ندا نیک روش پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰

مصرف قرص‌های لاغری می‌تواند نامنظمی شدید ضربان قلب را ایجاد کند و در برخی موارد به ایست قلبی و مرگ ناگهانی منجر شود.دکتر مسعود اسلامی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مصرف قرص‌های لاغری عوارض شدیدی بر ضربان قلب دارد، اظهار داشت:«مصرف قرص‌های لاغری می‌تواند بی نظمی شدید ضربان قلب را ایجاد کند و در برخی موارد به ایست قلبی و مرگ ناگهانی منجر شود.مصرف قرص‌های لاغری مخصوصا نوع گیاهی به دلیل افزودن موادی به آنها موقع ساخت می‌تواند نامنظمی شدید ضربان قلب را موجب شود.‌موارد متعددی در مجلات معتبر دنیا درباره مرگ ناگهانی استفاده کنندگان از این قرص‌ها گزارش شده است.هفته گذشته خانم جوانی را در بیمارستان بستری کردم که از قرص‌های لاغری که در ماهواره تبلیغ می‌شد استفاده کرده بود و به دلیل نامنظمی ضربان قلب، ناچار شدیم برای او باتری قلب بگذاریم.باید نسبت به مصرف این قرص‌ها اطلاع‌رسانی صحیح شود، زیرا ایست قلبی و مرگ ناگهانی نتیجه مصرف قرص‌های لاغری است.بسیاری از این داروهای گیاهی کاهش وزن، در کشورهای غربی ممنوع است. حتی آنهایی که در دو سال گذشته در این کشورها ساخته شده و طرفداران زیادی نیز پیدا کرده بودند، به دلیل عوارض قلبی از بازار جمع‌آوری شده‌ اند.

تغییر سبک زندگی با ورزش و مصرف غذاهای طبیعی در کاهش وزن و سلامت افراد بسیار موثر است.باید نسبت به عوارض قلبی که در پی مصرف قرص‌های لاغری که به نظر می‌رسد ترکیباتی مشابه آمفتامین‌ها دارند، هشدار داده شوداین قرص‌ها شبیه آمفتامین ها عمل می‌کنند، مانند آنچه در ماده مخدر شیشه وجود دارد. مکانیسم اینها به گونه‌ای است که بر سیستم قلب و ضربان آن اثر می‌گذارند و ضربان قلب را به شدت افزایش می‌دهند و در موارد شدید، آریتمی قلبی ایجاد می‌کنند که منجر به ایست قلبی می‌شود.مصرف شیشه، عضله قلب را ضعیف می‌کند و موجب می‌شود تا عضله قلب تنها 15 درصد کار کند. بنابراین باید نسبت به عوارض قلبی که در پی مصرف شیشه و قرص‌های لاغری که به نظر می‌رسد ترکیباتی مشابه آمفتامین‌ها دارند، هشدار داده شود.»

 

قرص های لاغری از لحاظ عملکرد به چهار گروه تقسیم می گردند:

1- محرک  و گرمازا  (HERMOGENIC,STIMULANTS)

محرک ها و گرمازاها در واقع با افزایش متابولیسم بدن سبب می گـردند بـدن شـمـا کالری بیـشتری بـسوزانـد.

گیاه افدرا که یکی از اجزای اصلی در بسیاری از قرص های لاغری می باشد، در گذشته برای تسکـین سرفه، آسم و آنفولانزا از آن استفاده می شد.

این گیاه دارای افدرین می باشد و سبب افزایش ضربان قلب و یا بی نظمی ضربان قلب، افزایش فشار خون، بی خوابی، تنگی نفس و تشنج می گردد.

آلکـالـوئـیـدها نیز چنین عوارضی دارند. بیشتر این گونه مواد تنها آب بدن را کم می کنند، نه چربی را. چای سبز نیز در این گروه قرار دارد.

 

2- چربی سوزها  (LIPOTROPIC)

این گونه مواد سبب می گردند تا بدن از ذخایر چربی بـدن بیشتر اسـتفاده کند. ایـن گـونه مواد نیز عوارض خاص خود را داشته و استفاده بیش از حد آنها به کلیه ها آسیب می رساند.

 

3- سرکوب کننده اشتها  (APPETITE SUPPRESSANTS)

سرکوبگرهای اشتها بر هیپوتالاموس که تنظیم کننده احساس گرسنگی می باشد تاثیر کرده و باعث می گردد شما احساس سیری کنید.

 

4- بلوکه کننده چربی (FAT BLOCKERS)

ایـن گونه قرص ها از عمل آنزیم لیپاز جلوگیری می کنند. آنزیم لیپاز وظـیـفه تـجـزیـه چربی ها را هنگامی که به روده باریک می رسند به عهده دارد. بنابراین با این عمل، جذب چربی در بدن کاهش می یابد.

الـبـته ایـن داروهای لاغری باید در کنار رژیم لاغری مناسب و تمرینات ورزشی منظم مورد استفاده قرار بگیرند تا تاثیرشان نمایان شود.



شارژ سریع موبایل