با استفاده از فن آوری های پیشرفته، امکان کشف جزییات بیشتری از زندگی مصری های قدیم به دست آمده است. نمایشگاهی درباره این مطالعات در موزه بریتانیا در معرض دید عموم قرار گرفته است.
عکس: سی تی اسکن از یک مومیایی
پژوهشگران موزه بریتانیا، از هشت جسد مومیایی شده مصری سی تی اسکن کرده و جزییاتی به دست آورده اند که قبلا امکانپذیر نبود.
عکس: سی تی اسکن سه بعدی از مومیایی "تاموت"
این شیوه اسکن جدید از مومیایی ها، سن آنان هنگام مرگ، نوع تغذیه شان، بیماریی هایی که به آن مبتلا بودند و علت مرگشان را مشخص می کند.
پژوهشگران مومیایی ها را لایه به لایه بررسی کرده و تصویری سه بعدی با وضوح بالا از هر کدام از آنان به دست آورده اند. سپس لایه های تصویر را یکی یکی حذف کردند تا صورت شخص مومیایی شده از زیر باندها مشخص شود.
این تصویر سه بعدی از مومیایی تاموت، اسکلت و زیور آلات او را نشان می دهد.
محققان توانسته اند با این روش، عضلات و حتی سرخرگ های مومیایی ها را ببینند. آنها متوجه شدند که بعضی از رگ های آنان، با رسوب هایی از چربی مسدود شده است. این موضوع نشان می دهد که این مصری ها غذاهای چرب می خوردند و احتمالا از بیماری شریانهای کرونری مرده اند.
عکس جمجمه جسد مومیایی شده یک مرد بزرگسال که نامش مشخص نیست، نشان می دهد که یک کاردک در آن جا مانده است. از این ابزار برای بیرون درآوردن مغز از سوراخ های بینی استفاده می کردند، ولی تکه بزرگی از مغز به همراه کاردک، داخل جمجمه جا مانده است.
مومیایی هایی که در این پروژه مورد تحقیق قرار گرفته اند، از جمله تاموت که ۸۰۰ سال پیش از میلاد مسیح زندگی می کرده، از آثار موجود در موزه بریتانیا انتخاب شده اند.
عکس: مومیایی تیاسِتاموس، کودکی که گفته می شود برای فرعون ها آواز می خواند.
همه این مومیایی ها، هنگام زنده بودن در دره نیل زندگی می کردند. این محلی است که تابوت تیاسِتاموس در آن پیدا شده است.
با برداشتن لایه های مختلف عکس و عضلات، محققان توانستند اسکلت مومیایی را با جزییات تازه ای ببینند و با بررسی استخوان لگن، سن آن را تشخیص دهند.
اسکن صورت تیاسِتاموس نشان می دهد که این مومیایی در گذر زمان خیلی خوب مانده است. طبق این تصاویر، موهای او تا روی شانه هایش و باز بوده، نه مثل مدل موی معمول آن زمان به صورت بافته شده.
نمایشگاه موزه بریتانیا درباره کشفیات تازه از مومیایی ها، تا ۳۰ نوامبر ۲۰۱۴ در محل این موزه برپاست.