ندا نیک روش يكشنبه ۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۰

نور چراغ ها را کم کنید

استفاده از چراغ های پرنور در هنگام شب، چرخه ساعت داخلی بدن را مختل می کند و این امر می تواند عملکرد سیستم های بدن از جمله تولید هورمون ها را تحت تأثیر قرار دهد که با بروز مشکلاتی مانند چاقی مفرط، دیابت نوع دو و احتمالا سرطان ارتباط دارد.

رنگ دیوارها در بروز استرس نقش دارد

رنگ قرمز یا نارنجی باعث افزایش استرس و اضطراب می شود و به احتمال زیاد باعث خارش پوست می شود.رنگ های شاد مغز را تحریک می کند و باعث می شود فرد تندتر غذا بخورد. رنگ آبی دیوارها نیز باعث می شود فرد مدت طولانی تری بخوابد.

اگر تلویزیون بزرگ تری خریداری کردید، مبلمان را جابه جا کنید

متخصصان توصیه می کنند فاصله بین تلویزیون و مبلمان باید یک تا سه متر باشد تا روی چشم فشاری وارد نشود.
نور اتاق نیز باید نسبت به تلویزیون، روشن تر باشد.

آلودگی صوتی می تواند برای قلب مضر باشد

آلودگی صوتی چه در منزل و چه در ترافیک و یا ناشی از سر و صدای همسایه ها با افزایش فشارخون ارتباط دارد، حتی اگر متوجه این آلودگی نباشید.نتایج بررسی ها نشان می دهد، صدای بیش از 35 دسی بل (تقریبا شبیه صدای عبور سریع خودرو در خیابان) حتی در هنگام خواب، فشار خون را افزایش می دهد.

همچنین افرادی که نزدیک فرودگاه زندگی می کنند، بیشتر در معرض خطر فشار خون بالا قرار دارند.صدای بلند همسایگان و رفت و آمد پر سر و صدا نیز برای سلامت مضر است، به ویژه زمانی که فرد در حال استراحت است.

طبیعت گردی در بهبود خلق و خو نقش دارد

هرچه درختکاری بیشتری در جاده ها باشد، خطر بروز افسردگی در افراد نیز پایین تر است. نتایج بررسی ها نشان می دهد برای هر یک درخت اضافه در یک کیلومتر جاده، 1.38 درصد نسخه کمتری از داروی ضد افسردگی توسط پزشکان تجویز می شود. به طور کلی مناطق سرسبز تأثیر مثبتی روی ذهن می گذارد.نگهداری از گیاهان آپارتمانی، اضطراب را کاهش می دهد. حتی مشاهده تصاویر طبیعت روی مانیتور رایانه نیز باعث کاهش اضطراب می شود.

پرده های ضخیم اتاق خواب، وزن را پایین نگه می دارد

نازک بودن پرده اتاق خواب و روشن بودن لامپ خیابان در کنار پنجره اتاق خواب، احتمال خطر چاقی مفرط را افزایش می دهد.اگرچه علت دقیق آن مشخص نیست، اما نتایج یک مطالعه نشان داد نمونه های آزمایشگاهی که هنگام خواب در معرض نور قرار گرفتند، نسبت به نمونه هایی که در تاریکی خوابیدند 50 درصد سریع تر دچار افزایش وزن شدند.

این در حالی است که هر دو نمونه، کالری مشابهی مصرف کردند.محققان معتقدند نور در ریتم ساعت بیولوژیکی بدن اختلال ایجاد می کند و به گونه ای، میزان متابولیک بدن را تغییر می دهد. محققان، استفاده از پرده های ضخیم یا چشم بند را هنگام خواب توصیه می کنند.

رفتار همسایه ها بر سلامت فرد تأثیرگذار است

افرادی که همسایه های خوبی دارند، 22 درصد کمتر در معرض سکته قلبی قرار می گیرند، اما افرادی که همسایه های بداخلاق دارند، در معرض خطر فشار خون بالا قرار می گیرند.

ورودی منزل روی وزن تأثیر می گذارد

افرادی که از درب آشپزخانه وارد منزل می شوند، نسبت به افراد دیگر وزن بالاتری دارند. با دیدن فضای آشپزخانه، فرد ترغیب به خوردن می شود. پس بهتر است غذاها در معرض دید نباشند.

لباس ها را داخل منزل خشک نکنید

این کار باعث تبخیر رطوبت در محیط اطراف می شود که رشد کپک ها را در پی خواهد داشت. کپک ها نیز ناراحتی های تنفسی، عفونت، سرفه و آسم ایجاد می کنند.

بهتر است پنجره های اتاقی که در آن لباس ها را خشک می کنید، باز بماند تا هوا جریان پیدا کند.
 

 تأثیر چینش لوازم و رنگ خانه بر سلامتی


تأثیر رنگ دکوراسیون خانه بر سلامت روانی افراد خانه

رنگ ها دارای نیروی خاصی هستند و هر یک از آنها یک احساس عمیق را در محیط القا می‌کنند.رنگ، ابزار مهمی در جهت هدایت و القای حالات روانی خاص به افراد و جوامع است.

رنگ‌ها نورهایی مرئی از طول موج‌های واقعی هستند که وارد بدن انسان شده و غدد هیپوفیز، صنوبری و تیموس را تحریک کرده و هورمون‌هایی را تحت تأثیر قرار می‌دهند که در پروسه روانی انسان بسیار متفاوت عمل می‌کنند.این موضوع نشان می‌دهد که رنگ‌ها چگونه روی ذهن، افکار و رفتار انسان تأثیر مستقیمی دارند.عکس‌العمل افراد به عوامل متعددی مثل فرهنگ، جنسیت، سن و تجربه‌های خاص فردی بستگی دارد که نوع و شدت این واکنش‌ها منحصر بفرد است.

رنگ‌ها عمیقا بر حالات، روحیه، رفتار و روابط عمومی و اجتماعی تأثیر می‌گذارند و سبب می‌شوند انسان شدیدا احساس اعتماد به نفس و یا احساس نشاط و سرزندگی کند. همچنین این امکان وجود دارد که احساس کسلی و بی‌حوصلگی را القا کند.

در زندگی پرتلاطم امروزی، داشتن آرامش، یکی از نیازهای ضروری انسان است. همه آنها برای یافتن لحظاتی آرام و بدون دغدغه در جستجو هستند.

برای ایجاد آرامش و رسیدن به این حس، نیازمند خلق فکری هستند که درون خانه به دنبال آسایش و تمرکز فکری باشند.برای طراحی این چنین محیطی، رنگ، یکی از ضروریات است. بنابراین به نقش و تأثیر انواع رنگ‌ها در محیط بایستی توجه داشت تا انتخابی صحیح و مفید داشته باشند و بتوانند از محیط پیرامون خود لذت ببرند.در یک بررسی، 70 نفر از زنان سالمند عضو انجمن حامیان سلامت سالمند، به صورت تصادفی از میان 150 نفر زن عضو انجمن انتخاب شدند.سپس به منظور بدست آوردن جامعه ی آماری همگن و با در نظر گرفتن معیارهای ورود به مطالعه، 47 نفر ریزش داشتند.معیارهای ورود به مطالعه سن 65 تا 75 سال، نداشتن تجربه سوگ طی شش ماه گذشته، تمایل به شرکت در تحقیق، سطح درآمد ماهیانه ی متوسط، هوشیاری نسبت به زمان و مکان و شخص، انتخاب و مطالعه شدند.

سپس سطح سلامت روانی شرکت کنندگان به وسیله پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ ارزیابی شد.همچنین نوع رنگ های به کاررفته در دکوراسیون منزل آنها بوسیله پرسشنامه مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS بررسی شد.یافته ها نشان داد نوع رنگ های به کاررفته در دکوراسیون داخلی منزل، بر سلامت روانی زنان سالمند موثر می باشد.در مطالعه دیگری 100 نفر از زنان آپارتمان نشین مورد بررسی قرار گرفتند. معیارهای ورود به این مطالعه شامل سن 20 تا 50 سال، تمایل به شرکت در تحقیق و سطح درآمد ماهیانه بود.نوع رنگ‌های بکار رفته در دکوراسیون آشپزخانه این افراد بوسیله پرسشنامه، مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت.

هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر روانی رنگ دکوراسیون آشپزخانه بر سلامت روانی زنان آپارتمان نشین بود.در نهایت، این مطالعه نشان داد رنگ چیدمان آشپزخانه‌ها می تواند تأثیرات مثبت و منفی بر سلامت روان ساکنین خانه مخصوصا زنان بگذارد.



شارژ سریع موبایل