امین شجاعی شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۰

علی حسینی، متخصص طب سنتی گفت: دلایل ارثی و سبک زندگی در ایجاد پُف زیر چشم موثر هستند به طوری که کاهش مصرف غذاهای پر نمک و کافئین‌دار در رفع این عارضه کمک می‌کند.

علی حسینی گفت: دلیل پُف زیر چشم ممکن است تحت تاثیر عامل ژنتیک و ارثی باشد گاهی نیز به دلیل سبک زندگی است که افراد دارند به عنوان مثال افرادی که دارای پُف زیر چشم هستند به اندازه کافی نمی خوابند.

وی ادامه داد: مصرف غذاهای پرنمک نیز در طول روز باعث ایجاد این عارضه می شود که به دنبال آن فرد نیاز به نوشیدن مقدار زیادی آب پیدا می‌کند. همچنین عدم تحرک و ورزش نکردن نیز از دلایل پُف زیر چشم عنوان شده است.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: البته وجود برخی بیماری‌ها مثل بیماری‌های آلرژیک یا مزمن سینوسی نیز باعث بروز این عارضه می شود.

حسینی افزود: برای درمان این عارضه خوابیدن کافی، نوشیدن مقدار فراوان آب در طول روز، مصرف کم و محدود نمک و کاهش مصرف کافئین پیشنهاد می‌شود.

این متخصص طب سنتی گفت: همچنین آغشته کردن پد یا پنبه با شیر به دلیل داشتن اسید لاکتیک موثر است و کیسه چای سبز نیز موثر شناخته شده چون مواد شیمیایی ضد التهابی دارد.

 

رفع پُف و تیرگی زیر چشم با تقویت گوارش فرد

سید جواد علوی، کارشناس طب سنتی درباره تیرگی و پُف زیر چشم اظهار داشت: تیرگی زیر چشم می‌تواند به دلیل وجود مواد زائد در بدن باشد که پاکسازی بدن از مواد زائد خود می‌تواند تیرگی زیر چشم را برطرف کند.

به گفته وی بافت زیر چشم بافت خیلی حساسی است. کسی که زیر چشمش پُف می‌کند اولاً گوارشش ضعیف است. بنابراین قبل از اینکه روی این موضع کار کنیم، سیستم گوارش فرد را باید تقویت کنیم.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: حتی گاهی با یک تقویت سیستم گوارش و بهبود هضم معده یا گرم کردن معده با داروهای ساده مانند زیره، پف زیر چشم افراد خیلی بهتر می‌شود. منتها استفاده از داروهای موضعی به دلیل حساسیت زیر چشم ممکن است واکنش نشان دهد.

علوی گفت: مالیدن کتیرا یا شیر به زیر چشم برای لایه برداری مفید است و تیرگی زیر چشم را از بین می‌برد و پوست را روشن می‌کند ولی نه برای همه افراد؛ چرا که دور چشم بسیار حساس است.

وی ادامه داد: در فصل بهار ورزش معتدل توصیه می‌شود که خود به دفع مواد زائد کمک می‌کند ولی ورزش شدید باعث گرمی بسیار و روان شدن و تحریک اخلاط و تحلیل زیاد است و برای بدن آسیب‌زاست.

این کارشناس طب سنتی عنوان کرد: ورزش کم هم به دلیل عدم تحلیل مواد زائد مناسب نیست و بهتر است که ورزش در بهار، آرام و طولانی مدت باشد تا بدن بیشتر سود ببرد.

 

تدابیری برای تقویت معده

* مصرف خاکشیر، نبات و آب جوش صبح ناشتا یا یک ساعت قبل از غذا

* می‌توان 15 گرم زنیان و 20 گرم شیرین بیان و 15 گرم انیسون و 10 گرم زیره سبز و 15 گرم سیاه دانه همه را آسیاب کنند و یک قاشق مرباخوری بعد از غذا مصرف کنند.

 

پرهیزات

* افراد از مصرف غذاهای تند، شور، ترش، پُر ادویه، چرب، سرخ کرده، کارخانه‌ای، غذاهای آماده و غلیظ پرهیز کنند.

* افراد از مصرف قهوه، کاکائو، چای پُر رنگ، نوشابه گاز دار و غذاهای خمیری پرهیز کنند.

* همچنین مصرف آب یخ برای‌ آنان بسیار مضر است.

* افراد از مصرف آب با غذا نیز پرهیز کنند. همچنین غذا به خوبی جویده شود.



شارژ سریع موبایل