با وجودی که از نخستین سال های اختراع دوربین عکاسی در اواخر قاجار در ایران هم عکاسان بسیاری پرورش یافته و به اینکار اشتغال داشتند و حتی در طول چند دهه بسیاری از عکاسان و گردشگران خارجی از ایران عکاسی کردند اما از یکی از سرنوشت سازترین لحظات تاریخ معاصر ایران یعنی اشغال کشور به دست قوای متفقین منابع مصور اندکی بر جای مانده است.
از میان عکس های پراکنده از اشغال ایران در منابع داخلی و خارجی شاید بیش از همه آلبومی در موزه کتابخانه بریتانیا به چشم آمده باشد که مربوط به ورود قوای انگلیس به کشور است.اما یکی دیگر از معدود مجموعه عکس های مربوط به اشغال ایران به عکس های "جرج راجر" مربوط می شود. نزدیک به 18 عکسی که او از ایران تحت اشغال گرفته است قوای شوروی و انگلیس را در حومه قزوین و در حال ورود به این شهر نشان میدهد.
در این تاریخ، ایرانی که تحت سلطنت رضاخان پهلوی، اعلام بی طرفی کرده بود به بهانهٔ حضور جاسوسان آلمانی از شمال توسط قوای روس و از جنوب توسط قوای انگلیس مورد حمله قرار گرفت و در طول سه هفته به اشغال درآمد، ارتش ایران متلاشی و رضاخان ناچار به استعفا شد.
"جرج راجر" عکاس مشهور انگلیسی و از بنیانگذاران آژانس عکس مگنوم که از آغاز جنگ جهانی دوم به عنوان عکاس جنگ به مناطق عملیاتی در فرانسه، ایتالیا، افریقا و آلمان می رفت و از جبهههای جنگ عکاسی می کرد این مجموعه را در سفر کوتاهی به ایران عکاسی کرده است. عکس های او مشخصا مربوط به ورود قوای متفقین به قزوین و ملاقات سربازان شوروری و انگلیس در حومه این شهر است. سربازان ارتش منحل شده ایران که سربازان متفقین را تماشا می کنند عکس های غم انگیز این مجموعه به شمار می رود.
راجر پس از این سفر به اردن، سوریه، مصر، افغانستان و آسیای شرقی رفت و عکس های جالب توجهی از شعله ور شدن جنگ در خاورمیانه و آسیا گرفت. مجموعه زیر عکس های راجر از ایران تحت اشغال قوای شوروی و انگلیس در جنگ جهانی دوم است که پیش از این کمتر دیده شده است.