برخی باورها و خرافات درمورد خستگی دربین افراد رواج پیداکرده اند که در این مطلب به درستی یا نادرست بودن هرکدام می پردازیم.
وقتی خستگی بر شما غالب میشود، چه اقدامی علیه این احساس انجام میدهید؟ محققان معتقدند راهکارها بسیاری برای غلبه بر این حس وجود دارد. خستگی ممکن است نشانه و علامتی از بیماریهایی مانند کمخونی یا واکنشی از رفتار و شیوههای ناصحیح و نادرست در زندگی باشد.
در این مطلب به حدس و گمانهای درست و نادرست درباره علت خستگی میپردازیم.
۱ـ ورزش، خستگی جسمی میآورد.
این جمله صحیح نیست. علاوه بر محققان و پزشکان، افرادی که پیوسته و مداوم ورزش میکنند نیز با این جمله موافق نیستند؛ زیرا معتقدند ورزش نهتنها بر جسم، بلکه بر روح و روان نیز تاثیر مثبتی دارد.
۲ـ تغذیه در احساس خستگی موثر است.
این جمله صحیح است. تغذیه ناسالم و ناکافی در شدت احساس خستگی نقش موثری دارد. برای مثال، افرادی که رژیمهای لاغری خاصی را دنبال میکنند بیش از دیگران با ضعف جسمانی روبهرو میشوند. پزشکان، تغذیهای سرشار از میوه، سبزیجات و غلات را توصیه میکنند.
۳ـ ویتامین C، B، منیزیم و مینرالها علیه خستگی.
این جمله صحیح است. ویتامینها برای ممانعت از خستگی مفید هستند؛ بخصوص بدن خانمها و افراد سیگاری به منیزیم و ویتامین سی بیشتری نیازمند است.
۴ـ خستگی و بیحالی بعد از سرماخوردگی طبیعی است.
این جمله صحیح است. بسیاری از بیماران در دوران نقاهت با حالاتی مانند خستگی و ناتوانی مواجه میشوند که اثرات جانبی بیماری است.
۵ـ خستگی ممکن است نشانهای از بیماری پنهان باشد.
این جمله صحیح است. گاهی اوقات خستگیهای مداوم و پیدرپی نشانهای از یک بیماری پنهان است که باید به پزشک مراجعه شود.
۶ـ خستگی از علائم افسردگی است.
این جمله صحیح است. خستگی و ناتوانی در انجام فعالیتهای روزمره ممکن است نشانهای از افسردگی باشد.
۷ـ در صورت خستگی، آرام باشید و پرخاش نکنید
این جمله صحیح است. در زمان خستگی خود را از هر گونه استرس و آشفتگی دور کنید و به فعالیتهای ورزشی، فکری، جدول و… بپردازید.
۸ـ ضعف همان خستگی است؟
این جمله صحیح است. ضعف بیانگر خستگی بدنی است. گاهی اوقات شخص پس از بیداری نیز احساس خستگی میکند.