تقریباً شما در دوران بارداری حاضر به انجام هرکاری هستید تا نوزادتان در برابر آلرژی های غذایی مصون باشد. از خوردن میگو خودداری کنید؟ خوردن تخم مرغ را از منوی غذای خود خارج کنید؟ مسئله ای نیست، سویا را نیز حذف کنید؟ و فکر می کنید که به این ترتیب همه مسائل حل شده است.
متاسفانه، توصیه ها در مورد پیشگیری از آلرژی غذایی هر روزه در حال تغییر است. بنابراین، زمانی که دوستی به شما کمی کره بادام زمینی تعارف می کند، چه باید کرد؟ این سوال مهمی است.
در واقع تنها 6 درصد از نوزادان و بچه ها با آلرژی های غذایی واقعی دست به گریبان هستند و خوردن بعضی از مواد غذایی، سیستم ایمنی بدن آنها را به عکس العمل وادار می کند.
آیا حساسیت ارثی است؟
نوزادانی بیشتر احتمال ابتلا به آلرژی را دارند (آلرژی های غذایی، تب یونجه، آسم یا اگزما) که یکی از والدین به آلرژی مبتلا باشد. اما در صورتی که اینطور باشد نیز شواهدی وجود ندارد که در زمانی که باردار هستید یا بعد از زایمان بایستی از خوردن این غذاها خودداری کنید (بجز غذاهایی که خودتان به آنها آلرژی دارید).
اگر با مشکل آلرژی غذایی در خانواده خود روبرو هستید، در 4 تا 6 ماه اول زندگی نوزادتان، او را بجز با شیر خود با هیچ چیز دیگری تغذیه نکنید و سپس با ادامه دادن آن، به او غذاهای سفت نیز بخورانید، به این ترتیب اینطور بنظر می رسد که شانس بیشتری به نوزاد خود برای مبتلا نشدن به آلرژی غذایی می دهید. دکتر گرییر می گوید: اگر شما بایستی نوزاد خود را قبل از چهار ماه، از شیر مادر بگیرید، احتمالاً شیرخشک هیدرولیزه شده بهتر از شیرخشک استاندارد از شیر گاو می باشد، حتماً با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.
این مشکلات هر روزه بیشتر می شوند. حوادث آلرژی غذایی در کودکان از سال 1997 تا 2007 به نسبت 18 درصد افزایش یافته است. دانشمندان هنوز از دلیل آن مطمئن نیستند، اما تئوری ها نشان می دهند که بیشترشدن مراقبت های والدین و پزشکان از نوزادان، باعث می شود که نوزاد در اوایل زندگی خود کمتر در برابر باکتری ها و آلرژی های معمول قرار گرفته و سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف شده است. بااین حال باید این نکته را به خاطر داشت که آلرژی واقعی با حساسیت یا تحمل نکردن بعضی از غذاها متفاوت است، زیرا حساسیت یا تحمل نکردن باعث مشکلات ضعیف تری مثل گاز، تورم شکمی یا اسهال می شود.
در واقع تنها 6 درصد از نوزادان و بچه ها با آلرژی های غذایی واقعی دست به گریبان هستند و خوردن بعضی از مواد غذایی، سیستم ایمنی بدن آنها را به عکس العمل وادار می کند. علایمی از جمله خارش شدید و اگزما تا مشکلات ناگهانی تنفسی و حتی شوک های خطرناک که زندگی نوزاد را تهدید می کند از جمله پیامد های ابتلا به این نوع آلرژی می باشند.
در گذشته، براین باور بودند که در دوران بارداری با پرهیز از خورن غذاهایی که احتمالا باعث آلرژی می شود یا تغذیه نوزاد باشیر مادر و دور نگهداشتن نوزادان از این نوع غذاها می توانند خطر ابتلا به آلرژی غذایی را کاهش دهند (این غذاها شامل گندم، سویا، شیرگاو، ماهی، بادام زمینی، تخم مرغ و مغز های درختی).
اما تحقیقات جدید خلاف آنرا ثابت کرده است. امروزه اینطور بنظر می رسد که دلیلی برای نه گفتن به غذاهایی که باعث آلرژی می شود وجود ندارد، خصوصا گندم، تخم مرغ و ماهی. در حقیقت پرهیز از مصرف این غذاها ممکن است حقیقتا خطر ابتلای نوزاد به آلرژی غذایی را افزایش دهد.
آیا می دانستید که؟ استفاده از لوسیون هایی که حاوی روغن بادام زمینی هستند بر روی پوست قرمز یا ترک خورده نوزاد خطر ابتلای او را به آلرژی بادام زمینی افزایش می دهد.
از غذای خود لذت ببرید!
احتیاجی نیست برای نجات نوزاد خود از خوردن غذاهایی که بالقوه احتمال ابتلا به آلرژی غذایی را دارند، خودداری کنید.
سردرگم هستید؟ تعجب نکنید، زیرا محققین مصونیت غذایی نیز اینچنین هستند. مطالعات در مورد این سوال ها هنوز در حال انجام است، ولی شما هم اکنون باردار هستید و چه کاری می توانید انجام دهید؟ در اینجا جدید ترین پیشنهادات براساس آخرین تحقیقات را مطالعه خواهید کرد.
تغذیه شما در بارداری
می توانید هر غذایی را که احتمال آلرژی غذایی در آن وجود دارد را میل کنید به شرطی که خودتان به آن آلرژی نداشته باشید.
هنوز دلیلی برای کاهش ابتلا به آلرژی غذایی با خودداری از خوردن این غذا ها وجود ندارد. در حقیقت، با خودداری از خوردن این غذاها، ممکن است بیشتر از فایده، نقصان حاصل شود، چرا که بیشتر این غذاها حاوی مواد غذایی مفیدی هستند که شما و جنینتان به آن نیازمند هستید. برای مثال روغن های امگا 3 در ماهی به رشد مغز نوزاد و فولات موجود در بادام زمینی به پیشگیری از ناهنجاری های سیستم عصبی کمک می کند.
زمانی که نوزاد را با شیر مادر تغذیه می کنید
هنوز تحقیقات ثابت نکرده است که در دوران شیر دهی به نوزاد، آیا پرهیز از خوردن غذاهایی که احتمال آلرژی را افزایش می دهند، فایده ای برای نوزاد دارد یا خیر! اگرچه محققین معتقدند که تغذیه نوزاد با شیر مادر ممکن است خطر ابتلا به آلرژی غذایی در نوزاد را کاهش دهد. دکتر گرییر پروفسور بیماری های اطفال می گوید: واکسینه کردن نوزاد از این طریق فقط در مورد شیر مادر است و نوزادی که برای چهار ماه یا بیشتر باشیر مادر تغذیه شده باشد، می تواند از مزایای آن بهره مند گردد ( نه تغذیه با شیرخشک). اگرنوزاد تنها با شیر مادر تغذیه شود، به چیزی که شما خورده اید عکس العمل نشان می دهد، بنابراین می توانید از خوردن آن خودداری کنید.
دکتر گرییر می گوید: برعکس آن نیز امکانپذیر است زیرا هنوز ثابت نشده است که خوردن غذاهایی که بلقوه احتمال ابتلا به آلرژی غذایی را دارند دردوران بارداری یا زمان تغذیه نوزاد با شیر مادر، نوزاد خود را از ابتلا به آلرژی غذایی مصون می کند یا خیر؟
زمانی که شما شروع به تغذیه نوزاد با غذای سفت (نه آبکی) می کنید
براساس مطالعات آکادمی پزشکان کودکان در آمریکا، در سن 4 تا 6 ماهگی می توانید نوزاد خود را با غذاهای آلرژیک تغذیه کنید، فقط مراقب هرگونه عکس العملی باشید (علائم شامل تورم و قرمزی بر روی پوست، خارش چشم و دهان، استفراغ، پوست بی رنگ، از حال رفتگی، مشکلات تنفسی و تورم چشم، زبان یا لب ها). با پرهیز نوزاد از غذاهای آلرژیک، نه تنها از آنها حمایت نمی کنید، بلکه نتایج تحقیقاتی که در سال 2008 شده است نشان می دهد که شانس ابتلای کودکانی که در دوران اولیه زندگی خود از مواد غذایی آلرژیک استفاده نکرده اند ده برابر بیشتر از نوزدانی است که در دوران اولیه زندگی خود این مواد را مصرف کرده اند.
ایشان می گوید: تغذیه نوزادان بعد از سن 4 ماهگی با غذاهای آلرژیک در حالیکه هنوز از شیر مادر تغذیه می کنند، ممکن است آنها را در برابر ابتلا به آلرژی غذایی مصون کند.