خودرو نیز همچون بدن انسان به مراقب نیاز دارد. نادیده گرفتن نشانه های خرابی و کوچک ترین اشکالات می تواند منجر به بروز مشکلات بزرگ تر در جاده شود.
نادیده گرفتن برخی نشانه ها، هزینه های بیشتری برای راننده در پی دارند. در این مطلب 10 موردی را نام برده ایم که با نادیده گرفتن آنها باید حسابی جیب خود را خالی و وقتتان را در تعمیرگاه هدر دهید.
1. به تعویق انداختن برنامه های از پیش تعیین شده برای کنترل ماشین
2. بی توجهی به روشن شدن چراغ «کنترل موتور»
3. عوض نکردن روغن یا عوض نکردن به موقع آن
4. کنترل نکردن باد لاستیک ها
5. بی توجهی به سیستم های خنک کننده، ترمز، جعبه دنده و دیگر سیالات
6. ادامه دادن به رانندگی هنگام داغ کردن خودرو
7. عوض نکردن فیلترهای هوا و سوخت
8. سرویس ماشین در تعمیرگاه های بی کیفیت
9. استفاده از لوازم یدکی متفرقه بدون علامت تجاری به جای استفاده از لوازم اصل و مارک دار
10. تعمیر خودرو توسط خود راننده
یکی از خسارت های زیاد خودروهایی که به درستی تعمیر نمی شوند، مربوط به فیلتر هوای آنهاست. تعویض فیلتر هوا هزینه چندانی ندارد اما اگر آن را نادیده بگیرید، فیلتر کثیف باعث خراب شدن حسگرهای اکسیژن خودرو می شود و تعویض آن، هزینه ای حدود ده برابر بیشتر در پی خواهد داشت. هنگامی که حسگرها از کار می افتند، ابتدا شاهد افزایش میزان مصرف بنزین خواهید بود و ممکن است مجبور باشید با هزینه بسیار بالا، فیلتر اگزوز خودرو را نیز عوض کنید.
آیتم شماره سه به توجه زیادی نیاز دارد. تکنسین ها تاکید دارند، عوض نکردن روغن خودرو آسیب زیادی به سلامت خودرو می زند و ای کاش راننده ها به حساسیت این مساله توجه داشته باشند.
موتور خودروهای مدرن و جدید، نمی توانند با روغن های آلوده کار کنند و در طولانی مدت ممکن است آسیب جدی ببینند. تا حد امکان روغن ماشین را در فواصل زمانی مشخص تعویض کنید.
تا چند سال پیش تصور می شد که روغن خودرو باید هر 5 هزار کیلومتر یکبار عوض شود. اما این در مورد همه خودروها صدق نمی کند. کارشناسان معتقدند، باید زمان بندی تعویض روغن را بر اساس دستور العمل شرکت سازنده اتومبیل خود تنظیم کنید. تعویض مداوم روغن ضروری نیست اما باعث بهبود عملکرد خودرو و عمر طولانی تر موتور می شود.