مهدی خاکپور سه شنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰

شاید در نگاه اول وجود لخته خون در عروق تحتانی پاها چندان خطرناک و جدی به نظر نرسد، اما واقعیت این است که اگر به موقع نسبت به رفع این مشکل اقدام نشود، امکان دارد لخته ها از رگ های خونی جدا شده و در ریه ها لانه کنند که در این صورت، مشکل آمبولی ریه بروز می کند.

در اغلب موارد، لخته ی خونی در پاها در اثر بی تحرکی طولانی مدت مانند بستری شدن طولانی مدت، سفرهای طولانی هوایییا سفرهایی زمینی زیاد با اتوبوس و قطار بروز می کنند. در این مطلب کوتاه، 9 علامت نشان دهنده ی وجود لخته ی خونی در پاها را عنوان می کنیم.

 

قرمزی

تغییر رنگ و قرمزی جزئی پوست ناحیه ای که لخته خون در آن وجود دارد، اغلب اولین نشانه ی وجود لخته در وریدهای عمقی پا محسوب می شود.

 

تورم

اگر لخته ای در پا وجود داشته باشد و بخصوص اینکه در طول پا، قوزک و یا پشت ساق پا پیش رفته باشد، خود را با تورم دردناک پا نشان می دهد که باید به آن رسیدگی شود.

 

گرم شدن پوست

انعقاد خون اغلب باعث تغییر دما و تشکیل لخته در پاها می شود. در این صورت، پوست منطقه ای که دچار لخته شده است، گرم تر می شود.

 

بیهوشی

غش و سرگیجه ممکن است نشان دهنده ی این باشد که بدن به طور طبیعی قادر به حل کردن لخته ی خونی نیست. بنابراین احتمال دارد لخته جدا شده و به سمت ریه ها برود. در این صورت نفس کشیدن مشکل خواهد شد.

 

افزایش ضربان قلب

هر چه اندازه ی لخته ی خونی بزرگ تر باشد، بدن تلاش بیشتری برای از بین بردن آن می کند. در نتیجه کار ارگان های حیاتی بدن مانند قلب دوبرابر می شود. به همین دلیل نیز ضربان قلب افزایش پیدا می کند.

 

خستگی

هر نوع بیماری و مشکلی در بدن مانند وجود یک لخته ی خون، فشار مضاعفی بر سیستم ایمنی بدن وارد می کند. این مسئله نیز باعث بروز خستگی و بی حالی بدون دلیل موجه می شود.

 

تب

لخته ی خون بویژه زمانی که جدا شده و وارد جریان خون می شود، تبی خفیف ایجاد می کند. در این موارد، افزایش دمای بدنناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن است.

 

حساسیت به لمس

پوست اطراف لخته ی خونی حتی اگر این لخته در عروق عمقی تر پاها قرار بگیرد، نسبت به لمس حساس می شود.

 

بدون هیچ علامت خاص

نیمی از افرادی که از ترومبوز وریدی رنج می برند، متوجه علائم آن نمی شوند و این مسئله می تواند مشکل ساز شود.



شارژ سریع موبایل