سارا قاسمی سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰

زمانی كه با جمعی از دوستان دور و نزدیك خود مسافرت می‌كنید احتمالا باید پیه همسفر شدن با آدم‌هایی بدقلق و نق زن‌ را در‌‌ همان چند روز به تن‌تان بمالید.

آدم‌هایی با اخلاق‌های متفاوت كه گاهی روی اعصاب‌تان می‌روند و جو را به خاطر رفتار‌های‌شان متشنج می‌كنند. اگر شما هم تجربه همسفر شدن با این افراد را داشته‌اید و عطای سفر با آنها را به لقایش بخشیده‌اید بهتر است به جای فرار خودتان را برای رویارویی با آدم‌های جدید آماده كنید. دكتر حمید یعقوبی، روانشناس و استاد یار دانشگاه شاهد در این مطلب به شما می‌گوید كه چگونه با تقویت روحیه جمعی و كنار آمدن با افراد ناسازگار از سفرهای جمعی لذت ببرید.

مهره‌های تیم‌تان را درست بچینید

درست از زمانی كه نخستین جرقه‌ها برای ترتیب دادن یك سفر درست و حسابی در ذهن‌تان زده می‌شود قبل از بستن ساك و چمدا‌‌ن‌های‌تان باید به چهار مرحله اصلی خوب توجه كنید؛ در مرحله اول كه مربوط به برنامه‌ریزی‌های پیش از سفر است دقت شما در انتخاب همسفرهای‌تان در میزان رقم زدن خاطره و خوشی مسافرت بسیار تعیین كننده است. پس در مرحله اول بهتر است از میان دوستان‌تان همسفرانی را انتخاب كنید كه از لحاظ ویژگی‌های شخصیتی، خانوادگی، فرهنگی و از همه مهم‌تر اقتصادی هم سطح و هم سنگ شما باشند.

چرا كه تمام این فاكتور‌ها در همین چند روز زندگی كوتاه با همسفران‌تان به پررنگ‌ترین شكل خودش را نشان خواهد داد. شناخت كافی از همسفران در همین مرحله باعث می‌شود تا پیش‌بینی‌های خود را از شرایط پیش رو دقیق‌تر انجام دهید و از مشكلات احتمالی جلوگیری كنید. از نكات مهم دیگر این مرحله برنامه‌ریزی و از پیش تعیین كردن زمان حركت مسیر‌ها و مكان اقامت‌تان است. چرا كه تغییرات و تصمیماتی كه در لحظه و در مسیر گرفته می‌شود زمینه بروز اختلاف و بدبینی را در افرادی كه آستانه تحمل كمی دارند و انطباق با شرایط به وجود آمده برایشان دشوار است ایجاد خواهد كرد. پس اگر در میان همسفران‌تان آدم منظم و وسواسی دارید از پیش تمام نقشه‌های سفر را با او بررسی كنید تا از رفتارهای بحران زا و اضطراب آفرین او پیشگیری كرده باشید.

تابع جمع شوید و سخت نگیرید

اما مرحله بعد معاشرت و نزدیكی شما با همسفران در حین سفر است. به‌طور معمول هر چه روزهای با هم بودن در محیطی بسته و كنار هم بیشتر باشدگفت‌وگو‌ها و تعاملات بیشتر و به اصطلاح روابط صمیمانه‌تری شكل می‌گیرد. روابطی كه منجر به شناخت بهتر و احساس راحتی می‌شود. اما درست در همین مرحله است كه افراد با شكل گرفتن صمیمت، خویشتنداری، ملاحظه، خودداری و پنهان كاری كمتری از خود نشان می‌دهند و در نتیجه با گذر زمان در این فضا تنش‌هایی ایجاد می‌شود كه زمینه‌های دلخوری همراهان و تصمیم به انتقام، قهر و كینه ورزی در محیط دوستانه را فراهم می‌كند.

پس برای كنار آمدن با این شرایط و خراب نكردن لذت سفر و با هم بودن بهتر است با تقویت روحیه جمعی و سپردن افكار خود به جمع و تابع جمع شدن و بالا بردن آستانه صبر و تحمل از سفر كوتاه مدت خود خاطره بسازید و تا می‌توانید خود را در تعاملات درگیر كرده و از سفر لذت ببرید. پیش آمدن دلخوری‌های زودگذر و ساده در یك جمع چندین نفره با سلیقه‌ها و اخلاق‌های متفاوت كاملا طبیعی و گاهی حتی لازم است اما انعطاف پذیری و سخت نگرفتن شرایط است كه شما را از انزوا رهایی می‌‌بخشد و در تقویت روحیه جمعی به شما كمك می‌كند. همه ما در زندگی تحت تاثیر افرادی هستیم كه اطراف ما هستند

مدیریت اختلاف‌ها

مدیریت تعارض‌ها و اختلاف‌های پیش آمده به خاطر تفاوت‌های شخصیتی آدم‌ها كلیدی‌ترین نكته سفرهای دسته‌جمعی است. گذر شما از این مرحله و رو به رو شدن با واقعیت و پذیرفتن شرایطی كه در آن ممكن است با افرادی ناسازگار و گاهی غیرقابل تحمل همسفر شوید اهمیت زیادی دارد. پس وجود افراد غیر قابل تحمل را بپذیرید چرا كه به هر حال با آنها چه در سفر و چه در جامعه روبه‌رو خواهید شد. بنابراین بهتر است آرامش‌تان را در برخورد با افرادی كه همیشه ساز مخالف می‌زنند حفظ كنید.

از ارائه پاسخ‌های تند و خشونت آمیز و آمیخته با كینه بپرهیزید. در این گونه جمع‌ها بزرگتر‌ها می‌توانند نقش پر رنگ و به سزایی را ایفا كنند. پس بهتر است گاهی سكان را به دست آنها بسپارید تا مشكل به وجود آمده را حل و اوضاع را سر و سامان دهند. در صورتی كه ما از سفر لذت بردن از زمان با هم بودن و‌‌ رها شدن از چارچوب‌های زندگی ماشینی و دغدغه‌هایش است، توصیه می‌كنیم كه اخلاق و رفتارهای آزار‌دهنده و قوانین و قواعد دست و پا گیر را با خودتان همراه نبرید تا نتیجه نهایی‌تان از سفر كسب تجربه و رضایت جمعی و تجدید قوا و روحیه باشد و بس. چرا كه كسب لذت و خاطره سازی در سفر نقش پر رنگ‌تری نسبت به پرداختن به اختلاف سلیقه‌ها و ایجاد دلخوری در زندگی زود گذر و فانی ما خواهد داشت.

 

مسافرت بدون‌دلخوری؟ مگه داریم؟!

 

سفرتان را خراب نكنید

همكاری، ایثار و گذشت فاكتورهای اصلی در تقویت روحیه جمعی و خشكاندن ریشه تعارض‌ها هستند. اگر چه این مهارت در مدت كوتاه و با یك سفر در فرد ایجاد نمی‌شود اما رفت و آمد‌ها در این گونه جمع‌ها و بالا بردن انعطاف‌پذیری، شما را در مدت زمان مناسبی به یك فرد خوش سفر و به اصطلاح جوان‌تر‌ها «پایه» تبدیل خواهد كرد. اما مرحله آخر كه مربوط به بعد از سفر و برگشت است  مرور تجربه‌های به دست آمده از انتخاب همسفران، اعتماد و تبعیت از جمع، همكاری و سازگاری و درس گرفتن از كدورت‌های احتمالی به وجود آمده در جمع است. تجربه‌هایی كه تكرارشان اشتباه است و درس گرفتن از آنها سفرهای بعدی را برای‌تان دلچسب‌تر خواهد كرد.

سفر‌‌ همان طور كه از ماهیتش پیداست فرصتی است كه با آن می‌توانید از هر چه هست و نیست لذت ببرید و با قرار گرفتن در جمع‌های مختلف راه و رسم زندگی و كنار زدن موانع را بیاموزیم. كنار گذاشتن سلایق شخصی و گذشتن از مشكلات و اختلاف‌های ساده، مشورت با جمع و همدلی زمینه تنش و دلخوری‌های جمع دوستانه شما را از بین خواهد برد. فرو رفتن در لاك خود و خود رای بودن در جمع و به اصطلاح چوب لای چرخ گذاشتن باعث می‌شود تا هیج‌گاه به رشد شخصیت و تقویت روحیه تیمی در خودمان نرسیم و در پذیرش نقش‌ها و مسئولیت‌های بزرگ و كوچك دچار مشكل شویم.



شارژ سریع موبایل