فضا ممکن است سختترین و دشوارترین مکانها برای زندگی باشد، اما برخی میکروبهای شجاع توانستهاند برای مدت زمانهای شگفتانگیزی در این محیطها دوام بیاورند.
مدت زمان این دوام و دلیل تحمل میکروبها در محیطهای فضایی به عنوان یک موضوع بحثبرانگیز باقی مانده و روکو مانچینلی، محقق ارشد موسسه تحقیقات محیطی Bay Area در تحقیقات خود به بررسی این موضوع پرداخته است.
در بررسیهای انجام شده، سویههای پایداری از میکروبها در اتاقهای تمیز فضاپیماها پیدا شدند. در سال 2014 نیز روسیه گزارشی از زنده بودن پلانکتونها در بدنه خارجی ایستگاه فضایی بینالمللی منتشر کرد، اما شواهدی برای پذیرش این ادعا وجود نداشت و ناسا آن را تایید نکرد.
با توجه به ارسال مدارگردها و فرودگرها به اجسام فضایی مانند مریخ که احتمالا دارای شرایط مناسب برای حیات هستند، درک چگونگی زنده ماندن میکروبها در فضا از اهمیت زیادی برخوردار است. دانشمندان قصد دارند از آلوده کردن فضاهای دیگر با میکروبهای زمینی جلوگیری کنند، اما انعطافپذیری میکروبها در فضای خارجی، فرضیه پان اسپرمیا را ارتقا میبخشد که بر اساس آن، حیات میتواند بین سیارات از طریق شهابسنگها و سایر اجسام در حال سفر منتقل شود.
به گفته مانچینلی، نتایج این تحقیق با درک سازگاری و تکامل حیات مرتبط است.