سمانه ربانی چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰

درمان 80 درصد عفونت‌های ویروسی را در مراقبت‌های عادی است و استفاده از بخور، خوردن غذاهای ملایم مانند سوپ، شیر و آبمیوه می‌تواند درمان‌کننده گلودردهای ویروسی باشد.

محمد حسین سلطان زاده، فوق تخصص عفونی اطفال می‌گوید: یکی از بیماری‌های شایع در کودکان گلودرد است که کودکان به خاطر سوزش در گلو از خوردن غذا امتناع می‌کنند.  گلودرد باعث التهاب در ناحیه حلق می‌شود و هنگام خوردن غذاهای شور یا ترش در گلوی کودک حالت سوزش به وجود می‌آورد که این مسئله می‌تواند برای کودک آزار دهنده باشد.

گلودرد علل مختلفی دارد؛ اما ویروس‌ها از عفونت‌های شایعی هستند که باعث گلو درد و التهاب حلق و لوزه‌ها می‌شوند. درمان عفونت ویروسی گلودرد نیاز به آنتی بیوتیک ندارد اما به خاطر التهاب به وجود آمده در ناحیه حلق متأسفانه استفاده خودسرانه از آنتی‌بیوتیک، زیاد است و مادران از استامینوفن و ایبوبروفن برای تسکین درد گلوی کودکان استفاده می‌کنند. خود درمانی بسیار اشتباه است و بدتر از آن تجویز بعضی از همکاران است که به خاطر التهاب حلق آنتی‌بیوتیک را تجویز می‌کنند.

فوق تخصص عفونی اطفال، درمان 80 درصد از عفونت‌های ویروسی را در مراقبت‌های عادی دانست و افزود: استفاده از بخور، خوردن غذاهای ملایم مانند سوپ، شیر و آبمیوه و پرهیز از داروهای آنتی بیوتیک می‌تواند درمان کننده گلودردهای ویروسی باشد.

وی تصریح کرد: اگر گلودرد همراه با عفونت چرکی باشد و در کنار آن تب، تهوع و دل‌درد وجود داشته باشد باید حتماً به پزشک مراجعه کرد. این گلو درد در محدوده سنی 2 تا 15 سالگی شایع است و استرپتوکوک گروه B باعث این گلودرد است که اگر این بیماری درمان نشود عوارض خطرناکی برای کودکان به وجود می‌آورد. رماتیسم و تورم کلیه و نفریت عوارض این میکروب است و برای درمان این گلودرد میکروبی نیاز به استفاده از آنتی‌بیوتیک است که درمان آن نیز 7 تا 10 روز طول می‌کشد.

سلطان‌زاده در ادامه به ویروس دیگری به نام ابستاین‌وار اشاره داشت و گفت: این ویروس هم می‌تواند باعث تورم در غدد لنفاوی شده و حتی در بزرگ شدن طحال نیز نقش داشته باشد که درمان این ویروس هم با آنتی‌بیوتیک است.

وی به خانواده‌ها پیشنهاد کرد: افراد در مواجهه با گلودرد کودکان در وهله اول به پزشک مراجعه کنند تا نوع میکروب یا ویروس آن مشخص شده و در ادامه درمان مناسب اتخاذ شود.

 

گلودرد خود را طبیعی درمان کنید

بدون شک شنیده‌اید که نوشیدنی‌های ترش، گلودرد را تشدید می‌کند اما این گونه نیست. در این مطلب به چند نوشیدنی مفید برای رفع گلودرد اشاره شده است. این نوشیدنی‌های طبیعی در عرض 3 روز گلو درد را درمان می‌کند به شرطی که آب، شیر یخ یا یخ به آن افزوده نشود.

آب لیمو: این نوشیدنی به صورت ولرم در رفع عفونت موثر است و گلو درد را التیام می‌بخشد. لیموترشبه دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی و تولید گلبول‌های سفید برای درمان سرماخوردگی توصیه می‌شود. افزایش گلبول‌های سفید در بدن قدرت دفاعی طبیعی بدن را تحریک می‌کند.

زنجبیل: برای رفع خارش گلو، نصف پیمانه از این نوشیدنی را مصرف کنید. خاصیت ضدباکتری این نوشیدنی، هر نوع باکتری موجود در گلو را از بین می‌برد.

آب هویج: هویج سرشار از ویتامینی است که هر نوع عفونت گلو را از بین می‌برد.

آب زغال اخته: گفته شده اگر گلو درد در مرحله اول باشد آب زغال اخته بهترین راه درمان آن است.

آب پرتقال: ویتامین C موجود در آن برای گلو درد مفید است.

آب آلوئه‌ورا: برای رفع گلو درد و هر نوع عفونت، آب آلوئه‌ورا با کمی میخک مصرف شود.

آب گوجه فرنگی: مصرف روزی 2 بار آب گوجه فرنگی با مقداری نمک درمان مناسبی برای گلو درد است.

نعناع: همانند سیر و زنجبیل، خاصیت ضد باکتری دارد که عفونت گلو را از بین می‌برد.

آب آناناس: آنزیم موجود در آن به نام بروملین خاصیت ضدالتهابی دارد که ناراحتی گلو را کاهش می‌دهد.

آب هندوانه: با آبرسانی به بدن، خشکی گلو را رفع می‌کند و آن را التیام می‌بخشد.

کیوی: سرفه‌های خشک را از بین می‌برد؛ البته به شرطی که به آن آلرژی نداشته باشید.

موز: پتاسیم موجود در آن، درمان طبیعی گلودرد است. برای پیشگیری از سرماخوردگی و سرفه، روزانهموز بخورید.

گیاه مریم گلی: مریم گلی یکی از گیاهان دارویی می‌باشد که تسکین دهنده گلو درد است. برگ‌های این گیاه خواص ضدالتهابی و ضدعفونی دارد و برای تسکین گلودرد به اندازه داروهای موجود موثر است.



شارژ سریع موبایل