افسانه حیدری يكشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۰

یازده روز فیلم، فیلم و باز هم فیلم

 

شهر ونیز به مدت یازده روز (۲۷ اوت تا ۶ سپتامبر) برای هفتاد و یکمین بار میزبان برگزاری قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان است. جایزه‌ای که در پایان جشنواره انتظار برنده‌ی را می‌کشد، «شیر طلایی» فستیوال است که نقش آن بر پرچم شهر ونیز هم دیده می‌شود. «شیر طلایی» یکی از مهم‌ترین جوایز سینمایی در جهان به شمار می‌رود. در این دوره از فستیوال ونیز ۵۵ محصول سینمایی جدید برای نخستین بار به نمایش درمی‌آیند.

 

آغازگر فستیوال

 

فستیوال ونیز روز چهارشنبه (۲۷ اوت) با نمایش فیلم «مرد پرنده یا فضیلت غیرمنتظره نادانی»، ساخته آلخاندرو گونزالز ایناریتو، کارگردان برجسته مکزیکی افتتاح شد. این فیلم یکی از بیست فیلم بخش رقابتی جشنواره است. فیلم کمدی «مرد پرنده» داستان هنرپیشه‌ای را روایت می‌کند که در جست‌وجوی موفقیت است.

 

اولین مکزیکی نامزد اسکار

 

آلخاندرو گونزالز اینیاریتو، کارگردان فیلم افتتاحیه جشنواره ونیز اولین فیلمساز مکزیکی است که نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین کارگردانی شده. نام او با فیلم «عشق سگی» (محصول سال ۲۰۰۰) بر سر زبان‌ها افتاد. این فیلم جایزه بزرگ هفته منتقدین جشنواره کن را از آن خود کرد و یکی از نامزدهای جایزه اسکار برای بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان بود. « 21گرم»، «بابل» و «بیوتیفول» از دیگر آثار این سینماگر مکزیکی هستند.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

حضور سینمای ایران

 

در این دوره از جشنواره ونیز سه فیلم به عنوان محصول ایران و چهار فیلم نیز از کارگردانان ایرانی یا ایرانی‌تبار به عنوان محصول سایر کشورها حضور دارند. فیلم «قصه‌ها»، ساخته رخشان بنی‌اعتماد، سینماگر سرشناس با نوزده فیلم دیگر بر سر کسب «شیر طلایی» رقابت خواهد کرد. یکی از بیست فیلم بخش رقابتی فستیوال است.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

«قصه‌ها»

 

فیلم قصه‌ها محصول سال ۱۳۹۰ است. رخشان بنی‌اعتماد در این فیلم نگاهی به گذشته دارد و به سراغ شخصیت‌های فیلم‌های گذشته خود از جمله «روسری آبی»، «زیر پوست شهر»، «گیلانه» و «خارج از محدوده» رفته است. در این فیلم بازیگرانی چون پیمان معادی، باران کوثری و گلاب آدینه نقش‌آفرینی کرده‌اند.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

هیأت داوران

 

ریاست هیأت داوران جشنواره امسال را آلکساندر دسپلات، موسیقی‌دان و آهنگساز فرانسوی برعهده دارد. این برای اولین بار است که یک آهنگساز فیلم در رأس هیأت داوران قرار گرفته. دسپلات تا کنون موسیقی متن بیش از ۲۵ اثر سینمایی، از جمله «هری پاتر و یادگاران مرگ»، «سخنرانی پادشاه»، «دختری با گوشواره مروارید» و «ملکه» را ساخته است.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

رامین بحرانی با دو فیلم

 

رامین بحرانی، کارگردان ایرانی‌آمریکایی با دو فیلم به ونیز آمده. «۹۹ خانه» در بخش رقابتی به نمایش درمی‌آید و دیگر اثر او، lift you up  که فیلمی کوتاه است، در بخش «افق‌های جشنواره ونیز». او در آمریکا به دنیا آمده و دانش‌آموخته رشته سینما از دانشگاه کلمبیا است. «خداحافظ سولو» (2008) و «به هر قیمتی» (۲۰۱۲) که از آثار او هستند، مورد توجه منتقدان قرار گرفتند. بحرانی در سال ۲۰۱۲ نیز در ونیز حضور داشت.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

«۹۹ خانه»

 

در فیلم ۱۱۲ دقیقه‌ای «۹۹ خانه» که محصول آمریکاست، اندرو گارفیلد (راست در تصویر) و لورا درن نقش‌آفرینی کرده‌اند. این فیلم داستان مردی است که به علت نپرداختن اجاره، از سوی یک بنگاه معاملات ملکی از خانه رانده می‌شود. او که بیکار است، نهایت تلاش خود را می‌کند تا خانه‌اش را پس بگیرد و برای یافتن کار به هر راهی متوسل می‌شود.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

شخصیت‌های گوناگون

 

تصویر: اندرو گارلید در صحنه‌ای دیگر از فیلم «۹۹ خانه». این بازیگر آمریکایی در دو فیلم اخیر «مرد عنکبوتی» ایفاگر نقش این قهرمان بوده و محبوبیت زیادی در بین فیلم‌دوستان کسب کرده است.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

حضور پررنگ سینمای آلمان

 

سینمای آلمان نیز در این دوره از جشنواره فیلم ونیز حضور پررنگ دارد. فاتح آکین، سینماگر ترک‌تبار آلمانی که تا کنون موفقیت‌های زیادی کسب کرده، با آخرین اثر خود به جشنواره آمده تا بر سر شکار شیر طلایی رقابت کند. آخرین ساخته او «برش» Cut نام دارد.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

سوژه تاریخی

 

فاتح آکین که خود ترک‌تبار است، در فیلم Cut به موضوع کشتار ارامنه توسط دولت عثمانی در جنگ جهانی اول می‌پردازد و این واقعه تاریخی و آوارگی ارامنه را به تصویر می‌کشد. نمایش این فیلم بدون شک بحث‌هایی داغ را در جشنواره فیلم ونیز به دنبال خواهد داشت.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

«سیواس»

 

کارگردانی فیلم «سیواس»، یکی از ۲۰ فیلم بخش رقابتی فستیوال ونیز را «کان مژده‌چی»، فیلمساز ترک ساکن برلین برعهده داشته است. «سیوان» که نخستین اثر سینمایی او محسوب می‌شود، درباره یک پسربچه و سگ او در آناتولی ترکیه است.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

محصولی مشترک از ایران

 

«بچه‌» که فیلمی کوتاه از علی عسگری است نیز در بخش افق‌های جشنواره ونیز به عنوان محصولی مشترک از ایران و ایتالیا شرکت دارد. او در سال گذشته میلادی نیز با فیلم کوتاه «بیشتر از دو ساعت» در جشنواره فیلم کن حضور یافته بود.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

جاویدی و نخستین تجربه بین‌المللی

 

یکی دیگر از نمایندگان سینمای ایران در جشنواره ونیز فیلم «ملبورن»، ساخته نیما جاویدی است. او نخستین حضور بین‌المللی خود را تجربه می‌کند و اثر او نیز به عنوان فیلم افتتاحیه بخش هفته منتقدین ونیز به نمایش درخواهد آمد. جایزه این بخش به فیلم منتخب تماشاگران داده خواهد شد. تصویر: صحنه‌ای از فیلم «ملبورن» که در آن از جمله پیمان معادی، بازیگر سرشناس نقش‌آفرینی کرده است.

 

فیلم «کلماتی با خدا» که ۹ اپیزود از ۹ کارگردان را در بر می‌گیرد، در جشنواره امسال ونیز در بخش خارج از مسابقه به نمایش درخواهد آمد. یکی از این اپیزودها ساخته‌ی بهمن قبادی (تصویر) است. امیر کوستاریتسا (بوسنی)، هکتور بابنکو (برزیل)، میرا نایر (هند)، آموس گیتای (اسرائیل)، گیلرمو آریاگا (مکزیک)، آلکس دلا ایگلسیاس (اسپانیا) و وارویک تورنتون (استرالیا) کارگردانی اپیزودهای دیگر را بر عهده داشته‌اند.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014

 

نگاهی مستند به جهان

 

در این دوره از جشنواره فیلم ونیز نیز فیلمی مستند به بخش رقابتی راه یافته است: «چهره‌ی سکوت»، ساخته جوشوآ اوپن‌هایمر، فیلمساز آمریکایی. او در این فیلم به فصل‌هایی تیره و تاریک از تاریخ اندونزی پرداخته است.

 

همه چیز درباره جشنواره فیلم ونیز 2014



موضوعات داغ


شارژ سریع موبایل