خواب بعد از ظهر به کارکرد حافظه بلندمدت کمک میکند. همچنین این مطالعات نشان میدهد که ۹۰ دقیقه خواب نیمروز، به حافظه کمک بسیاری میکند.خواب نیمروز به مدت یک ساعت، باعث بهبود هوشیاری تا ۱۰ ساعت میشود.
خواب یکی از ضروریترین نیازهای فیزیولوژیک است که قابل جایگزینی هم نیست، البته کیفیت خواب و شرایط یک خواب خوب هم بسیار بااهمیت است.
محمدرضا معتمد متخصص مغز و اعصاب در گفت: خواب یک نیاز ضروری برای هر فرد در طی ۲۴ ساعت است که میزان ساعات مورد نیاز خواب در سنین مختلف فرق دارد. در نوزادان تا ۲۰ ساعت خواب در روز است که به تدریج کم می شود و در یک فرد بالغ و سالم بین ۷ تا ۱۰ ساعت متغیر است.
وی افزود: بسیاری از افراد نیاز به خواب کمتری دارند و با ۷ ساعت خواب طی شبانه روز سرحال هستند، در صورتی که بعضی افراد علی رغم خواب شبانه کافی، نیاز به خواب نیمروزی هم دارند تا بتوانند طی آن، به تجدید نیرو و افزایش توان ذهن بپردازند.
معتمد ادامه داد: بسیاری از هورمونهای بدن در طی خواب فعالیت دارند، به خصوص هورمون رشد که ارتباط مستقیم با خواب کافی و باکیفیت دارد. در مورد خواب نیمروزی، نمیتوان نظر جداگانهای از خواب شبانه ارائه داد و در مورد افراد، متفاوت است.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: از آنجایی که کودکان و نوجوانان در سنین رشد هستند، اهمیت خواب نیمروزی برای این عده از اهمیت بیشتری برخوردار است و لازم است که حتما در طول روز ۱ تا ۲ ساعت خواب داشته باشند.