امین شجاعی سه شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰

می‌گویند سن ابتلا به دیابت در ایران پایین آمده و حتی به كمتر از 10 سال رسیده است و می‌گویند حدود ‌10 تا 11 میلیون نفر در كشور مبتلا به دیابت یا در معرض ابتلا به این بیماری هستند. شاید همین آمارها برای لرزاندن دل‌تان كافی باشد و برای فرار از چنین هراسی از همین امروز مراقب خورد و خوراك‌تان باشید. اما محققان می‌گویند تنها غذا  باعث ابتلا به دیابت نمی‌شود.

از نظر آنها از میزان خواب‌تان گرفته تا سن اولین زایمان و حتی وزن‌تان در زمان تولد می‌توانند در بیشتر شدن خطر ابتلای‌تان به دیابت تاثیرگذار باشند و تنها رژیم غذایی سالم و نداشتن سابقه ابتلا به این بیماری در خانواده نیست كه می‌تواند خیال‌تان را نسبت به گرفتار این بیماری شدن راحت كند پس اگر برای در پیش گرفتن سبك زندگی سالم و فرار از این بیماری مصمم شده‌اید، یافته‌های محققان را در ادامه بخوانید و زندگی‌تان را بر اساس تحقیقات پژوهشگران تنظیم كنید.

 

اگراز شش ساعت كمتر می‌خوابید...

كم‌خواب‌ها از اصلی‌ترین قربانیان دیابت هستند. محققان می‌گویند كسانی كه كمتر از شش ساعت در روز می‌خوابند یا اینكه به‌خاطر شغل‌شان مجبور به شب‌زنده‌داری هستند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند. دیلی‌میل نوشته است نوسان‌های قند خون و اختلال در سوخت و ساز آن در این افراد 5/4 برابر بیشتر از كسانی است كه به اندازه و به‌موقع می‌خوابند. از نظر محققان چاقی، افزایش فشارخون، بیماری‌های قلبی- عروقی و افسردگی تنها مشكلاتی نیست كه گریبان این افراد را می‌گیرد. این پژوهشگران ادعا می‌كنند هشت ساعت خواب شبانه یكی از بهترین راه‌ها برای دور زدن دیابت است.

 

اگركم‌وزن به دنیا آمده‌اید؟

به دنیا آوردن یك نوزاد سنگین‌وزن هم می‌تواند سلامت مادر را به خطر بیندازد و هم برای كودك مشكلاتی در آینده ایجاد كند اما محققان می‌گویند كم‌وزنی هم گاهی می‌تواند به اندازه چاقی بدو تولد خطرساز باشد.

به گزارش دیلی‌میل، بررسی‌های این پژوهشگران نشان می‌دهد این نوزادان به احتمال بیشتری در بزرگسالی به دیابت مبتلا می‌شوند و از نظر آنها ژن‌هایی كه باعث كم‌وزن به دنیا آمدن نوزاد می‌شوند، می‌توانند او را در آینده به جمع دیابتی‌ها وارد كنند.

 

اگربا رئیس‌تان دعوا  می‌كنید...

حاصل استرس‌های كاری تنها فرسودگی روانی و اضطراب نیست. به عقیده پژوهشگران كسانی كه شغل پراسترس یا مسئولیت سنگینی در محیط كار دارند كه این مسئولیت باعث اضطراب‌شان می‌شود، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند. به نوشته ساینس‌دیلی، محققان معتقدند چنین استرس‌هایی باعث می‌شود افراد 45 درصد بیشتر از آنهایی كه شغل آرام و بدون دغدغه‌ای دارند دچار دیابت نوع 2 شوند.

پژوهشگران این نتایج را در حالی اعلام كرده‌اند كه خودشان ادعا می‌كنند نزدیك یك‌پنجم شاغل‌ها چنین استرس‌هایی را تجربه می‌كنند اما از نظر آنها اضطراب‌های محیط كار، انتظارات بالای دیگران و بر سر دو راهی قرار گرفتن برای اتخاذ تصمیم‌های سخت این استرس‌ها تشدید می‌كند، قطعا خطر ابتلا شدن به دیابت را در آنها افزایش می‌دهد.

 

كدام گروه خونی در معرض دیابت هستند؟

 

اگرگروه خونی‌تانB، A یا AB است...

بررسی گسترده‌ای كه توسط مركز تحقیقات همه‌گیرشناسی سلامت جمعیت در فرانسه انجام شد، نشان می‌دهد گروه خونی هم در بالا رفتن یا پایین آمدن سطح قند خون شما می‌تواند تاثیرگذار باشد. این پژوهشگران ادعا می‌كنند زنانی كه گروه خونی‌شان B است تا 30 درصد بیشتر از آنهایی كه گروه خونی‌شان O است در خطر مبتلا شدن به دیابت نوع 2 قرار دارند.

ایندرحالی است كه گروه خونی A نسبت به گروه خونی O خطر دیابتی شدن را تا 21 درصد بیشتر می‌كند و آنهایی كه گروه خونی‌شان AB است به احتمال 17 درصد بیشتر از دیگران، با اختلال در سوخت و ساز قند خون‌شان مواجه شده و به دیابت بزرگسالی مبتلا می‌شوند. از نظر پژوهشگران زنان دارای گروه خونیB مثبت 35 درصد، صاحبان گروه خونی AB مثبت 26 درصد و زنانی كه گروه خونی A منفی و مثبت دارند به ترتیب 22 و 17 درصد بیشتر از صاحبان گروه خونی O به دیابت مبتلا می‌شوند. با این وجود محققان هنوز به‌درستی نمی‌دانند چه علتی می‌تواند به بیشتر شدن خطر ابتلا به دیابت در این افراد منجر شود.

 

اگرزودتر از 20 سالگی مادر شده‌اید...

مادر شدن در جوانی می‌تواند به سلامت نوزاد و مادرش كمک زیادی كند. اما از نظر محققان اگر سن بارداری و زایمان از 20 سالگی پایین‌تر باشد، می‌تواند سلامت و حتی جان مادر را به خطر بیندازد.

بررسی‌های پژوهشگران كره‌ای بیمارستان دانشگاه چوسان در گوانگجو نشان می‌دهد زنانی كه اولین زایمان‌شان در 19 سالگی یا قبل از آن اتفاق افتاده با توجه به سبك زندگی، عوامل اجتماعی جمعیتی، عوامل خطر شناخته شده 5/1 درصد بیشتر از آنهایی كه بعد از این سن مادر می‌شوند در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند. به عقیده محققان همان‌قدر كه بارداری در جوانی و پیش از 30سالگی می‌تواند به نفع مادر و نوزاد تمام شود در نوجوانی و قبل از 20 سالگی هم می‌تواند به سلامت مادر و كودكش صدمه بزند.

 

اگرآب‌هویج بستنی می‌خورید...

روزهای گرم در راه هستند و شاید هیچ چیز به اندازه یك آب‌هویج بستنی خنك یا دلستر پر از یخ نتواند حال آدم را در روزهای گرم خوب كند اما محققان می‌گویند مهم نیست تابستان بهانه رو آوردن‌تان به نوشیدنی‌های خنك باشد یا اینكه كلا وابسته به چنین نوشیدنی‌هایی باشید چراكه در هر صورت مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد می‌تواند شما را به دیابت و چاقی دچار كند. از نظر محققان نوشیدنی‌های بسیار سرد به زبان شما آسیب می‌زنند و بخشی از زبان كه مسئول چشیدن شیرینی است را دچار مشكل می‌كنند.

به همین دلیل كسانی كه زیاد سراغ این نوشیدنی‌ها می‌روند، احتمالا حساسیت‌شان را نسبت به طعم شیرین و غذاهای شیرین از دست می‌دهند و زودتر از دیگران به خوراكی‌های شیرین معتاد می‌شوند.

 

كدام گروه خونی در معرض دیابت هستند؟

 

اگرزیاد آرایش می‌كنید...

لوازم آرایشی فقط خطر مبتلا شد‌ن‌تان به سرطان پوست را بالا نمی‌برند. پشت این محصولات پرطرفدار كه در ایران و خاورمیانه حسابی به فروش می‌روند، خطرهای دیگری هم پنهان شده كه ممكن است از آنها بی‌خبر باشید. وقتی غلظت فتالات‌ها (مواد شیمیایی موجود در محصولات بهداشتی و آرایشی) در بدن‌تان بیشتر می‌شود، خطر ابتلا به دیابت هم در شما بالاتر می‌رود.

 ناگفته نماند كه تنها خط و چشم و ریمل شما نیست كه می‌تواند غلظت این مواد را در بدن‌تان بالا ببرد بلكه با رنگ كردن موی‌تان و حتی استفاده از مرطوب‌كننده‌های شیمیایی هم هر روز به این بیماری نزدیك‌تر می‌شوید.

 

اگركالباس‌خور هستید...

اگر وقت كافی برای غذا درست كردن ندارید یا اینكه به‌خاطر میل بیش از حدی كه به خوردن غذاهای آماده پیدا كرده‌اید، زیاد سراغ سوسیس و كالباس می‌روید، خبر خوبی برای‌تان نداریم.

از نظر متخصصان مصرف این مواد غذایی فرآوری شده می‌تواند شما را دیابتی كند و وقتی میزان زیادی از غذاهای كم‌فیبر و فرآوری‌شده میل می‌كنید به سرعت قند خون‌تان بالا می‌رود. به همین دلیل اگر همچنان به خوردن این غذاها ادامه دهید، قند خون‌تان بالا می‌رود و با فشاری كه بر لوزالمعده‌تان برای تولید بیشتر انسولین می‌آید، خطر دیابتی شدن‌تان هر روز بیشترمی‌شود.

 

كمبود این ویتامین‌ها دیابت می‌آورد

هرقدر هم كه در خوردن غذاهای شیرین مراعات كنید، اگر كمبود ویتامین داشته باشید دیر یا زود به این بیماری دچار می‌شوید. محققان می‌گویند این ویتامین‌های ضروری به شما در دفع كردن خطر ابتلا به دیابت كمك می‌كنند.

 

كدام گروه خونی در معرض دیابت هستند؟

 

ویتامین C

محققانی كه تاثیر ویتامین‌ها بر ابتلا به دیابت و عوارض بعد از آن را مورد بررسی قرار ‌دادند، دریافتند افراد دیابتی به ویتامین C بیشتری نیاز دارند. آنها می‌گویند برای اینكه عوارض دیابت برای این افراد كمتر شود و درمان‌شان هم آسان‌تر صورت گیرد، باید به اندازه 15 پرتقال در روز ویتامین C بخورند و از آنجا كه مصرف این میزان پرتقال در روز ممكن نیست، احتمالا پس از مشورت با متخصصان باید سراغ مكمل‌ها بروند.

 

ویتامین D

از نظر پژوهشگران كسانی كه به اندازه كافی ویتامین D دریافت نمی‌كنند، ممكن است به دیابت نوع 2 مبتلا شوند. به عقیده آنها سطح این ویتامین در بدن می‌تواند بر ابتلای افراد به این بیماری تاثیرگذار باشد. البته محققان می‌گویند هیچ ارتباطی بین سطوح مختلف ویتامین D و سطح گلوكز خون وجود ندارد اما شواهد حاكی از این است كه اگر افراد به اندازه كافی این ویتامین را در بدن داشته باشند، خطر دیابتی شدن‌شان كمتر می‌شود.

 

ویتامین A

ویتامین A از دیگر ویتامین‌های تاثیرگذار در ابتلا به دیابت است. به عقیده محققان اگر افراد به اندازه كافی از مواد غذایی كه ویتامین A دارند مصرف كنند، خطر دیابتی شدن‌شان بسیار كمتر می‌شود. از نظر آنها سبزیجاتی مثل هویج، غذاهای گوشتی مثل جگر گوسفند و گوشت ماهی‌ها و محصولات لبنی می‌توانند به تامین ویتامین A بدن و كم شدن خطر ابتلا به دیابت نوع 2 كمك كند.



شارژ سریع موبایل