سارا قاسمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۰

حبیب انصاری، متخصص پوست و مو با اشاره به امکان درمان برخی ماه‌گرفتگی‌ها توسط دارو، لیزر و جراحی بر ضرورت درمان خال‌های خونریزی‌کننده تأکید کرد و گفت:

«همانژیوم یا ماه گرفتگی ها، خال های مادرزادی هستند که به شکل توده ای در اندازه های کوچک و بزرگ و طیف رنگی کمرنگ و پررنگ رشد می کنند تا حدی که یک سمت صورت را می گیرند و گردن، دهان و ناحیه تناسلی را درگیر می کنند.

برخی ماه گرفتگی ها تا 7 یا 10 سالگی پس رفت می کنند و از بین می روند و برخی دیگر که یک سمت از صورت و بدن را در بر می گیرد، می تواند مغز و چشم را نیز درگیر کند و برای طولانی مدت حتی تا پایان عمر فرد را درگیر کند که رنگی متمایل به بنفش تند است و به مرور زمان تندتر می شود.

از آنجا که این ماه گرفتگی ها همراه با مشکلات چشمی است، فرد مبتلا به ماه گرفتگی باید توسط چشم پزشک و متخصص اعصاب نیز معاینه شود تا مشکلات داخلی نداشته باشد.

برخی ماه گرفتگی ها را می توان با استفاده از لیزر تا حدی درمان و کنترل کرد و در کودکان نوع خاصی از ماه گرفتگی های بزرگ و پیش رونده با داروهایی خاص قابل کنترل هستند و باعث پسرفت این ماه گرفتگی ها می شوند.

علل ماه گرفتگی تا کنون مشخص نشده است. تنها تا این حد اطلاع وجود دارد که طی فعل و انفعالاتی خال ها بیش از حد فعال شده و رشد می کنند و بخش زیادی از پوست را در بر می گیرند.

ماه گرفتگی معمولا ربطی به ارث و ژنتیک ندارد و در خانم ها و آقایان نیز به یک اندازه دیده می شود.

ممکن است این ماه گرفتگی ها خونریزی کنند یا اینکه دور چشم، دهان، گوش و ناحیه تناسلی را بگیرند که در این صورت باید هر چه سریع تر اقدام کنند تا از پیشروی جلوگیری شود.

بین نژادها تفاوتی وجود ندارد، بلکه دیده شدن خال در برخی نژادها بیشتر است، یعنی در سفیدپوستان به علت رنگ روشن پوست بیشتر دیده می شو، زیرا رنگ سیاه در زمینه سفید خود را نشان می دهد.

خال ها همانند موجودات زنده به دنیا می آیند، پیر می شوند و می میرند، یعنی بسیاری از خال های رنگی و ساده در سنین بعد از 80 سال از بین می روند.»

خرافات در خصوص ماه گرفتگی را دور بیندازید

دکتر بهروز باریک بین متخصص پوست و مو و زیبایی می گوید:

«برخی بر این باورند که لکه های پوستی موسوم به ماه گرفتگی دارای جفت هستند و در اثر نگاه کردن مادر باردار به ماه و انتقال آن به جنین اتفاق می افتد، در حالیکه این تصورات کاملا بی پایه و بی اساس بوده و هیچ مبنای علمی ندارند.

لکه ها و خال های پوستی به دو عامل ارث و آفتاب وابسته هستند و گاهی نیز با بروز مسائل هورمونی در سن بلوغ و مصرف داروهای هورمونی و بارداری افزایش می یابند.

به طور کلی خال ها و لکه های پوستی به سه گروه عمده خال ها، لکه های تیره تر و قهوه ای پوستی و ماه گرفتگی، تقسیم می شوند.

به ضایعات بنفش روی پوست که به شکل لکه های شرابی یا قرمز و صورتی روی پوست بدن وجود دارند ماه گرفتگی می گویند که با گذشت زمان برجستگی های مختلفی روی آنها بوجود می آید.

ماه گرفتگی ها مخاط لب را درگیر کرده و در واقع ضایعات عروقی هستند که علت خاصی برای وجود آنها تاکنون شناخته نشده و البته ممکن است در سایر نقاط بدن نیز به چشم بخورد که با لیزر قابل درمان هستند.

وجود لکه های شیر قهوه ای از دیگر ضایعات پوستی هستند که احتمال وجود آنها در پوست هر کسی می رود. این لکه ها نوعی بیماری ارثی به نام فیبر ماتور هستند که بر اثر استرس و اضطراب در دوران بارداری و تنش های عصبی در این دوران روی پوست و اندام های تحتانی کودک شکل می گیرد.

لکه های قهوه ای معمولا خوش خیم هستند و می توان با لیزر و جراحی پس از نمونه برداری آنها را رفع کرد.

برعکس باور عامیانه، لیف های لایه بردار موجب افزایش خال ها نمی شوند، بلکه موجب پراکندگی و تحریک نوعی از لکه های قهوه ای موسوم به "ماکولار آمیلوئید" در نواحی پوستی سرشانه ها، بازوها و قفسه سینه می شوند که به مرور زمان پررنگ تر شده و شبیه خال می شوند.»



شارژ سریع موبایل