متاسفانه این روزها برخی افراد حاضرند به قیمت از دست دادن سلامتی خود، به اصطلاح آلامد باشند، یعنی اینکه به مد روز بچرخند. به همین دلیل نیز حاضرند با کفش های ده سانتی در خیابان رفت و آمد کنند، شلوارهای لوله تفنگی بپوشند، در دل تابستان و گرما نیز با ساپورت بچرخند، کیف های بزرگ با خود برداند و خلاصه اینکه هر سختی را به خاطر مد روز بودن به جان بخرند.
اما بدانید و آگاه باشید که متخصصان به این نتیجه رسیده اند که خیلی از این مد روز بودن ها به قیمت فدا کردن سلامتی بدن تمام می شود. در این مطلب به شما خواهیم گفت لباس ها و ابزارهای مد روز چه بلایی سر سلامتی تان می آورند.
حمل کیف سنگین
اندازه کیف دستی چندان مهم نیست، اما وزن زیاد آن می تواند باعث بروز مشکلاتی برای گردن، پشت و شانه ها شود.
حمل کردن کیف دستی های سنگین باعث می شود که حالت و وضعیت بدن تغییر کند. به این ترتیب که شانه و بالاتنه به سمت جلو مایل می شود و فشار مضاعفی روی گردن، بازو و پشت وارد می شود.
اگر مجبور به برداشتن کیف دستی های سنگین هستید سعی کنید به طور مرتب کیف را از این شانه به آن شانه بدهید تا وزن و فشار آن تقسیم شود.
ساپورت، گن و یا لباس زیر لاغری
اگر دچار مشکلات گوارشی شده اید از پوشیدن ساپورت، گن و لباس زیرهای تنگ و لاغری بپرهیزید، چون باعث بروز مشکلاتی مانند ریفلاکس معده می شوند و در دستگاه گوارش اختلال ایجاد می کنند.
به عقیده ی متخصصان، ساپورت، شلوارهای تنگ، گن یا کمربندهای تنگ روی شکم و معده فشار وارد می کنند. به دلیل همین فشار نیز محتویات معده به جای هضم شدن به سمت مری حرکت کرده و مشکل ریفلاکس معده بروز می کند.
توجه داشته باشید پوشیدن ساپورت در هوای گرم باعث تعریق و انتشار باکتری و بروز عفونت و مشکلات زنانه می شود.
شلوار لوله تفنگی
شلوارهای تنگ، لوله تفنگی و جذب که بین دخترها و پسرهای جوان طرفداران زیادی دارند می توانند باعث بروز مشکلی به نام سندرم «مرالژیا پارستتیکا» می شود.
این سندرم به دلیل فشار بیش از حد بر عصب های سطحی پوست خارجی ران بروز کرده و با درد و بیحسی و سوزش در سطح جلویی و خارجی ران خود را نشان می دهد.
در آقایان، پوشیدن شلوار تنگ و گرمای ناشی از آن باعث کاهش تعداد اسپرم ها می شود. در نتیجه بهتر است از شلوار آزاد و جنس هایی که حالت کشسانی بیشتری دارند، استفاده کنید.
گوشواره های سنگین
خیلی از دخترها و زنان جوان علاقه ی زیادی به انداختن گوشواره های بزرگ و سنگین دارند. اما گاهی پیش می آید که این گوشواره ها به روسری یا لباس گیر می کنند و باعث پاره شدن نرمه ی گوش می شوند.
حتی اگر این اتفاق نیز نیفتد، نیروی جاذبه ی زمین باعث می شود که سوراخ گوش در اثر این سنگینی بازتر شده و منجر به پارگی نرمه گوش شود.
کفش پاشنه بلند
درست است که کفش های پاشنه بلند، خانم ها را بلندقدتر و زیباتر نشان می دهند، اما همین کفش ها دمار از روزگار زانو و پاها در می آورند.
نتایج پژوهشی که در سال 2012 انجام شده است نشان می دهد هر چه پاشنه ی کفش بلندتر باشد، عواقب بدتری روی زانوها به جای می گذارد.
کفش های پاشنه بلند خطر بروز آرتروز زانو را بالا برده و فشار زیادی به قسمت جلو و انگشت های پا وارد می کنند.
زمانی که انگشت ها فشار زیادی تحمل کنند باعث بروز بدشکلی و بیرون زدن استخوان کنار انگشت بزرگ پا می شود. علاوه بر این تاندون آشیل و عضله ی پشت ساق پا نیز آسیب می بیند.
برای جلوگیری از بروز چنین آسیب هایی بهتر است از پاشنه های کوتاه تر (حداکثر پنج سانتی متر) استفاده کنید.
کفش های نوک تیز را نیز فراموش کنید، چون باعث چند برابر شدن فشار روی انگشت های پا می شود.
بوت ها و کفش های کاملا تخت
بوت ها، نیم بوت ها، کالچ ها و کفش های کاملا تخت نیز به اندازه ی کفش های پاشنه بلند آسیب رسان هستند. نبودن لژ و پاشنه استاندارد باعث می شود که این نوع کفش ها مشکل التهاب غلاف کف پا یا فاسئیت پلانتار، تاندونیت یا شکستگی ناشی از خستگی را ایجاد کنند.
این نوع کفش ها را نیز باید در موقعیت های خاص و برای مسیرهای کوتاه استفاده کرد.
علاوه بر این، پوشیدن بوت های خز دار بدون استفاده از جوراب نیز گرمای زیادی تولید کرده و باعث تعریق بیش از حد پاها می شود. در نتیجه محلی مناسب برای انتشار قارچ ها آماده می شود.
معمولا تمیز کردن داخل بوت ها به سختی امکان پذیر است. بنابراین بهتر است این نوع کفش ها صرفا در زمستان و هوای خیلی سرد که پاها کمتر عرق می کنند، پوشیده شوند.
پیرسینگ گوش و لب و غیره
پیرسینگ، همان سوراخ کردن اعضای بدن برای آویزان کردن جواهرات است. حتما افرادی را دیده اید که بینی، گوشه ی لب، زبان و ناف خود را سوراخ کرده اند و از حلقه و جواهرات در این قسمت ها استفاده کرده اند. اما باید بدانید که همین کار باعث بروز عفونت می شود.
پیرسینگ روی صورت یا بالاتنه باعث بروز عفونت می شود، بخصوص اگر در غضروف انجام شده باشد. این نوع عفونت ها گاهی به سختی قابل درمان هستند.
کراوات
البته در جامعه ما استفاده ی روزمره از کراوات معمول نیست، اما تمام افرادی که از این پوشاک استفاده می کنند به ندرت آن را می شویند. به همین دلیل نیز متخصصان کراوات را آلوده می دانند.
به عقیده ی این متخصصان 80 درصد تمام آلودگی ها از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم قابل انتقال هستند. در نتیجه تماس با هر شی آلوده ای مانند کراوات یک روش غیر مستقیم برای قرار گرفتن در معرض میکروب ها محسوب می شود.
برای تمیز کردن کراوات از میکروب ها می توانید از اسپری های ضدباکتری استفاده کنید(البته باید حواستان به جنس آن باشد) و یا آنها را به خشک شویی دهید.
توصیه می شود قبل از خوردن، آشامیدن و یا لمس صورتتان حتما دست هایتان را بشویید. این شیوه ساده ترین و بهترین روش برای مقابله با میکروب هاست.
لباس زیر توری
لباس زیرهای توری نیز مانند کفش های پاشنه بلند باید در موقعیت های خاص پوشیده شوند.
جنس این لباس ها از الیاف مصنوعی است و لبه های ناهموار و دانتلی آنها باعث بروز خارش، سوزش و تحریکات پوستی می شود.
پوشیدن این نوع لباس زیرها به همراه شلوارهای تنگ یا گن و غیره باعث بروز مشکلات جدی شده و خطر بروز عفونت های واژینال را افزایش می دهد.
توصیه می شود حتما از لباس زیر نخی استفاده کنید.