محققان می گویند نخستین واکسن ضد مالاریا در جهان شاید در سال آینده یعنی سال 2015 اجازه توزیع بگیرد. پژوهشگران دریافتند اگر 1000 کودک این واکسن را بزنند 800 نفر آنها به این بیماری مبتلا نمی شوند و 540 روز در بدن میماند.
بیماری مالاریا میلیون ها نفر را در سراسر دنیا مبتلا می کند و هر سال 800 هزار مرگ به دنبال دارد. بخش عمده قربانیان آن هم کودکان زیر 5 سال هستند که در آفریقا زندگی می کنند.در پیشرفته ترین تحقیقی که تاکنون روی این واکسن انجام شده، واکسن به 1500 نوزاد و کودک تزریق شد و دانشمندان 18 ماه بعد برگشتند و آنها را معاینه کردند.
محققان متوجه شدند آمار مبتلایان به مالاریا در کودکان تقریبا نصف شده و در نوزادان (که موقع تزریق، 6 تا 12 هفته سن داشتند) آمار مبتلایان یک چهارم کاهش یافته است. اما کارشناسان می گویند احتمالا بیشترین تاثیر این دارو در نقاطی است که نرخ ابتلا به بیماری بالا است.
مثلا در بعضی از شهرهای کنیا، به ازای هر هزار کودکی که دارو را دریافت کردند، جلوی 2 هزار مورد ابتلا به مالاریا گرفته شد (مردم این منطقه در معرض ابتلای دوباره به بیماری هستند).
سازندگان این دارو می گویند، استفاده از آن در کنار دیگر عوامل پیش گیرنده مثل پشه بند و حشره کش ها، می تواند باعث برداشتن گام بزرگی در راه کنترل بیماری مالاریا شود.