقا می بخشد.

فایده های بادکش درمانی

انجمن بادکش درمانی بریتانیا می گوید بادکش درمانی می تواند انواع مختلفی از بیماری ها را درمان کند، ولی این گفته ها بر اساس تحقیقات علمی نیست.

در هر حال از بادکش درمانی برای درمان بیماری های زیر استفاده می شود:

- بیماری های خونی مانند کم خونی و هموفیلی

- بیماری های روماتیسمی مانند آرتروز و فیبرومیالژی

- اختلالات باروری و بیماری های زنانه

- بیماری های پوستی مانند اگزما و آکنه

- فشار خون بالا

- میگرن

- اضطراب و افسردگی

- احتقان ریه ها در اثر آلرژی و آسم

- سیاهرگ های واریسی

حامیان بادکش درمانی همچنین معتقدند این روش می تواند درد و التهاب سراسر بدن را کاهش دهد و آرامش و سلامت روحی و جسمی را ارتقا بخشد.

عارضه های بادکش درمانی

بادکش درمانی روش نسبتا کم خطر و کم عارضه ای است، به خصوص اگر توسط فردی که در این کار مهارت و تخصص دارد، انجام شود.

 

 بادکش درمانی مفیده، ولی عارضه هم داره


عوارض بادکش درمانی عبارتند از:

- کمی ناراحتی و درد

- اثر سوختگی مانند

- خونمردگی و کبودی پوست

- عفونت پوست

افراد زیر نیز بایستی از انجام بادکش درمانی خودداری کنند:

- زنان باردار

- خانم هایی که در دوران قاعدگی هستند

- بیماران مبتلا به سرطان متاستاتیک (یعنی سرطانی که از یک قسمت بدن به قسمت دیگر پخش می شود)

- افراد دچار شکستگی استخوان یا گرفتگی عضلات

همچنین روی قسمت هایی از بدن که موارد زیر را دارند، نباید بادکش درمانی انجام داد:

- یک زخم

- ترومبوز ورید عمقی (لخته خون در رگ های پا)

- یک شریان (سرخرگ)

- نبضی که حس می شود

مشکلی که در رابطه با بادکش درمانی وجود دارد این است که بیماران با اکتفا کردن به روش بادکش درمانی، درمان پزشکی خود را انجام ندهند، در حالی که عقب انداختن و یا پرهیز از درمان پزشکی بیماری هایی مانند سرطان، عواقب خطرناکی را برای فرد در پی دارد.

لذا در کنار درمان پزشکی توصیه شده توسط پزشک متخصص، باید از بادکش درمانی استفاده کرد، نه به تنهایی.همچنین پزشک ممکن است به اشتباه فکر کند آثار به جامانده از بادکش درمانی روی پوست فرد، مربوط به مصرف مواد مخدر باشد.

محققان معتقدند برای اثبات یا رد فواید بادکش درمانی تحقیقات بیشتری لازم است، زیرا مطالعات گسترده ای در این رابطه انجام نشده است و بیشتر تحقیقات در این زمینه، محدود و ضعیف هستند.



شارژ سریع موبایل