سعیده حقیق دوشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰

همانطور که گچ برای ثابت نگه داشتن دست یا پا و جوش خوردن استخوان شکسته است، "هیلو" (halo) یک جلیقه است که سر و گردن کودک را ثابت نگه می دارد تا پس از آسیب نخاعی، استخوان ها و مهره های نخاعی کودک جوش بخورند. این بریس به کودکان آسیب دیده کمک می کند تا پس از عمل جراحی روی نخاع بتوانند راه بروند و حرکت کنند و در فعالیت های روزانه شرکت کنند، نه اینکه در بستر استراحت بمانند تا بهبود یابند.

هیلو چیست؟

نام هیلو از حلقه فلزی که دور سر قرار می گیرد و شبیه هاله نور دور سر فرشته هاست، گرفته شده است، زیرا هیلو به معنای هاله است. این حلقه – که سر را در وضعیتی رو به جلو و ثابت نگه می دارد – با سوزن های ریزی به سر وصل می شود تا کامل در جای درست خودش قرار بگیرد. برای آنکه هیلو به جهات مختلف نچرخد، میله های عمودی آن روی شانه های فرد قرار می گیرند و به جلیقه وصل می شوند. این جلیقه (که معمولاً از جنس پلاستیک یا گچ است) دور گردن، روی شانه ها و تا پایین ناف قرار می گیرد. البته دور آن را از جنس نرمی درست می کنند تا راحت تر بوده و به پوست آسیب نزند. اگر هیلو کاملاً اندازه کودک باشد، سر و گردن او را حتی در حال حرکت، کاملاً ثابت نگه می دارد.


آیا پوشیدن هیلو درد دارد؟

ممکن است هیلو دردناک به نظر برسد ولی در واقع نباید به سر، گردن و شانه ها آسیب برساند یا دردی در این ناحیه ها ایجاد کند. بعضی از بچه ها کمی درد پیشانی یا سردرد به خصوص هنگام غذا خوردن دارند، ولی این درد معمولاً بعد از عادت کردن به بریس از بین می رود.
اگر درد از بین نرفت یا بدتر شد، سوزن هایی که هیلو را ثابت نگه می دارند باید دوباره تنظیم شوند. هرگز سعی نکنید خودتان سوزن ها یا میله ها را تنظیم کنیم یا آنها را از جلیقه جدا کنید. اگر فرزندتان با هیلو درد یا ناراحتی دارد، باید فوراً نزد پزشک بروید.

چه مدت باید هیلو پوشیده شود؟

بسته به شدت جراحت کودک و مدت زمان لازم برای بهبود، این بریس باید به مدت چند ماه پوشیده شود. پزشک کودک باید تعیین کند که چه مدت باید این بریس پوشیده شود.

آیا فعالیت هایی وجود دارد که نباید انجام داد؟

بسیاری از کودکانی که هیلو می پوشند می توانند فعالیت های روزانه خود را انجام دهند، به مدرسه بروند، کارهای مدرسه را انجام دهند و در کارهای فوق برنامه شرکت کنند، ولی تا زمانیکه که حس کنند مشکلی ندارند و پزشک به آنها اجازه این کارها را بدهد.

پزشک فرزندتان به شما می گوید که کدام فعالیت ها را نباید انجام شوند. ورزش ها باید تا مدتی کنار گذاشته شوند، زیرا احتمال زمین خوردن وجود دارد. فعالیت هایی دیگری که باید محدود شوند عبارتند از:

•    هرگونه حرکت سریع و ناگهانی مانند پریدن یا رقصیدن

•    کشیدن یا آویزان کردن هر چیزی از هیلو یا میله های آن

•    برخورد هیلو با اشیای دیگر

•    خیس کردن جلیقه

از آنجائیکه کودکانی که هیلو می پوشند نمی توانند هنگام راه رفتن، پائین را نگاه کنند، باید حتماً موقع راه رفتن و حرکت کردن احتیاط کنند. سعی کنید جلوی پای فرزندتان را از اشیای اضافی خالی کنید تا زمین نخورد. گاهی ممکن است لازم باشد که عصا یا واکری در اختیار کودک گذاشته شود یا یکی از اعضای خانواده برای راه رفتن به کودک کمک کند.

کودکی که هیلو می پوشد شب ها چطور می خوابد؟

بگذارید فرزندتان در هر حالتی که احساس راحتی می کند بخوابد. کودکانی که هیلو می پوشند می توانند به پشت، روی شکم یا به پهلو بخوابند. بعضی از آنها ترجیح می دهند روی سطحی که کمی شیب دارد بخوابند و زیر بریس بالشی به عنوان تکیه گاه بگذارند.

آیا کودکی که هیلو می پوشد می تواند دوش بگیرد؟

خیر. نباید دوش بگیرد، زیرا آب به هیلو یا جلیقه آسیب می زند. ولی اگر در وان آب کم عمقی بریزید، بطوریکه هیلو خیس نشود، فرزندتان می تواند خودش را بشوید. ولی از آنجائیکه ورود و خروج از وان با امنیت کامل کودک همراه نیست، بیشتر والدین سعی می کنند با حوله خیس فرزندشان را تمیز کنند. برای شستن موهای سر بهتر است، سر فرزندتان را روی لبه سینک یا روشویی قرار دهید و به آرامی سرش را با شامپو بشویید و فوراً سرش را خشک کنید تا آب وارد جلیقه نشود. هرگاه پوست زیر جلیقه بطور اتفاقی خیس شد، باید فوراً با باد سرد سشوار آن را خشک کنید.

مراقبت از هیلو

گذشته از آنکه هیلو نباید خیس شود، باید مراقب باشید که سوزن های هیلو از عفونت و آلودگی به دور باشند. پزشک به شما راهنمایی های لازم برای تمیز کردن سوزن ها را می دهد. با گوش پاک کن زیر سوزن ها و ناحیه اطراف آن را تمیز کنید و برای هر سوزن از گوش پاک کن تمیز و تازه ای استفاده کنید تا میکرب ها منتشر نشوند.

مراقبت از جلیقه

بعضی از جلیقه ها آسترهایی دارند که می توانید آنها را دربیاورید و بشویید. چند آستر بخرید و وقتی آستر کثیف را درمی آورید تا بشویید دیگری را نصب کنید. اگر جلیقه هیلوی فرزندتان فقط یک آستر دارد و قابل شستشو نیست، از پودر بچه با پایه نشاسته ذرت برای لبه های جلیقه استفاده کنید تا آستر جلیقه را سرد، خشک و راحت نگه دارد.

برای تمیز کردن آستر جلیقه غیر قابل شستشو، از گاز استریل جراحی بلندی که آن را در ضدعفونی کننده ای مانند هماملیس زده اید استفاده کنید. گاز را از یک طرف به زیر آستر ببرید و از طرف دیگر در آورید و دو انتهای گاز را گرفته و زیر آستر عقب و جلو کنید تا پوست تمیز شود. اگر پوست فرزندتان خارش داشته باشد، با این کار پوست تمیز می شود و خارش نمی گیرد.



شارژ سریع موبایل