كلیات گیاه شناسی
خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در كتاب مقدس 42 بار تكرار شده است . این میوه پرخاصیت برای مردم کشورهای اروپایی و آمریكایی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط در كیك و شیرینی مصرف می كنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در كشورهای عربی بعنوان یك غذای اصلی بكار می رود .
یهودیان معتقدند درخت خرما در فلسطین و یا اسرائیل امروزی بفراوانی وجود داشته است بطوریكه در ناحیه بین دریای گالیله و دریای مدره جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .
مسلمانان معتقدند كه حضرت محمد (ص) این درخت را خلق كرده اند . در دیانت مسیح ، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدائی است كه در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند .
تركیبات شیمیایی:
خرما دارای 25 درصد ساكاروز ، 50درصد گلوكز ، و مواد آلبومینوئیدی ، پكتین و آب می باشد . بعلاوه دارای ویتامینهای مختلف منجمله ویتامین A,B,C,E و مقدری املاح معدنی می باشد .
خواص داروئی:
درخت خرما خواص بیشماری درد و می توان گفت كه از تمام قسمتهای این درخت می توان استفاده كرد و یك ضرب المثل عربی می گوید كه خواص درخت خرما باندازه روزهای سال است.
از برگ و شاخه درخت خرما سبد و فرش تهیه می كنند . از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل . همانطور كه می دانیم خرما تنها میوه ایست كه در صحرا وجود دارد و طبیعت این درخت را به مردم صحرا داده است كه تمام احتیاجات خود را از آنر فع می كنند .
مردم صحرا هسته درخت خرما را در كرده و از آن نان می پزند یا در این هسته را بو داده و از آن بعنوان قهوه استفاده می كنند زیرا دم كرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس كرده و بعنوان غذای مقوی به شترهای خود می دهند و معتقدند كه این غذا از گندم و جو مقوی تر است .
اعراب از قدیم اعتقاد داشتند كه خرما انرژی خورشید را گرفته و در خود ذخیره می كنند و این انرژی با خوردن خرما به بدن آنها منتقل می شود .
اعراب از خرمای كال نیز استفاده می كنند و معتقدند كه اثرات درمانی بسیاری درد من جمله خرمای سبز تقویت كننده اعمال جنسی و انرژی زا یم باشد . حتی هسته خرمای سبز را نیز در كرده و پمادی از آن تهیه می كنند كه برای زخمهای آلات تناسلی بكار یم رود .
اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلك های چشم است برای این منظور پمادی از در هسته خرما درست كرده و آنرا روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است .
زندگی پرمشغله و ناراحتی های روانی كه میل جنسی را در بعضی از اشخاص از بین می برد بهترین علاجش خوردن مداو م خرما است كه میل جنسی را باین اشخاص باز می گرداند . در زمانهای قدیم همواره خرما را برای قدرت و انرژی بكار می برده اند و هنوز بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی است .
گلهای درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند . طعم گلهای درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی درد .
مضرات :
مواظب باشید در خوردن آن افراط نكنید زیرا دارای قند زیادی است . در این صورت آنهایی كه لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی كه بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید كمتر از این میوه استفاده كنند