امین شجاعی چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰

پژوهش‌ها در زمینه خشونت خانگی آنقدر اندك است كه هیچ وقت نمی‌توان آمار جدید و جامعی در مورد میزان وقوع هر یك از مصادیق این خشونت به دست آورد.

تابو بودن این موضوع باعث می‌شود بسیاری از زنان قربانی برای علنی كردن موضوع تلاشی نكنند و در سكوت با این مشكل بسازند. از سوی دیگر، ضعف‌های قانونی در این حوزه، باعث شده كه در اغلب موارد تنها خشونت جسمی از سوی مسئولان به رسمیت شمرده شود و زنان برای احقاق حق‌شان در دیگر موارد، بدون وجود شاهدان عینی راه به جایی نبرند.

آمارهای ضد و نقیضی در مورد سن رخ‌دادن بیشترین میزان خشونت‌های خانگی وجود دارد. همشهری آنلاین در مورد پژوهش‌هایی كه در این زمینه انجام شده‌ نوشته است: « براساس تحقیقات صورت‌گرفته 20تا 30سالگی بیشترین میزان خشونت‌های خانگی اتفاق می‌افتد.»

 

کجا رکورد‌دار است؟

66درصد زنان در ایران از ابتدای زندگی در معرض خشونت خانگی قرار دارند و آمار قربانیان در میان زنان در كردستان بالاست و اهواز هم به عنوان خشن‌ترین شهر معرفی شده است.

به نوشته همشهری: «مسئله خودكشی، ‌افسردگی و خشونت مردان علیه زنان در استان ایلام به خوبی ملموس بوده و سال‌هاست كه اقدام به خودكشی در میان ساكنین این دیار به‌خصوص زنان جوان و دختران شایع است.»

 

کدام گروه در خطرند؟

به گزارش همشهری علی احمدی، آسیب‌شناس اجتماعی می‌گوید: «اكثر زنان این استان احساس دمغی، بی‌حوصلگی، ‌غمگینی، ناامیدی، دلسردی و ناخشنودی دارند كه اینها نشانه‌های افسردگی است.»

آمار دقیقی در مورد تعداد خشونت‌های انجام شده در محیط خانه وجود ندارد اما بنا به آماری كه روزنامه اعتماد در سال 1393 از زنان گرفته، كمتر از ٣٥ درصد زنانی كه مورد خشونت خانگی قرار گرفته‌اند، حاضر شده‌اند این اتفاق را به پلیس گزارش دهند.

 

مثل سرطان کشنده

به گفته سازمان عفو بین‌الملل خشونت در خانواده بیش از ابتلا به سرطان و تصادفات جاده‌ای عامل مرگ یا معلولیت جسمانی زنان اروپایی در سنین ۱۶ تا ۴۴ سالگی است.

آمارهای سازمان بهداشت جهانی از این واقعیت تلخ حكایت می‌كند كه در هر ۱۸ ثانیه یك زن مورد حمله یا بدرفتاری قرار می‌گیرد. ۳۰ تا ۳۵ درصد زنان آمریكایی مورد آزار جسمی شوهران‌شان قرار می‌گیرند.

 

زنان آفریقایی هم در امان نیستند

اما در برخی دیگر از گوشه‌های جهان، واقعیت از این هم تلخ‌تر می‌شود. در آفریقای جنوبی تعداد زنانی‌كه در خانه به ضرب گلوله كشته می‌شوند، بیش از آنهایی است كه در خارج از خانه و توسط فردی غریبه به قتل رسیده‌اند.

 

4 مورد كه قربانیان خشونت خانگی باید به خاطر بسپارند

اگر همسرتان هر یك از انواع خشونت را به خانه شما آورده و زندگی را برای‌تان سخت كرده، می‌توانید با راه‌های زیر از قانون كمك بگیرید. اما ضعف‌های قانونی در این حوزه، ممكن است شما را به سیكل اداری آزار‌دهنده‌ای وارد كند یا به دلیل فقدان شهود در زمان ارتكاب جرم، اثبات اینكه در معرض خشونت هستید را برای‌تان ناممكن كند.

 

شماره1480

برای ارتباط با مشاوران سازمان بهزیستی می‌توانید با شماره «1480» تماس بگیرید. البته ممکن است این مشاوران به شما بگویند كه پیش از قضاوت كردن در مورد همسری كه شما را ضرب و شتم كرده، بهتر است سراغ مشاوره خانواده بروید و ببینید كه شما چقدر در از كوره به در بردن او سهیم بوده‌اید.

 

شماره123

می‌توانید در لحظه اعمال خشونت با اورژانس اجتماعی كه شماره «123» را به خود اختصاص داده، تماس بگیرید. این اورژانس برای پیگیری قانونی موضوع همراه شما نمی‌شود اما آن‌طور كه به خبرنگار ما گفته شد، كارشناسان این اورژانس به خانه شما می‌آیند و برای آرام‌تر كردن شرایط و صحبت كردن با همسرتان پا پیش می‌گذارند.

 

شماره110

اصلی‌ترین مرجعی كه حق دخالت اولیه قانونی در مشكل شما را دارد، «پلیس 110 است. وقتی شما در معرض خشونت جسمی یا كلامی آشكار قرار می‌گیرید، می‌توانید با این شماره تماس بگیرید تا كارشناسان پلیس 110 برای تنظیم گزارش به محل جرم بیایند و با دادن گزارش مربوطه به شما، زمینه را برای مراجعه به دادسرا و پیگیری خشونت به‌عنوان یك جرم آشكار فراهم كنند.

 

شماره 129

اگر می‌خواهید مشاوره حقوقی دریافت كنید و با كمك كارشناسان حقوقی با مراحلی كه باید برای پیشگیری خشونت اعمال شده را طی كنید و آشنا شوید با شماره «129» تماس بگیرید.



شارژ سریع موبایل