شاید با خود تصور کنیدچون هر نوع غذایی می خورید، ویتامین های مختلف را به بدن خود می رسانید. اما همه داستان این نیست. با غذای معمولی نمی توان انواع پروتئین و ویتامین های لازم بدن را تامین کرد. به همین دلیل باید مکمل های غذایی را نیز در برنامه روزانه یا هفتگی خود بگنجانید. البته همه ویتامین ها این طور نیستند.
ویتامین E
ویتامین E نوعی آتنی اکسیدان است که بدن را در مقابل تاثیرات منفی رادیکال های آزاد محافظت می کند - مولکول های سلولی آسیب دیده می توانند منجر به ناراحتی های قلبی، سرطان و بیماری های دیگر شوند. ویتامین E باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می شود. این ویتامین را می توان از غذاهایی که میل می کنید تامین کنید و به مصرف مکمل نیازی نیست.
منابع اصلی ویتامین E، سبزیجات، انواع روغن ها، آجیل، دانه های خوراکی و برگ های سبز سبزیحات است. باید بدانید مصرف ویتامین E برای افرادی که داروهای رقیق کننده خون یا داروهای دیگر را مصرف می کنند، ضرر دارد.
ویتامین C
همه اعتقاد داریم ویتامین C موجب درمان سرماخوردگی های معمولی می شود. اما تحقیقات اخیر نشان داده است مصرف این ویتامین فقط برای یک روز بدن را در برابر سرماخوردگی محافظت می کند. بالاترین میزان مجاز برای مصرف این ویتامین، 4 هزار میلی گرم در روز است. در این مواقع توصیه می شود چهار قرص یکهزار میلی گرم ویتامین C را با آب زیاد مصرف کنید. ویتامین C قابل حل در آب است و به همراه آب زیاد زودتر بر بدن تاثیر می کند.
کلسیم
بافت های فعال بدن و استخوان ها دایما در حال تغییر و دگرگونی هستند و برای ایجاد این تغییرات نیز کلسیم تولید می کنند. برای پیشبرد این روند بدن انسان به مواد معدنی کافی نیاز دارد تا سلول ها آن را بیشتر از توان استخوان ها از آنها نگیرند. افرادی که 40 سال یا بیشتر دارند نباید تصور کنند که حتما باید قرص کلسیم مصرف کنند. با تحقیقاتی که روی 24 هزار فرد انجام شده، مشخص شده است مصرف مقدار زیاد کلسیم همچون کمبود آن می تواند موجب ناراحتی های قلبی در فرد شود. پیش از اینکه سرخود کلسیم مصرف کنید، ابتدا تحقیق کنید و ببینید روزانه چقدر کلسیم از طریق غذا به بدن خود می رسانید. روزانه هزار میلی گرم کلسیم برای زنان زیر 50 سال و 1200 میلی گرم برای زنان بالای 50 سال ضروری است. اگر روزانه شیر و لبنیات کافی مصرف می کنید، دیگر به مصرف مکمل نیازی نیست.
ویتامین D
ویتامین D برای کمک به جذب کلسیم در بدن بسیار لازم است. اگر ویتامین D کافی نداشته باشید یا بدنتان توان جذب این ویتامین را نداشته باشد احتمال ابتلا به پوکی استخوان افزایش می یابد. ویتامین D را می توانید از نور خورشید دریافت کنید. این ویتامین در غذاهایی همچون شیر، ماست و آب پرتقال و ماهی های چرب همچون سالمون و تن یافت می شود. افراد باید روزانه 400 واحد قرص ویتامین D مصرف کنند.
اسیدهای چرب امگا 3
سال ها است که محققان و کارشناسان می گویند برای تقویت حافظه و کارکرد مغز و جلوگیری از بیماری های قلبی، قرص های امگا سه مصرف کنید. این ویتامین در غذاهای محدودی همچون ماهی ها وجود دارد و شاید دلیلتاکید بر مصرف قرص های مکمل آن همین است. اما تحقیقات جدید هیچ نشانه ای مبنی بر بهتر شدن ناراحتی های قلبی بیماران پس از مصرف مکمل های امگا سه مشاهده نشده است. فقط آنهایی که دایما ماهی مصرف می کنند، تغذیه سالم تری دارند. اکنون محققان بیشتر بر مصرف ماهی تاکید دارند تا قرص های امگا سه. به طوری که گفته می شود هفته ای دوبار باید ماهی میل کنید. ماهی هایی همچون سالمون، قزل آلا، ساردین و ... بهترین منابع امگا سه هستند. اگر ماهی دوست ندارید یا با بدنتان سازگاری ندارد، گردو، سویا، دانه خوراکی کتان و کانولا نیز امگا سه دارند.
سیر
این خوراکی خوش عطر را اگر به طور خام و تازه مصرف کنید، خواص بسیار زیادی دارد. مصرف سیر تازه منجر به کاهش فشارخون، کاهش خطر ابتلا به تصلب شرایین، سرطان های کولون، روده و معده می شود. برای اینکه دهانتان بوی سیر ندهد، پس از خوردن آن چند برگ تازه جعفری بجوید.